The Insider’s Guide | Tips voor Meppel


Ja hoor, Womanistical.nl is weer een nieuwe categorie rijker! In ‘The Insider’s Guide’ interview ik bewoners van een bepaalde stad of dorp en zij delen al hun leuke tips en hotspots met ons. Ik interviewde beautyblogger Laura Louise van Fablouise.nl die haar leven lang al in Meppel woont om achter de leukste plekjes van de Drenthse stad te komen!

Wat trekt jou het meest aan in Meppel?

“Mij trekt het meeste aan Meppel de gezellige, knusse stad! Het is helemaal niet zo groot maar je vind er eigenlijk alles wat je nodig hebt. Leuke winkels en gezellige restaurantjes.”

Hoe zou je het karakter van de inwoners van Meppel omschrijven?

“Hmmm moeilijke vraag, volgens mij is een echte Drenth of Meppeler een beetje een serieus type. Hier merk je overigs niet zoveel van als je in Meppel woont.”

 photo the-insiders-guide-tips-meppel-local-brasserie-hubberts-cafe-terras-restaurant-drinken_zps01b0a3e8.png

Waar ben jij het liefst te vinden in je vrije tijd en waarom?

“In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk en gezellig om even de stad in te gaan en om natuurlijk even een heerlijke cappuccino te drinken bij de Brasserie Huberts, mijn favoriete café!”

Waar kunnen de shopaholics onder ons hun slag slaan?

“In Meppel hebben wij een outlet winkeltje genaamd de prijsmepper die outlet spullen van zowel de Kruidvat als de Trekpleister verkoopt. En dan heb ik het over hele goedkope make-upjes van GOSH, Essence Catrice, L’Oreal en nog veel meer voor maar 1 euro.”

 photo the-insiders-guide-tips-voor-meppel-centrum_zps463ae62e.png

Welke hotspots mogen bezoekers volgens jou echt niet overslaan tijdens hun eerste bezoek aan Meppel?

“Hmmm, een van de leukste dingen van Meppel vind ik de Donderdag Meppeldagen. Deze keren elk jaar terug in de zomer op iedere donderdag. Deze dagen staan helemaal in de sferen van een thema, met vroeg in de ochtend een rommelmarkt, in de middag een uitgebreide braderie en in de avond tot middennacht live muziek, dj’s en veel gezelligheid op de pleinen.”

Waar ga jij graag een hapje eten?

“Zoals ik al eerder vernoemde kom ik graag bij de Brasserie Huberts , het is een gezellig cafe/restaurant midden in de stad met een leuk knus terras en heel lekker eten.”

 photo the-insiders-guide-tips-meppel-local-brasserie-hubberts_zps8ae0387f.png

Heeft Meppel verborgen parels en ‘geheime’ plekjes die andere toeristen niet snel weten te vinden?

“Ha, die zullen er vast en zeker wel zijn, maar die heb ik zelf waarschijnlijk ook nog niet gevonden.”

Heb je nog andere tips die je ons niet wilt onthouden?

“Qua activitetien heb je in Meppel volgens mij niet heel veel. Wel hebben we het drukkerij museum maar daar moet je dan ook net van houden. Ik denk dat het al leuk is om lekker door de straten te dwalen, winkeltjes bezoeken, bij het water kijken en gezellig te gaan lunchen.”

Het beste van Meppel volgens Laura Louise
Wijk:  Centrum
Straat:  Hoofdstraat
Winkelen:  Winkelen door de hoofdstraat en zeker door de Swaenenborgh voor het outlet winkeltje
Trekpleister:  De oude panden, grachten, winkeltjes en gezelligheid
Ontbijten:  Café Oasis & Brasserie Huberts
Lunchen:  Café Oasis & Brasserie Huberts
Dineren:  Steakhouse Silverado, Pizzaria Sardinia en wokplaza Meppel
Activiteiten:  Donderdag Meppeldag

Ik wil Laura Louise hartelijk danken voor de leuke tips en ik hoop nog vele andere locals te mogen interviewen in de toekomst! Wil jij meer over je stadje vertellen? Mail dan naar info@womanistical.nl!

Ben jij weleens in Meppel geweest?

26 gedachten over “The Insider’s Guide | Tips voor Meppel”

  1. Leuk zo’n nieuwe rubriek! Ik ben zelfs nog nooit in Meppel geweest zo ver ik kan herinneren, maar ik ben op zoveel plaatsen geweest dat ik de helft niet herinner haha!

  2. Meppel hahaha dat had ik niet verwacht. Ik ben zelf in Meppel geboren en getogen haha echt heel grappig om mijn oude stadje (ik woon er nu 7 jaar niet meer, mijn ouders en zussen wel) eens in the spotlight te zien. Ik was er vorige week en ik vind het centrum echt positief veranderd.

  3. Hahaha ik ken alleen het treinstation. Ik woon in Friesland, dus waar ik ook heenga met de trein (richting zuiden / Randstad), ik kom aaaltijd langs Meppel. Leuke nieuwe rubriek! 🙂

  4. Ik ben nog nooit in Meppel geweest, maar lijkt mij zeker wel leuk om er eens heen te gaan. Vooral op de Donderdag in de zomer als de meppeldagen er zijn. Ik ben namelijk gek op rommelmarkten en braderieën.

  5. Wat een leuke rubriek! Zo leuk ook dat het gelijk zo’n klein stadje is, ipv iets dat iedereen kent 🙂
    Ik ken Meppel alleen omdat ik er ooit gestrand ben op weg naar Groningen, dus dat was niet de beste ervaring 😉 Had ik dit geweten was het direct leuker geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *