BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Tips om de kleur van je spijkerbroek te behouden

Ben je er uiteindelijk in geslaagd om die ene jeans of spijkerbroek te vinden die helemaal weet te voldoen aan jouw verwachtingen? In dat geval spreekt het voor zich dat je alles in het werk zal willen stellen om haar optimale uitstraling zo lang mogelijk te kunnen behouden. Een spijkerbroek wassen in de wasmachine kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat die mooie wassing komt te verdwijnen.

Bovendien kan het gebruik van wasverzachter er zelfs voor zorgen dat de rek uit je jeans verdwijnt. Wil je dit graag kunnen voorkomen zodat je optimaal kan genieten van jouw nieuw aangekochte jeans? Hou dan zeker rekening met de tips op deze pagina!

Tip 1: Was je spijkerbroek niet te vaak

Heb je een jeans gekocht bij een kwalitatieve winkel zoals ‘Peek & Cloppenburg‘? In dat geval kan je rekenen op een broek die erg onderhoudsvriendelijk is. Van een spijkerbroek is namelijk bekend dat ze in vergelijking met andere kledingstukken heel wat minder vaak moet worden gewassen.

Een spijkerbroek kan je dan ook eenvoudig drie tot vijf keer dragen voordat ze in de was moet. Zitten er vlekken op de broek? In dat geval spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om deze wel gewoon zo snel mogelijk te wassen.

Tip 2: Het invriezen van je spijkerbroek

Minder vaak je jeans wassen is reeds een interessante tip, maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw nieuwe jeansbroek ook kan ‘wassen’ in de diepvries? Heel wat huismoeders (en vader) zweren reeds bij deze techniek.

De lage temperatuur van de diepvries zorgt ervoor dat de bacteriën die in de broek zitten dood gaan. Let wel, voordat je jeans in de diepvries te stoppen wordt het sterk aangeraden om ze eerst in een canvas of kussensloop te stoppen!

Tip 3: Was je jeans eerst even met azijn

De kleur behouden van een broek die is gemaakt van denim is duidelijk een kwestie van ‘m met zorg te onderhouden. Een derde interessante tip heeft op dit vlak betrekking tot het ‘voorwassen’ van je spijkerbroek.

Voordat je jeans in de reguliere was te stoppen is het dan ook belangrijk om ‘m eerst even te wassen met azijn. Je hoeft er ook helemaal niet bang voor te zijn dat azijn schadelijk is voor je wasmachine. Dat is namelijk niet het geval. Sterker nog, azijn kan je wasmachine helpen om een extra bescherming te bieden tegen kalkaanslag.

Wat wanneer je jeans toch is verkleurd?

Kwamen de bovenstaande tips te laat? Ben je er dan ook niet in geslaagd om de kleur van je jeans te behouden? In dat geval is het interessant om te weten dat er verschillende middeltjes op de markt zijn terug te vinden om je jeans terug kleur te geven. Je kan er op dit vlak bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een speciale textielverf. Deze verf moet worden gebruikt in de wasmachine.

Een beetje rondkijken op het internet kan er al snel voor zorgen dat je een geschikte textielverf zal vinden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er bestaan meer dan voldoende mogelijkheden om een snel afscheid van jouw spijkerbroek te kunnen voorkomen!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts