BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Keukentips   >  Tips om je kleine keuken groter te laten lijken

Een kleine keuken is voor veel mensen een doorn in het oog. Iedereen wil natuurlijk graag een ruime keuken ter beschikking hebben, maar helaas is dat niet altijd een optie. Toch hoeft een keuken absoluut niet groot te zijn om mooi te ogen of gewoon over een praktisch karakter te beschikken, in tegendeel.

Wij hebben alvast enkele zeer interessante tips voor je bij elkaar gezocht die er voor kunnen zorgen dat zelfs jouw kleine keuken lekker ruim en groot oogt. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder!

keuken-ruimer-laten-ogen-tips-planken

Opbergruimte en decoratie in één

Wanneer je een kleine keuken hebt is het belangrijk om deze altijd zo netjes mogelijk te houden. Een kleine keuken die slordig oogt zal nooit een ruime indruk kunnen nalaten. Waar moet je dan precies heen met al je spulletjes die je tijdens het bereiden van de lekkerste maaltijden nodig hebt? In die mooie mason jars natuurlijk!

Je zou er bovendien ook voor kunnen kiezen om het keukenkastje te vervangen door planken met rieten mandjes. Door het creëren van een mooie, gezellige keuken zal je merken dat de ergernis met betrekking tot de beperkte omvang al snel als sneeuw voor de zon zal komen te verdwijnen.

Een strakke keukenstijl staat garant voor een open karakter

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende keukenstijlen op de markt verschenen. De ene keukenstijl leent zich al wat beter voor een kleine keuken dan de andere. Wil je er voor zorgen dat jouw kleine ruimte over een ruim en open karakter komt te beschikken?

Kies dan bij voorkeur voor een strakke keuken waarbij er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van een witte kleur. Op deze manier zal je merken dat je kleine ruimte niet alleen veel ruimer, maar ook veel lichter zal ogen. Door te kiezen voor een greeploze keuken wordt dit effect bovendien nog wat extra kracht bijgezet.

keuken-groter-laten-ogen-tips-tegels

De mythe van kleine vloertegels in een kleine keuken ontkracht

Vele jaren werd er gesteld dat het in een kleine keuken is aan te raden om gebruik te maken van kleine tegels. Dat is echter een hardnekkig misverstand. In realiteit is het dan ook heel wat interessanter om in je kleine keuken gebruik te maken van grote tegels.

Door te kiezen voor tegels met een minimale afmeting van 60 x 60 centimeter zal je kunnen vaststellen dat er meteen een grotere indruk wordt gecreëerd.

Een bijkomend voordeel is dat er in een keuken met grote tegels veel minder voegen zijn vereist. Dit zorgt er voor dat het geheel rustiger oogt waardoor je helemaal tot rust kan komen in je eigen kookparadijs.

Een nette keuken is een aantrekkelijke keuken

Een rommelige keuken oogt nooit aantrekkelijk. Vaat die blijft staan, etensresten van de dag ervoor of andere rommel zorgen er voor dat je keuken niet alleen druk, maar ook onhygiënisch overkomt. Door altijd je keuken goed op orde en netjes te houden zal je vanzelf merken dat je veel meer plezier uit deze bijzondere ruimte weet te halen.

Comments:

  • 16 januari 2018

    Leuke en fijne tips om een klkeine keuken veel groter te laten lijken….
    Ik maak zeker gebruik vasn dit.

    Xoxo

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts