BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Tips en weetjes voor het gebruik van een strijkijzer

Strijken doen we maar genoeg, maar niet veel mensen weten dat je het jezelf ook makkelijker kan maken, en dat je veelvoorkomende problemen handig kan voorkomen. We hebben dan ook met liefde en plezier wat handige tips en weetjes voor het gebruik van een strijkijzer voor je verzameld!

1. Het onderhouden van het waterreservoir

Kalk kan voor flink wat problemen zorgen; voordat je het weet zitten er allerlei vieze vlekken in je wasgoed. Door het reservoir regelmatig uit te spoelen zorg je ervoor dat de stoomfunctie goed blijft werken en het strijkijzer niet zomaar gaat lekken.

2. Welk water gebruik je?

De meeste mensen strijken met kraanwater, en de meeste strijkijzers zijn dan ook ontwikkeld voor het gebruik van kraanwater. Over het algemeen bevat het Nederlandse kraanwater weinig kalk, en is het dus prima te gebruiken voor je strijkijzer.

Is het water in jouw omgeving daarentegen iets minder zuiver? Dan kun je altijd nog water uit de fles (gedistilleerd water) gebruiken.

3. Vermijd strijkwater

Hoewel verschillende merken allerlei soorten geparfumeerd strijkwater verkopen, is dit niet verstandig te gebruiken tijdens het strijken. Al die toevoegingen kunnen het stomen moeilijker maken, vlekken op je kleding achterlaten en tot allerlei problemen met je strijkijzer resulteren.

4. Gebruik de juiste temperatuur

Om te strijken heb je natuurlijk warmte nodig, maar wanneer je bepaalde kledingstukken te warm strijkt, blijft de stof plakken of laat je zelfs brandvlekken achter. Kijk dus altijd even op het wasvoorschrift en sorteer de verschillende stoffen voordat je aan het strijken gaat. Zo kun je de temperatuur makkelijk en op tijd bijstellen.

5. Vochtig wasgoed

Vochtig wasgoed strijkt het beste glad. Het is dan ook niet voor niets dat stoom regelmatig gebruikt wordt om te strijken.

6. Kreukels voorkomen

Hoewel je met het strijken de kreukels uit de kleren strijkt, is dit een stuk moeilijker wanneer kleding ernstig gekreukeld op de plank komt te liggen. Probeer na het wassen kreukels zoveel mogelijk te voorkomen door de was bijvoorbeeld uit te slaan voordat je deze ophangt, kledingstukken aan kledinghangers te hangen en niets op te frommelen of vouwen voordat het gestreken is.

7. Vocht voorkomt kreukels

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal niet te strijken. In dit geval kun je het schone wasgoed het beste in de badkamer laten hangen om te drogen. In deze vochtige ruimte gaan de kreukels er namelijk in een handomdraai uit en is strijken verleden tijd!

In samenwerking met Collishop

Bron afbeelding: Vladyslav Lehir / Shutterstock.com 

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts