BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  TIPS | eerste keer reizen naar Amerika

De eerste keer Amerika bezoeken is altijd een beetje spannender dan wanneer je een reis hebt gepland naar een ander (Europees) land. Het machtige Amerika spreekt tot ieders verbeelding en nodigt ook in de praktijk zeker uit om te ontdekken.

Ben jij van plan om binnenkort dit bijzondere land te gaan verblijden met een bezoekje? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de interessante tips die zijn opgenomen in dit blogartikel!

Tip 1: Vergeet niet om tijdig je ESTA aan te vragen

De eerste tip is meteen een hele belangrijke. Zowel Nederlanders als Belgen hebben in principe geen visum nodig voor een bezoek aan de Verenigde Staten. Dit gezegd zijnde moet je wel de zogenaamde ESTA aanvragen. De Amerikaanse ESTA dient te worden aangevraagd uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Ondanks dit gegeven wordt het sterk aangeraden om dit ongeveer één maand voor vertrek te doen. Let ook op, in vergelijking met vroeger ontvang je geen automatische e-mail op het ogenblik dat je ESTA aanvraag is goedgekeurd. Je dient dit zelf op de officiële website van de Amerikaanse ESTA te controleren.

De ESTA aanvragen dient overigens slechts één keer in de twee jaar te gebeuren. Word je ESTA aanvraag geweigerd? In dat geval kan je alsnog een visum aanvragen.

Tip 2: Hou rekening met de 8 verschillende klimaatzones in Amerika

De enorme omvang van Amerika zorgt er voor dat het land zomaar even acht verschillende klimaatzones kent. Dit betekent ook dat de beste reistijd sterk afhankelijk kan zijn van het gebied dat je gaat bezoeken.

Trek je bijvoorbeeld richting de westkust? Dan worden de maanden juni en juli vaak als de beste reisperiode aangeduid. Voor het oosten geldt dan weer dat de lente en herfst de beste reistijd zijn.

Sta er in ieder geval bij stil dat Amerika ook een orkaanseizoen kent. Wanneer je in deze periode je vakantie plant kan dit absoluut een factor zijn om rekening mee te houden.

Tip 3: Vergeet niet om een wereldstekker en adapter mee te nemen

In de Verenigde Staten wordt er gebruik gemaakt van andere soorten stekkers dan in Nederland. Bovendien is het ook zo dat de netspanning niet dezelfde is.

Omwille van deze reden is het belangrijk om na te gaan of je opladers geschikt zijn voor deze lagere spanning of niet. Het wordt eigenlijk sowieso wel aangeraden om naast een wereldstekker ook een adapter mee te nemen in je bagage.

Tip 4: Geld en fooien

Uiteraard wordt er in Amerika betaald met Amerikaanse dollars. Je hoeft echter niet perse een grote hoeveelheid aan cash geld mee te nemen. Sterker nog, eigenlijk wordt dit afgeraden. Nagenoeg overal in Amerika vormt de creditcard de meest populaire betaalmethode.

Dit gezegd zijnde is het wel vaak interessant om kleine bedragen in Amerikaanse dollar bij te hebben. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat het geven van een fooi goed ingebakken zit in de cultuur van de Amerikanen.

Sterker nog, bij veel jobs zijn de fooien die worden ontvangen van levensbelang. Gidsen, taxichauffeurs, kappers, het kamermeisje, portiers, etc. verwachten allemaal een fooi wanneer je tevreden bent over hun service.

Tip 5: Rijden in Amerika

De eerste keer reizen naar Amerika betekent voor veel mensen meteen ook de eerste keer zelf rijden op de Amerikaanse wegen. Dat verschilt eigenlijk niet zoveel als bij ons. In Amerika wordt er dan ook net als in Nederland aan de rechterkant gereden. Je moet er wel rekening mee houden dat er in Amerika geen voorrang van rechts geldt.

Bovendien is het in de VS eveneens toegestaan om rechts af te slaan bij een rood licht tenzij een verkeersbord aangeeft dat dit niet mag. Dit uiteraard ook alleen maar wanneer er geen verkeer afkomt.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts