BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Thailand populairste bestemming om te backpacken

Steeds meer reizigers vertrekken met een rugzak om de schouders naar een ver land, op zoek naar avontuur. Thailand is de populairste backpackbestemming onder Nederlandse reizigers. Dat blijkt uit onderzoek van Beslist.nl in samenwerking met reizigerscommunity Around the Globe.

Top 10 backpackbestemmingen

De meeste backpackers trekken naar Azië. Plekken als Thailand, Vietnam, Indonesië en Cambodja worden het vaakst genoemd als favoriete backpackbestemming. De lage kosten in het werelddeel worden vooral als groot voordeel beschouwd. Australië is populair onder werkende backpackers, Laos is het ‘echte’ Azië en Nieuw-Zeeland is in trek onder natuurliefhebbers. Peru, Nepal en Spanje maken de top tien compleet.

Redenen backpacken

Mensen ontmoeten, kennis maken met andere culturen en levenservaring opdoen zijn belangrijke redenen om te gaan backpacken. Hierbij zijn een camera, smartphone en tablet absoluut onmisbaar volgens backpackers. Ook praktische zaken, zoals goede schoenen en een geschikte backpack, worden sterk aangeraden. Net als een creditcard, lakenzak, slippers, zaklamp en een zakmes.

Less is more

Een klamboe is volgens bijna 20% van de ervaren backpackers onnodige ballast. Op plekken waar een klamboe echt nodig is, hangt er meestal een. Reizigers naar verre landen nemen vaak een grote voorraad medicijnen mee. Meer ervaren backpackers adviseren om je eerst af te vragen welke medicijnen je daadwerkelijk nodig zult hebben. Dit geldt trouwens ook voor kleding. Te veel bagage vormt een grote belemmering bij het reizen.

Tips voor rookies

‘Plan niet te veel’ is de meest genoemde tip van ervaren backpackers, voor beginnende backpackers. ‘Neem de tijd voor je reis’ is een ander veel gehoord advies. Ervaren reizigers raden backpackers verder aan om mensen op toeristische plekken niet te snel in vertrouwen te nemen. Wat beginnende rugzakreizigers juist wel moeten doen is veel foto’s maken en een dagboek bijhouden, zodat de herinnering altijd in leven blijft.

Heb jij wel eens gebackpackt en vond je het een aanrader?

Comments:

 • 25 januari 2016

  Dat ziet er prachtig uit.

  Beantwoorden...
 • 25 januari 2016

  Ik zie de laatste tijd veel backpackers die een blog bijhouden. Heel leuk om te volgen! Daarnaast delen ze meestal ook lijstjes met wat je het beste mee kunt nemen en wat niet.

  Beantwoorden...
 • 26 januari 2016

  Echt dagen -of wekenlang gebackpackt heb ik nog niet, maar ik heb wel al avontuurlijk gereisd. Ik zou dit wel eens willen doen. Lijkt me een hele ervaring.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts