BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Tips om je truien mooi te houden

Truien vormen een zeer belangrijk deel van onze outfit. Niet alleen zorgen ze ervoor dat onze outfit echt compleet wordt, daarnaast houden ze ons ook lekker warm. Van truien is echter ook bekend dat ze vaak allesbehalve eenvoudig zijn om te onderhouden. Een trui één keer verkeerd wassen kan er al snel voor zorgen dat je favoriete kledingstuk niet meer over haar optimale uitstraling zal beschikken.

Gelukkig bestaan er ook tal van verschillende tips die je kan volgen die ervoor kunnen zorgen dat je, je truien zonder probleem echt mooi zal weten te houden. Ben jij ook benieuwd naar wat deze tips zijn? We stellen ze zeer graag aan je voor in dit artikel!

Tip 1: Het verwijderen van pluisjes op je trui
Het is bijna onmogelijk om te voorkomen dat er zich na verloop van tijd pluisjes gaan vormen op je trui. Deze pluisjes zijn het gevolg van het dragen van de trui. Dit bijvoorbeeld op plaatsen waar de armen langs het lijf beweegt. Ook als gevolg van het wassen kunnen er pluisjes worden gevormd. Het verwijderen van deze pluisjes kan op verschillende manieren worden gerealiseerd zoals:

  1. Door de trui strak te trekken en de pluisjes voorzichtig met een scheermesje te verwijderen. Let op, voorzichtig te werk gaan is essentieel om de trui niet te beschadigen.
  2. Met een schuurpapiertje dat dubbel wordt gevouwen. Veeg voorzichtig met het papiertje in één richting. De pluizen zullen op deze manier efficiënt verwijderd kunnen worden.
  3. Door gebruik te maken van een speciale pluizentondeuse. Geloof het of niet, maar er bestaat echt zoiets als een speciale pluizentondeuse! Een ander woord hiervoor is wol ontpiller of kledingroller. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat je op een veilige en efficiënte manier de pluizen van al jouw favoriete truien kan verwijderen!

Tip 2: Was je trui niet onnodig vaak
Voor truien geldt dat je ze niet telkens hoeft te wassen wanneer ze één keer zijn gedragen. Dit is het gevolg van het feit dat een trui of vest niet rechtstreeks op de huid wordt gedragen. Voor een katoenen, zijden of een kasjmier trui geldt in de praktijk dat het volstaat om ze te wassen wanneer ze twee of drie keer is gedragen. Voor wol en bijvoorbeeld een wolmengsel (voorbeelden hiervan zijn acryl en polyester) geldt dat het volstaat om ze te wassen nadat je ze vijf keer hebt gedragen. Wees er bovendien ook altijd zeker van om goed de aanwijzingen op het etiket van de trui op te volgen.

Tip 3: Zorg ervoor dat handwas op een correcte manier gebeurt
Het wassen van een trui met de hand is veilig voor je kledingstuk, zolang het maar op de juiste manier gebeurt. Het laatste wat je wil is dat je prachtige trui van het merk By-Bar wordt beschadigd omdat de handwas foutief is gebeurd. Volg daarom onderstaand stappenplan:

  1. Vul een wasbak of een emmer met handwarm water en voeg wolwasmiddel toe;
  2. Stop de trui in het water en beweeg ze even heen en weer zodat ze echt goed nat is;
  3. Laat de trui gedurende een half uurtje weken;
  4. Spoel de trui uit met behulp van lauw water;

Belangrijk is om het water nooit uit de trui te gaan wringen door ze te draaien. Het wordt dan ook sterk aanbevolen om het water er voorzichtig uit te knijpen. Blijft de trui toch te nat? Dan kan je hem in een handdoek eens rollen. Dit doe je op een vergelijkbare manier als het oprollen van een slaapzak.

Tip 4: Let ook goed op hoe je een trui droogt!
Heb je een leuke trui aangekocht van bijvoorbeeld het merk Monari die je echt helemaal het einde vindt? Dan zal je niet alleen voorzichtig willen zijn bij het wassen, maar ook bij het drogen van deze trui. Sowieso wordt het in de praktijk sterk aanbevolen om niet alleen truien, maar ook vesten zoveel mogelijk liggend te laten drogen. Dit kan je onder meer doen door een handdoek op een wasrek of een droogrek te leggen. Plaats hier vervolgens de trui of de vest op en geef ze de tijd om op natuurlijke wijze te kunnen drogen. Probeer de trui bij voorkeur ook zoveel mogelijk in vorm neer te leggen. Zo bewaar je pas echt de authentieke uitstraling van dit kledingstuk.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts