BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips om een smalle hal op te knappen

Een smalle hal opknappen is niet altijd even voor de hand liggend, in tegendeel. Veel mensen die in hun huis beschikken over een kleine hal zitten dan ook voor wat de inrichting er van betreft vaak met de handen in het haar.

Toch is dit eigenlijk nergens voor nodig. Ook een smalle hal inrichten of opknappen kan namelijk gebeuren op tal van verschillende manieren. Je hoeft de mogelijkheden hiervoor bovendien ook helemaal niet ver te zoeken. Met de tips uit dit artikel kom je alvast een heel eind!

gang-verlichting

Een goed verlichte hal doet wonderen

Een ruimtelijk gevoel creëren in een kleine hal is in eerste instantie een kwestie van voldoende licht binnen te laten. Dit kan gebeuren door het integreren van een raam in de hal, maar je kan er ook voor kiezen om deze door middel van een glazen deur met de leefruimte te verbinden.

Op deze manier vergroot het ruimtelijk gevoel en bovendien blijf je ook in je hal een connectie behouden met de mensen die zich in de woonkamer bevinden.

Een goede verlichting van je hal is niet alleen tijdens de dag een vereiste, maar ook na het ondergaan van de zon. Om dit te verwezenlijken kan het de moeite waard zijn om bijvoorbeeld één van de verschillende Bullseye lampen die op de markt zijn terug te vinden te kopen.

Deze lampen beschikken over een neutrale uitstraling, zijn verkrijgbaar in LED-uitvoering en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van helder licht doorheen de ruimte. Eén van de partijen waar je dergelijke lampen snel, eenvoudig en tegen een scherpe prijs bij kan bestellen is Directlampen.nl.

minimalitische-gang

Maak gebruik van lichte kleuren en benut de hoogte

Een kleine ruimte wordt nog kleiner wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van donkere tinten. Jouw kleine gang opknappen doe je dan ook bij voorkeur altijd door lichte kleuren aan te brengen. Denk hierbij aan wit, beige of licht grijs.

Beschikt je kleine hal weliswaar over een beperkte breedte, maar is er wel een aanzienlijke hoogte beschikbaar? In dat geval is het altijd aan te raden om deze ten volle te proberen benutten.

Maak hiervoor gebruik van hoge kasten en verlichting en schuw ook het gebruik van grote, lange gordijnen niet. Eventueel kan ook het aanbrengen van een spiegel in je hal het ruimtelijke aspect sterk verbeteren.

smalle-hal-opknappen-bankje

Een slordige uitstraling verkleint het ruimtelijke gevoel

Tot slot betekent je kleine hal opknappen vaak ook aandacht besteden aan rondslingerende zaken zoals schoenen. Op het ogenblik dat je een kleine hal groter wil laten ogen is het van belang om er zo weinig mogelijk ‘obstakels’ in op te nemen.

Dit betekent niet alleen dat je beter kiest voor een inbouwkapstok, daarnaast beperk je ook bij voorkeur het aantal meubels en laat je, je schoenen liever niet rondslingeren. Op deze manier blijft je hal niet alleen lekker netjes, daarnaast zal ze ook meteen een veel opener en ruimtelijker karakter krijgen.

In samenwerking met Directlampen.nl

Comments:

 • 10 maart 2018

  Wat een handige tips!
  Dat ziet er mooi uit.
  Hier is de hal nog veel kleiner er past niets.

  Xoxo

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts