BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  TIP! snelle chocolade slagroomsoesjes

Je kent het vast wel; je bent uitgenodigd voor een feestje of etentje en was van plan om iets lekkers mee te nemen, maar door tijdgebrek heb je helemaal niks kunnen maken. Gastblogger Fatima overkwam hetzelfde en besloot om dan maar creatief te zijn. Ze was uitgenodigd voor een babyfeestje van haar neefje en kwam op het idee om verse slagroomsoesjes te kopen en te decoreren. Niet écht een recept dus, maar wel een slimme tip!

 photo recept-snelle-chocolade-slagroomsoesjes-blauw-4_zpscd88bbfe.png

Benodigdheden:

  • verse chocolade slagroomsoesjes (verkrijgbaar bij de bakker)
  • witte chocolade
  • blauwe kleurstof
  • cola rola balletjes

 photo recept-snelle-chocolade-slagroomsoesjes-blauw-_zpseddfd462.png

Hoe ga je te werk?

Nou, eigenlijk heel simpel. Smelt een reep witte chocolade au-bain-marie tot de chocolade helemaal glad is. Tijdens het smelten kun je eventueel wat kokosolie (zonder smaak en geur) of Crisco toevoegen zodat de witte chocolade wat dunner wordt. Witte chocolade heeft namelijk een andere structuur dan pure of melkchocolade, hij is wat dikker en plakkeriger. Voeg dan ongeveer twee druppels blauwe kleurstof toe, dit heeft Fatima gebruikt i.v.m. het thema “geboortefeest jongen”. Je kunt hiervoor natuurlijk ook andere kleuren gebruiken.

 photo recept-snelle-chocolade-slagroomsoesjes-blauw-visite-bezoek-meenemen_zps7197afac.png

Giet de gesmolten chocolade over in een plastic spuitzak en begin dan meteen de kant-en-klare chocolade slagroomsoezen te decoreren. Ga heen en weer over de soezen met de gesmolten chocolade. Decoreer elk slagroomsoesje met een cola rola balletje en laat de chocolade even stollen. Plaats de soesjes daarna op bijvoorbeeld een mooie schaal of bord en serveer ze.

 photo recept-snelle-chocolade-slagroomsoesjes-blauw-6_zps3f95e959.png

Mocht je wat extra tijd hebben dan is het maken van deze bountycake een optie. De witte chocolade kan je dan een leuk kleurtje geven, zoals Fatima heeft gedaan voor haar neefje. Enjoy!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts