BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips bij het aanschaffen van een nieuw matras + eve review

tips-aanschaffen-nieuwe-matras

Een matras van hoge kwaliteit is zeer belangrijk voor een goede nachtrust. Een comfortabel exemplaar zorgt er namelijk voor dat je elke nacht slaapt als een roos. Bovendien draagt een goed matras bij aan een goede slaaphouding. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras? Hieronder vind je vier handige tips die je kunnen helpen bij je zoektocht én een korte review over de eve Sleep matras.

Tip 1 – Let op je lengte

Het aanbod aan matrassen is tegenwoordig zeer groot. Het kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om dit te voorkomen dien je rekening te houden met je postuur. Zo hoort een matras altijd 20 centimeter langer te zijn dan je eigen lengte. Dit zorgt er namelijk voor dat het matras nooit te klein is.

Tip 2 – Hou rekening met je gewicht

Naast de lengte dien je ook jouw gewicht voor ogen te houden bij de zoektocht naar een geschikt matras. Dit bepaalt namelijk de hardheid van het materiaal. Voor een sterke veerkracht zou je een koudschuim matras kunnen overwegen. Dit bestaat namelijk uit flexibel materiaal dat na het indrukken altijd terugveert. Daardoor is het matras uitermate geschikt voor zwaardere personen.

Tip 3 –  Let op lichamelijke klachten

Tijdens het kopen van een matras dien je rekening te houden met eventuele lichamelijke klachten. Lijd je bijvoorbeeld aan gewrichts- of spierproblemen? Dan is het belangrijk om een matras aan te schaffen die de pijn zoveel mogelijk vermindert. Een traagschuim matras is wat dat betreft een goede keuze. Deze is vrij zacht, veert langzamer terug dan koudschuim en past zich aan op de vorm van het lichaam.

Tip 4  Vergelijk online matrassen met elkaar

Aan een goed matras hangt natuurlijk een prijskaartje. Toch hoef je zeker niet het duurste exemplaar aan te schaffen. Het is verstandig om op het internet  diverse matrassen met elkaar te vergelijken. Zo ontdek je welk soort matras het beste bij je past, en in welke prijsklasse het valt. Uiteindelijk is een matras van hoge kwaliteit een nuttige investering die er voor zorgt dat je elke dag weer fris en fruitig opstaat.

tips-eve-matras-review

Review Eve Matress

Het Britse eve Sleep heeft vorige maand voet op Nederlandse bodem gezet en dat betekende voor ons dat we deze mochten uitproberen. Bij eve houden ze het graag eenvoudig; ze verkopen slechts één type matras dat geschikt is voor iedereen. Nu kunnen wij niet voor iedereen spreken, maar we kunnen wel onze ervaringen met jullie delen.

De eve bestaat uit drie schuimlagen: traagschuim, een ademende laag en een ondersteunende laag. Het is een redelijk stevig matras, maar tegelijkertijd voelt het ook comfortabel aan. Op het begin was het even wennen, maar het matras vormt steeds meer met je lichaam mee. Na gebruik veert het gewoon weer terug in model. De eve matras kan op elk soort bed geplaatst worden, ook op die van ons past hij prima. Het is wel een erg dik en hoog matras, een stuk dikker en hoger dan de matras die wij ervoor hadden. Al met al is het tot nu toe erg goed bevallen!

Wil je meer weten over eve? Kijk dan vooral even op de website!

Dit artikel bevat product(en) die zijn toegezonden ter review

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts