BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips om je huis en tuin met elkaar te verbinden

Het weer in ons land wordt steeds beter en vooral warmer. Dit zorgt ervoor dat we meer dan ooit stil blijven staan bij de verbinding waar ons huis en onze tuin over beschikt. Voor veel mensen is het dan ook zo dat ze graag een zo gestroomlijnd geheel willen creëren. Hoe ga je daar nu echter precies voor te werk? Op deze pagina hebben we alvast enkele interessante tips op een rijtje gezet!

Grote glaspartijen zijn altijd een prima keuze
Het buitengevoel binnen in huis creëren (of omgekeerd) doe je in eerste instantie door te zorgen voor aanzienlijke glaspartijen. Het plaatsen van grote ramen die helemaal van aan de grond tot aan het plafond reiken kan er dan ook al snel voor zorgen dat de verbinding tussen woning en tuin een behoorlijk stuk eenvoudiger te realiseren valt. Bovendien kan je op deze manier rekenen op nog een extra interessant voordeel. Door het voorzien van grote glaspartijen zorg je er immers voor dat je ook nog eens kan rekenen op een aanzienlijke hoeveelheid naar binnen vallend zonlicht.

De keuze voor grote glaspartijen kan ook een uitstekende optie zijn voor een kleine ruimte die de verbinding vormt met de tuin. Het voorzien van een stevige glaspartij zorgt er immers altijd voor dat het ruimtelijke effect aanzienlijk wordt vergroot. Beschik je dus met andere woorden over een kleine verbindingsruimte met de tuin? Dan zal je kunnen vaststellen dat het ook in dat geval een zeer interessante keuze kan zijn om statige glaspartijen te voorzien.

Zorg ervoor dat je, je huis “open” kan zetten
Wil je een gestroomlijnde verbinding kunnen realiseren tussen je woning en je tuin? Dan is het ook altijd de moeite waard om even te denken aan het plaatsen van een zogenaamde schuifdeur. Aan het voorzien van een kunststof schuifdeur zijn een aantal interessante voordelen verbonden. Een dergelijke deur integreren zorgt er namelijk voor dat je zonder “obstakel” de mogelijkheid hebt om je woning te openen richting de tuin. Eventueel zou je hiervoor natuurlijk ook gebruik kunnen maken van een gewone kunststof buitendeur, maar daarmee creëer je toch een compleet ander effect. Indien je vooral graag wil kunnen rekenen op een echt open karakter spreekt het dan ook voor zich dat je bij voorkeur zal willen kiezen voor het gebruik van een schuifdeur. Gaat jouw persoonlijke voorkeur toch eerder uit naar een gewone buitendeur? Dan kan dat uiteraard ook.

Gebruikmaken van een serre als tussenruimte?
Tot slot kan je voor het realiseren van een optimale verbinding tussen de woning en de tuin ook gebruikmaken van een serre. De aanwezigheid van een dergelijke serre zorgt er namelijk voor dat je de overgang tussen binnen en buiten aanzienlijk kan verzachten. Door de grote hoeveelheid aan glas is het mogelijk om het hele jaar door binnen te zitten, maar tegelijkertijd toch ook optimaal te kunnen genieten van je tuin. In het meest optimale geval is het mogelijk om de glazen puien open te kunnen zetten in de zomermaanden. Op deze manier komt het veranda-gevoel veel meer naar voren.

Let wel, ben je van plan om een serre te plaatsen? Dan moet je zeker ook rekening houden met de opwarming van de serre. Het toepassen van buitenzonwering zal dan ook meer dan waarschijnlijk geen overbodige luxe zijn, in tegendeel!

Bron afbeelding: Ben Schonewille / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts