BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Tips om je kledingkast zo netjes mogelijk in te richten

De cluttercore woonstijl is momenteel een populaire trend in interieurdesign. Het kan echter lastig zijn om deze stijl te combineren, aangezien het draait om het mixen van verschillende items in bijvoorbeeld je slaapkamer. Hoewel je slaapkamer er hierdoor misschien wat rommelig uitziet, creëert het wel een gezellige sfeer.

Als deze stijl jou aanspreekt, kun je inspiratie opdoen door te kijken naar de mogelijkheden binnen de cluttercore woonstijl en hoe je dit in jouw interieur kunt integreren. Je zult al snel merken dat deze stijl niet geschikt is voor alle ruimtes. Een rommelige slaapkamer met een ongeorganiseerde kledingkast is waarschijnlijk niet waar je op zit te wachten. Veel mensen geven juist de voorkeur aan een goed geordende kledingkast.

Is dit ook iets waar je zelf zo gelukkig van wordt? Met onderstaande tips richt je je kleding en die van je partner geordend en netjes in.

Sorteren op basis van draagfrequentie
Hoe vaak draagt je partner bijvoorbeeld nog zijn trouwpak man? Waarschijnlijk heeft hij deze outfit slechts één keer gedragen en hangt hij nu al geruime tijd in jullie kledingkast. Als dit inderdaad het geval is, hoeft dit trouwpak echt geen prominente plek in jullie kledingkast te geven.

Het is raadzaam om jullie kleding te sorteren op basis van hoe vaak je het draagt. Hang de kleding die je regelmatig draagt op een gemakkelijk bereikbare plek. Kleding die je zelden tot nooit meer draagt, verdient een minder prominente plaats. Op deze manier voorkom je onnodige chaos in je kledingkast. Je hoeft immers niet allerlei overbodige kleding aan de kant te leggen wanneer je iets wilt pakken. Als je je kleding sorteert op basis van draagfrequentie, bevindt de overbodige kleding zich achterin de kast.

Vouw je kleding netjes op
Even snel de was doen en vervolgens snel je kleding opvouwen. Het is iets wat bij veel mensen aan de orde is. Veel mensen ervaren tijdsdruk, waardoor ze het wassen en opvouwen van kleding even snel tussendoor doen. Als je een geordende kledingkast wilt hebben, is dit vooral iets wat je niet moet doen. Vouw je kleding altijd netjes op.

Stel dat bijvoorbeeld een T-shirt net droog is na het wassen. Pak het shirt en vouw het keurig op voordat je het in de kast legt. Dit zorgt voor een strakke uitstraling en voorkomt onnodige kreukels in het shirt. Het netjes opvouwen geldt niet alleen voor T-shirts, maar ook voor andere soorten kledingstukken. Uiteraard zijn er ook items die beter hangend bewaard kunnen worden.

Maak gebruik van bakken en lades
In je kledingkast is het ook verstandig om gebruik te maken van bakken. Hierin kun je bijvoorbeeld je zomerkleding opbergen tijdens de wintermaanden. Daarnaast is het een goed idee om de lades in je kledingkast optimaal te benutten. In de lades kun je bijvoorbeeld je sokken en ondergoed opbergen. Een eenvoudige manier dus om je kledingkast zo netjes mogelijk in te richten. Ook hou je je kledingkast hiermee op de lange termijn keurig netjes.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts