BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Thuis wellness: privé zwembad of sauna aanleggen

Heel wat mensen willen graag gewoon bij hen thuis kunnen genieten van een ontspannende wellness ervaring. Dat is perfect mogelijk. Door de jaren heen zijn er op de markt dan ook tal van verschillende mogelijkheden verschenen om dit te kunnen realiseren. Je moet hierbij in eerste instantie wel even voor jezelf gaan bepalen hoe je die wellness nu precies ziet.

Kies je bijvoorbeeld uitsluitend voor de plaatsing van een privé zwembad of ga je ook een sauna en een jacuzzi plaatsen? Of misschien ben jij wel gewoon een grote fan van een sauna en heb je al de rest niet nodig. Hoe dan ook, wanneer je bijvoorbeeld een privé zwembad of een sauna wenst aan te leggen kan de informatie op deze pagina jou ongetwijfeld van dienst zijn.

Wat maakt een houten privé zwembad zo populair?
Voor bijzonder veel mensen die er tegenwoordig voor willen kiezen om een privé zwembad te plaatsen in hun tuin geldt dat ze kiezen voor een exemplaar dat is gemaakt van hout. Dat is helemaal niet zo vreemd. Er kan dan ook worden vastgesteld dat er aan een houten zwembad behoorlijk wat interessante voordelen zijn verbonden. Er zijn in eerste instantie sowieso een aantal misverstanden die hardnekkig stand blijken te houden. Eén van deze misverstanden heeft betrekking tot de veronderstelling dat een zwembad van hout niet kan worden ingebouwd. Dat is niet juist.

Het inbouwen van een houten zwembad hoeft op geen enkele manier een probleem te vormen, in tegendeel. Het hout waar deze zwembaden uit worden vervaardigd is namelijk uitstekend bestand tegen de omstandigheden die zich onder de grond afspelen. Dit zorgt ervoor dat het hout niet snel zal gaan rotten. Een belangrijk extra voordeel hiervan is overigens ook terug te vinden in het feit dat er geen betonplaat is vereist. Het enige wat er dient te gebeuren is het afvlakken van het zand, het vervolgens er op plaatsen van PU-platen en tot slot kan de volledige constructie er op worden gerealiseerd. Ook dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Alle voordelen van een houten privé zwembad op een rijtje
Bovenstaande informatie heeft reeds aangetoond dat er behoorlijk wat voordelen bestaan voor wat de keuze van een houten privé zwembad aanleggen betreft. Dit is echter nog niet alles. Wij hebben alle belangrijke voordelen waar je op kan rekenen daarom hieronder nog even op een rijtje gezet:

  1. Het plaatsen van een betonplaat is niet vereist;
  2. Houten zwembaden zijn geschikt voor zowel opbouw als inbouw;
  3. De eenvoudige montage kan ook gebeuren door handige doe-het-zelvers;
  4. Een meer dan degelijke levensduur tot wel 15 jaar;

Voor heel wat mensen geldt ook dat ze vrezen dat het plaatsen van een privé zwembad in de tuin altijd gepaard moet gaan met zeer hoge kosten. Ook dat is niet correct. De introductie van houten zwembaden op de markt heeft er immers voor gezorgd dat een mooi zwembad realiseerbaar is tegen aanzienlijk lagere kosten. Zo kan ook jij binnenkort lekker zwemmen in jouw eigen privé tuin!

Wat wanneer je graag een privé sauna wenst te plaatsen?
Wanneer mensen graag een stukje wellness paradijs bij hen thuis willen realiseren is er daarbij doorgaans niet alleen maar sprake van een privé zwembad, maar ook van een sauna. Zou jij graag ook een fijne sauna in je tuin willen plaatsen? Dan dien je er rekening mee te houden dat een dergelijke buitensauna aan andere eisen dient te voldoen dan een exemplaar dat je binnen in huis gaat plaatsen. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanzienlijk koelere temperaturen die gelden buitenshuis. Dit zorgt er voor dat de isolatie van een buiten sauna aan hogere eisen moet voldoen. Alleen op deze manier zal ze de warmte in de sauna namelijk zo optimaal mogelijk vasthouden.

Waar rekening mee houden bij een privé sauna plaatsen?
Wil jij ook graag lekker bij je thuis in volledige privésfeer kunnen genieten van een ontspannende sessie in de sauna? Dan zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor tegenwoordig heel wat verschillende mogelijkheden bestaan. Zo kan je kiezen voor een standaard sauna, maar kan ook een zogenaamde barrelsauna een interessante optie zijn. Wat bovendien ook te denken van het verschil tussen bijvoorbeeld een Finse sauna en een infrarood exemplaar? Voor welke keuze jij uiteindelijk ook mag kiezen, je zal altijd kunnen rekenen op heel wat interessante voordelen, namelijk:

  1. Je kan lekker genieten in volledige privacy in je eigen tuin;
  2. Het is mogelijk om jouw sauna volledig zelf te kiezen aan de hand van jouw voorkeuren;
  3. Je kan een sauna nemen op eender welk gewenst moment;
  4. Een sauna verhoogt de luxueuze uitstraling van je woning of tuin aanzienlijk;

In ieder geval heeft de informatie in dit artikel één ding duidelijk gemaakt en dat is dat er je helemaal niets meer tegen hoeft te houden om te kiezen voor het realiseren van een stukje privé wellness.

Bron afbeelding: PixieMe / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts