BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips om badkamertegels schoon te maken

Het schoonmaken van de badkamer wordt door veel mensen als een razend vervelend karwei bestempeld. In het bijzonder het schoonmaken van de badkamertegels wil wel eens voor de nodige frustraties zorgen. Dat hoeft echter niet perse het geval te zijn. De tegels in je badkamer schoonmaken wordt namelijk een stuk eenvoudiger wanneer je rekening houdt met de interessante tips die we in dit artikel voor jou op een rijtje hebben gezet!

 

1.) Het wondermiddel azijn doet kalk en zeepresten verdwijnen
Een geweldige manier om je badkamertegels schoon te maken is een sopje maken dat voor de helft bestaat uit azijn en voor de helft uit water. Doop een spons in het water en ga maar lekker tekeer op de tegels. Van zodra je alles goed hebt ingesopt mag je het middeltje ongeveer een kwartier laten intrekken. Vervolgens herhaal je na dat kwartier nog eens hetzelfde. Je zal merken dat niet alleen de zeepresten, maar ook al het kalk als sneeuw voor de zon verdwenen zullen zijn.

 

2.) Laat je tegels terug blinken met glasspoelmiddel
Terug echt stralende tegels badkamer hebben? Dat is mogelijk door gebruik te maken van… glansspoelmiddel! Neem een emmer heet water en doe er vervolgens een scheutje glansspoelmiddel in. Ga vervolgens met een doekje tekeer en je zal kunnen vaststellen dat de tegels in je badkamer terug zullen blinken als nieuw!

 

3.) Dep je badkamertegels droog na het douchen
Hebben jullie in de badkamer een douche? In dat geval kan het na het nemen van een douche altijd interessant zijn om met een oude handdoek de badkamertegels droog te deppen. Op deze manier krijgt kalk geen schijn van kans meer om zich aan de tegels te hechten.

 

4.) Groene zeep en baking soda kunnen wonderen doen
Misschien niet heel erg bekend, maar ook met groene zeep en baking soda kan je wonderen verrichten in je badkamer. In dit geval is het de bedoeling om een mengsel te maken bestaande uit één eetlepel groene zeep en vier eetlepels baking soda. Maak hier een stevig papje van en schuur er de badkamertegels terug mee schoon. Niet alleen zal je kunnen vaststellen dat het schoonmaken van je tegels hiermee een stuk eenvoudiger wordt, daarnaast zal ook het eindresultaat je ongetwijfeld weten te bekoren.

 

5.) Vergeet ook de voegen niet!
De voegen van de tegels schoonmaken is zo mogelijks een nog vervelender karwei als het schoonmaken van de tegels zelf. Toch is het belangrijk dat dit grondig gebeurt. Is dat niet het geval? Dan kan dat er voor zorgen dat het vuil zich in de voegen gaat manifesteren met alle gevolgen van dien. Om de voegen schoon te maken wordt er gebruik gemaakt van schoonmaakazijn die je op een oude tandenborstel doet. Ga vervolgens met de borstel heen en weer over de voegen tot ze terug mooi wit ogen. Let wel, je dient de voegen van je badkamertegels vervolgens altijd grondig na te spoelen met water.

Ben jij ook iemand die het altijd zeer vervelend vond om de badkamertegels schoon te maken? Dan komt daar nu verandering in wanneer je rekening houdt met de tips op deze pagina!

Bron afbeelding: New Africa / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts