Tip: sieraden opbergen in een serveerschaal


 photo sieraden-opbergen-gebak-schaal-plateau-hapjes_zpsefd84040.pngKennen jullie mijn artikel van decoratiewoorden tot sieradenhanger nog? Nou, voor de mensen die niet zo van klussen houden heb ik wellicht een betere tip. Zoals de titel al luidt kan je op een leuke manier je sieraden opbergen in een serveerschaal. Ja ja, die serveerschaal waar je normaal hapjes, koekjes, bonbons, nootjes of wat dan ook in hoort te serveren. Ennuhhh, niemand die het opmerk joh!

 photo kristallen-serveerschaal-koekjes-standaard-hapjes_zps93dd1685.png

Een serveerschaal, ook wel serveerplateau of een serveerstandaard, kan goed dienst doen als opbergplekje voor je sieraden. Ik was een keer in de zolder wezen snuffelen en zag toen deze serveerschaal. Sinds ik me kan herinneren hebben we hem en ik vond het eigenlijk zonde om de schaal niet te gebruiken. Ik heb hem dan ook een tweede leven gegeven, alleen al voor het nostalgie-gehalte! Ik had even rond gezocht op het net en zag dat deze website precies dezelfde serveerschaal verkoopt voor €12,50.

 photo kristallen-serveerplateau-gebak-compartimenten-schaal_zpsa34b3a0c.png

Het is een kristallen serveerschaal op een verzilverde voet die vijf compartimenten bevat. Het voet van de serveerschaal heb ik verwijderd, maar die zou je er op kunnen laten en misschien zelfs kunnen verven in een leuk kleurtje. In elk vakje zou je een ander soort sieraad in op kunnen bergen. Denk bijvoorbeeld aan een vakje speciaal voor kettingen, vakje voor oorbellen, vakje daarnaast voor armbanden of ringen en een vakje voor horloges. Ik heb er zelf niet echt een systeem inzitten, maar het zou natuurlijk prima kunnen als jij dat fijner vindt werken. Dit is echt een heel simpel manier om je sieraden op te bergen en het hoeft geen tot weinig geld te kosten. Je zult vast wel ergens een serveerschaal hebben liggen en als dat niet het geval is kan je altijd nog je (groot)ouders of een kringloopwinkel bezoeken.

 photo koekjesplateau-sieraden-opbergen-jewelry-bakje_zpse542b8ef.png photo sieraden-opbergen-schaal-bakje-doosje-vakjes_zpsd4a59593.png photo sieraden-stash-opbergen-schaal_zps4ea8a224.pngGeef toe, dit ziet er toch best leuk uit? Als je sieraden kiest die bij elkaar matchen ziet het er al helemaal mooi uit. Zo zie je maar weer dat je met een serveerschaal uit grootmoederstijd toch nog wat leuks mee kan doen! Kijk dus gewoon om je heen. Dat is denk ik wel het eerste wat kan helpen als je creatief aan de slag wilt en je ideeën wilt opdoen. Ik heb in ieder geval geen last meer van overvolle lades en doosjes met allerlei losse sieraden. Ik vind het een handig sieraden opbergsysteem waarbij je daarnaast je pracht en praal op je kastje of tafeltje kan laten pronken!

Heb jij nog goede tips om je sieraden op te bergen?

53 gedachten over “Tip: sieraden opbergen in een serveerschaal”

 1. Zo mooi! Het doet inderdaad wel veel als de kleuren van je juwelen bij elkaar passen. Maar zo’n schaal geeft meteen een luxueus gevoel, ik vind het super! Ik heb zelf ook een paar DIY artikeltjes gemaakt over juwelen opbergen, maar dit is toch nog net iets mooier 🙂

 2. Ik heb het wel eens eerder gezien, maar blijf het toch erg mooi vinden. Ik denk wel dat ik er een soort systeem in zou maken, in dat opzicht slaan bij mij de stoppen een beetje door.

 3. Cute! Noorelnisa.nl had dit laatst gedaan met een bestekdoos en etalage volgens mij. Dit ga ik ook proberen, heb nog wel een schaaltje ergens op zolder.

 4. Echt heel erg leuk! Ik zit zelf ook nog te kijken naar hoe ik mijn sieraden kan opbergen, want momenteel zitten ze in een heel klein ladekastje en dat is niet echt ideaal als de kettingen er amper inpassen haha.

 5. Goed idee! Bedankt voor de tip!

  Ik loop namelijk al een tijdje met het idee om een goede sieradendoos te kopen maar die dingen zijn zó vreselijk duur… En zoveel sieraden heb ik niet eens. Dan is dit een veel betere oplossing 🙂

 6. Het is heel mooi, maar het lijkt me niet zo praktisch als alles door elkaar (en ik elkaar) zit. Ik ben ook een beetje bang dat het dure/delicate juwelen zou kunnen beschadigen. Zelf heb ik alles in opbergdozen met vakjes zitten, of aan van die speciale sieraden”kapstokjes”.

   1. Bedankt! Ik heb er nu ook eentje van Fossil (wel een heel ander soort stijl) en dat gaat toch al enkele jaartjes mee. Is wel een goed merk, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *