BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Tip: sieraden opbergen in een serveerschaal

 photo sieraden-opbergen-gebak-schaal-plateau-hapjes_zpsefd84040.pngKennen jullie mijn artikel van decoratiewoorden tot sieradenhanger nog? Nou, voor de mensen die niet zo van klussen houden heb ik wellicht een betere tip. Zoals de titel al luidt kan je op een leuke manier je sieraden opbergen in een serveerschaal. Ja ja, die serveerschaal waar je normaal hapjes, koekjes, bonbons, nootjes of wat dan ook in hoort te serveren. Ennuhhh, niemand die het opmerk joh!

 photo kristallen-serveerschaal-koekjes-standaard-hapjes_zps93dd1685.png

Een serveerschaal, ook wel serveerplateau of een serveerstandaard, kan goed dienst doen als opbergplekje voor je sieraden. Ik was een keer in de zolder wezen snuffelen en zag toen deze serveerschaal. Sinds ik me kan herinneren hebben we hem en ik vond het eigenlijk zonde om de schaal niet te gebruiken. Ik heb hem dan ook een tweede leven gegeven, alleen al voor het nostalgie-gehalte! Ik had even rond gezocht op het net en zag dat deze website precies dezelfde serveerschaal verkoopt voor €12,50.

 photo kristallen-serveerplateau-gebak-compartimenten-schaal_zpsa34b3a0c.png

Het is een kristallen serveerschaal op een verzilverde voet die vijf compartimenten bevat. Het voet van de serveerschaal heb ik verwijderd, maar die zou je er op kunnen laten en misschien zelfs kunnen verven in een leuk kleurtje. In elk vakje zou je een ander soort sieraad in op kunnen bergen. Denk bijvoorbeeld aan een vakje speciaal voor kettingen, vakje voor oorbellen, vakje daarnaast voor armbanden of ringen en een vakje voor horloges. Ik heb er zelf niet echt een systeem inzitten, maar het zou natuurlijk prima kunnen als jij dat fijner vindt werken. Dit is echt een heel simpel manier om je sieraden op te bergen en het hoeft geen tot weinig geld te kosten. Je zult vast wel ergens een serveerschaal hebben liggen en als dat niet het geval is kan je altijd nog je (groot)ouders of een kringloopwinkel bezoeken.

 photo koekjesplateau-sieraden-opbergen-jewelry-bakje_zpse542b8ef.png photo sieraden-opbergen-schaal-bakje-doosje-vakjes_zpsd4a59593.png photo sieraden-stash-opbergen-schaal_zps4ea8a224.pngGeef toe, dit ziet er toch best leuk uit? Als je sieraden kiest die bij elkaar matchen ziet het er al helemaal mooi uit. Zo zie je maar weer dat je met een serveerschaal uit grootmoederstijd toch nog wat leuks mee kan doen! Kijk dus gewoon om je heen. Dat is denk ik wel het eerste wat kan helpen als je creatief aan de slag wilt en je ideeën wilt opdoen. Ik heb in ieder geval geen last meer van overvolle lades en doosjes met allerlei losse sieraden. Ik vind het een handig sieraden opbergsysteem waarbij je daarnaast je pracht en praal op je kastje of tafeltje kan laten pronken!

Heb jij nog goede tips om je sieraden op te bergen?

Comments:

 • 24 februari 2013

  wel een heel erg leuk idee! Het staat ook heel erg mooi

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat leuk en slim bedacht en het ziet er ook nog leuk uit

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuke tip! Het ziet er echt mooi en kleurrijk uit op deze manier 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat leuk! Die schaal is er wel echt perfect voor!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuke tip en het staat ook nog wel heel leuk en gezellig 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat een leuk en handig opbergsysteem! Goede tip 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuk idee, staat erg mooi!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  leuke tip 😀 ziet er ook leuk uit!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Super leuk gedaan!

  Beantwoorden...
 • Sas

  24 februari 2013

  Ziet er erg leuk uit!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Zo mooi! Het doet inderdaad wel veel als de kleuren van je juwelen bij elkaar passen. Maar zo’n schaal geeft meteen een luxueus gevoel, ik vind het super! Ik heb zelf ook een paar DIY artikeltjes gemaakt over juwelen opbergen, maar dit is toch nog net iets mooier 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Ik heb het wel eens eerder gezien, maar blijf het toch erg mooi vinden. Ik denk wel dat ik er een soort systeem in zou maken, in dat opzicht slaan bij mij de stoppen een beetje door.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuke tip! Dit ziet er erg leuk uit 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Die schaal is leuk :). Ziet er echt leuk uit! Ik zou zelf wel dat zilvere ding aan laten zitten vind dat ookk wel mooi

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuk gedaan!
  Ik heb niet zoveel sieraden, dus voor mij is het niet aan de orde maar wel een leuk idee om het zo op te bergen.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  oee dat staat echt heel mooi zeg!! 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Oeh dat is wel een hele mooie schaal!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Heel leuk, ik heb niet eens veel sieraden dus dat zou beetje kaal worden maar vind het idee erg leuk

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Oh wat een leuk idee zeg! Het ziet er zo mooi uit!

  Beantwoorden...
 • Lin

  24 februari 2013

  Dat ziet er inderdaad leuk uit zeg!
  Ik heb niet zoveel sieraden, dus ik kan ze makkelijk in een klein doosje bewaren 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Het staat zo classy en luxe! Terwijl het een heel simpel idee is 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuk idee! Je hebt echt mooie foto’s gemaakt!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Handige tip. En staat nog leuk ook.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat een handige tip en het staat ook nog eens leuk.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Dat ziet er leuk uit zeg!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  wauw mooie foto’s! en hele handige tip 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Mooie schaal. Ziet er uiteindelijk decoratief ook nog leuk uit.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Het ziet er inderdaad onwijs leuk uit!

  x

  Beantwoorden...
 • Chantal

  24 februari 2013

  Cute! Noorelnisa.nl had dit laatst gedaan met een bestekdoos en etalage volgens mij. Dit ga ik ook proberen, heb nog wel een schaaltje ergens op zolder.

  Beantwoorden...
  • Bo

   24 februari 2013

   Ik heb vaker gezien dat ze het met bestekdozen doen, dat lijkt me ook wel handig. Ga ik zeker een keertje proberen!

   Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Dat ziet er echt mooi uit ja!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Handige tip 😀 x

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat een leuke idee om je sieraden zo op te bergen, ziet er super uit!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wat een leuke tip. het ziet er mooi uit in zo’n serveerschaal!

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  hartstikke leuk natuurlijk, ik had het in een etagere maar het geeft heel veel stof, dus ik heb het weer opgeborgen in een sieradenkist

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Leuk idee! Staat ook nog eens erg leuk. 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Wauw, heeeel leuk! Echt een super idee 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Het ziet er onwijs leuk uit! Ook heel gezellig om op een tafeltje te zetten op een slaapkamer. Een leuk idee & een goede tip van je! :”)

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2013

  Ik ben van plan om dit te doen maar het is moeilijk mooi schaal te vinden. die van jou is echt prachtig schaal. Heel leuk idee

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  dat staat echt leuk! super mooie schaal ook!

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Echt heel erg leuk! Ik zit zelf ook nog te kijken naar hoe ik mijn sieraden kan opbergen, want momenteel zitten ze in een heel klein ladekastje en dat is niet echt ideaal als de kettingen er amper inpassen haha.

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Goed idee! Bedankt voor de tip!

  Ik loop namelijk al een tijdje met het idee om een goede sieradendoos te kopen maar die dingen zijn zó vreselijk duur… En zoveel sieraden heb ik niet eens. Dan is dit een veel betere oplossing 🙂

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Handig, en het ziet er ook nog leuk uit! X

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Het is heel mooi, maar het lijkt me niet zo praktisch als alles door elkaar (en ik elkaar) zit. Ik ben ook een beetje bang dat het dure/delicate juwelen zou kunnen beschadigen. Zelf heb ik alles in opbergdozen met vakjes zitten, of aan van die speciale sieraden”kapstokjes”.

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  wat een super leuk idee zeg! Ik berg ook mijn sieraden op op een soortgelijke manier, maar dit is wel erg handig met die vakjes & dat rondje 😀

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Leuk idee! Ik heb een pot van crème van Rituals opgepimpt voor mijn oorbellen en ringen 😉

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2013

  Leuk idee, vind de foto’s ook mooi gedaan.

  Beantwoorden...
 • Mariposa

  27 februari 2013

  Zou ik mogen vragen van welk merk je horloge is? Ik vind het namelijk praaaachtig! Ik ben zelf op zoek naar dat type horloge 🙂

  Beantwoorden...
  • Bo

   27 februari 2013

   Het is een Fossil Horloge 🙂

   Beantwoorden...
   • Mariposa

    27 februari 2013

    Bedankt! Ik heb er nu ook eentje van Fossil (wel een heel ander soort stijl) en dat gaat toch al enkele jaartjes mee. Is wel een goed merk, vind ik.

    Beantwoorden...
 • DQ

  4 maart 2013

  Ziet er heel leuk uit! Gezellig effect.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts