BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips om zelf een fotowand samen te stellen

Als mensen zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om wat meer leven in ons interieur te brengen. Wanneer de ruwe afwerking van de muren van je interieur klaar zijn is de kans groot dat er je al snel een gevoel van leegte overvalt. Het geheel oogt niet alleen koud, maar ook ongezellig. Er bestaan gelukkig verschillende mogelijkheden om hier verandering in te brengen.

Eén van de mogelijkheden waar je voor kan kiezen is zelf een fotowand samenstellen. Op deze manier creëer je niet alleen snel en efficiënt, maar ook betaalbaar veel meer leven in je interieur. Ben jij hier ook wel voor te vinden, maar kan je nog wel een paar tips gebruiken? Lees dan vooral snel verder!

1.) Bedenk bij jezelf waar je blij van wordt
Het creëren van fotowanden in je interieur is zo populair geworden omdat mensen er blij van worden. Ze kunnen immers precies de muren van hun interieur vormgeven met die zaken waar zij een goed gevoel van krijgen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Foto’s van kunstwerken;
  • Foto’s van bloemen;
  • Een uitzicht op een prachtige stad;
  • Natuurlijke omgevingen;

Het spreekt voor zich dat iedereen op dit vlak wel over diens eigen, specifieke voorkeur zal beschikken. Ben jij bijvoorbeeld een grote fan van het Midden-Oosten? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wanddecoratie met foto’s van Jordanië, Turkije en ga zo maar door. Op deze manier zal je er in slagen om een echt Oosters gevoel bij jou binnen in huis te brengen.

2.) Kies voor fotolijsten die passen bij de stijl van je interieur
Ga je manueel een fotowand of een posterwand samenstellen? Dan zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk twee keuzes dienen te worden gemaakt. In eerste instantie moet je natuurlijk de verschillende foto’s of posters uitkiezen waar je gebruik van wil maken. Daarnaast zal je echter ook moeten kijken naar de stijl van de verschillende lijsten die gebruikt kunnen worden.

Voor wat de lijsten betreft waar je gebruik van gaat maken geldt dat je er altijd goed aan doet om te kiezen voor exemplaren die op vlak van uitstraling goed passen bij de stijl van je interieur. Enkele mogelijkheden waarover je beschikt zijn bijvoorbeeld houten lijsten, maar ook metalen exemplaren.

3.) Stel zelf een kant en klare fotowand samen
Een mooie fotowand maken lijkt op het eerste zicht misschien een behoorlijke opdracht, maar in de praktijk valt dat eigenlijk best mee. Wist je bijvoorbeeld dat je zeer eenvoudig een kant en klare fotowand kan maken? Een fotowand samenstellen met jouw meest favoriete foto’s wordt hierdoor kinderspel.

Bovendien is het goed om te weten dat je een fotowand kan creëren in zowat elke ruimte van je woning. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale keuken posters die vooral in de keuken een directe meerwaarde kunnen betekenen. In ieder geval, wanneer je jouw interieur een beetje extra leven wil inblazen is kiezen voor het realiseren van een aantal fotowanden zeker een aanrader.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts