BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Thuis aan je conditie werken: 5 tips!

thuis-sporten-tips-conditie-werken

Een gezond mens leeft langer, voelt zich frisser en heeft meer energie voor het werk, de studie of andere activiteiten. Door regelmatig te bewegen kan je ervoor zorgen dat je altijd fit en in vorm bent. Natuurlijk kan het soms een aardige stap zijn om te gaan sporten. Het regent buiten, het is een eind rijden naar de sportclub, er zijn geen leuke verenigingen in de buurt of nog iets anders: er zijn genoeg redenen. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om thuis aan je conditie te werken. Met de volgende vijf tips kun je thuis in topvorm raken.

1. Gebruik een work-out app
Er bestaan diverse apps waarmee je thuis, zonder hulpmiddelen, aan je conditie kunt werken. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, er is eigenlijk voor iedereen wel iets om thuis te doen.

Een populaire work-out app van dit moment is de 7 Minutes App, waarmee je zeven minuten per dag sport en zo fit blijft. Iedere training duurt zeven minuten, maar traint het lichaam flink. Natuurlijk kun je er ook een schepje bovenop doen door meerdere trainingen op een dag uit te voeren.

2. Schaf een loopmachine aan
Buiten hardlopen kan erg fijn zijn, maar met het Nederlandse weer soms ook akelig. Met name in de winter is de drempel voor veel mensen hoog om te gaan sporten. Met een loopband breng je hier verandering in. Zonder nare regen, hagel of wind kun je thuis hardlopen.

Met een goede loopmachine kun je precies zien hoe ver je loopt, wat je gemiddelde snelheid is, de helling instellen, je hartslag meten en nog veel meer. Zo weet je precies wat voor progressie je maakt. Bij bijvoorbeeld BeterSport.nl kun je uit een groot aantal loopmachines de juiste kiezen.

3. Doe mee met een video work-out
Verschillende video work-outs bestaan waarmee je flink aan je conditie kunt werken, gewoon vanuit de woonkamer. Een erg populaire training is Insanity, een trainingsprogramma voor gevorderden waarvoor je geen hulpmiddelen nodig hebt. Andere populaire thuistrainingen zijn P-90X en de Mark Tuitert-training.

4. Een uitdaging van het huishouden maken
Je ontkomt er niet aan dat er zo nu en dan schoongemaakt moet worden in huis. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat dit een redelijke inspanning vormt. Voer het tempo van het schoonmaken wat op, zodat je een half uur lang niet alleen je huis fris maakt, maar ook nog eens traint.

5. Installeer een bar
Er bestaan verschillende stangen die je horizontaal kan ophangen in huis, bijvoorbeeld in een deuropening. Aan zo’n stang kun je uitgebreid je kracht vergroten. Train je buik door je benen al hangend op te trekken of trek jezelf op om je romp flink aan te pakken.

Bron afbeelding

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts