BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Thuiswerken en lichamelijke klachten: Zo kom je er vanaf

Voor menig aantal mensen geldt dat ze sinds ze aan thuiswerk doen te maken hebben met allerhande lichamelijke klachten. Vaak is het zo dat deze klachten sterk gerelateerd kunnen worden aan slechte ergonomische werkomstandigheden. Zo is er vaak sprake van rugklachten die worden veroorzaakt door een slechte bureaustoel. Daarnaast zijn ook klachten aan de pols en armen vaak voorkomend.

Voor heel wat mensen geldt dat ze sinds de Coronapandemie voor het eerst van thuis uit moeten zijn gaan werken. De kans is echter groot dat de thuiswerkplek helemaal niet is aangepast aan de noden van het menselijk lichaam. Wil jij ook graag af van de lichamelijke klachten die je ervaart door het thuiswerken? Dan kan de informatie op deze pagina je daarbij helpen!

Rugpijn? Je bureaustoel is meer dan waarschijnlijk de oorzaak!
Rugpijn is één van de vaakst voorkomende klachten bij mensen die van thuis uit gaan werken. Dat is doorgaans het gevolg van het feit dat de bureaustoel waar je thuis over beschikt wellicht niet zo professioneel en ergonomisch is als het exemplaar waar je op kantoor gebruik van kan maken. Gelukkig valt er hier vrij eenvoudig iets aan te doen.

Door over te gaan tot het kopen van één van de verschillende ergonomische bureaustoelen die op de markt zijn terug te vinden zal je immers kunnen vaststellen dat je vrij snel de rugklachten kan verlichten. We beseffen bovendien dat het verleidelijk is om bij thuiswerken wat werk vanuit bed te doen. Echter spreekt het voor zich dat er hierbij geen sprake is van ergonomische werkomstandigheden. Mogelijks laat je dit dus toch maar beter even achterwege.

Arm- en polsklachten als gevolg van foutief muis en toetsenbord gebruik
Eén van de bekendste merken op vlak van randapparatuur voor de computer, namelijk Logitech heeft ervoor gekozen om op haar website een zogenaamde ERGO-quiz te plaatsen. Tijdens het doorlopen van deze korte quiz worden er een aantal vragen gesteld die ervoor kunnen zorgen dat je bepaalde lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door thuiswerken kan aanpakken.

Thuiswerkplek ergonomisch maken

Wie echt optimale resultaten wil behalen moet er uiteraard voor zorgen dat zijn of haar werkplek over de hele lijn zo ergonomisch mogelijk wordt gemaakt. Logitech heeft haar productaanbod inmiddels uitgebreid met een aantal nieuwe apparaten die duidelijk de focus leggen op ergonomisch werken. Wie meteen een goede start wil maken voor wat de ergonomische eigenschappen van diens werkplek betreft kan er ook voor kiezen om het zogenaamde K860 toetsenbord evenals om de MX Vertical te kopen. Door het in huis halen van deze apparaten zal je kunnen vaststellen dat het werkcomfort kan worden verhoogd terwijl ook bepaalde, vervelende, lichamelijke klachten op een efficiënte manier kunnen worden aangepakt. Hiermee creëer je op een efficiënte manier een sterk verbeterde ergonomie binnen je thuiswerkplek.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts