BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Tips om zo licht mogelijk te reizen

Wie houdt er nou niet van om op vakantie te gaan? Zeker in onze prestatiegerichte maatschappij ben je af en toe echt toe aan een goede vakantie. Of dat een rondreis door Europa is of een kampeertrip in eigen land, reizen kan stressvolle tijden met zich meenemen.

Wat moet je allemaal inpakken en hoe kun je zo licht mogelijk reizen? Geen stress, wij hebben 4 tips om zo licht mogelijk te reizen.

Begin ruim op tijd
Het lijkt heel simpel, maar het blijkt een hele taak. Voor de een is het wat makkelijker dan de ander, maar licht reizen is niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Neem dus ruim de tijd om in te kunnen plannen wat je het beste mee kunt nemen en wat niet.

Zorg dat de koffer uit de zolder is gehaald en geschikt is om mee te reizen. Neem de tijd om uit te zoeken met wat voor weer je te maken krijgt om zo je kleding erop af te stemmen. Vergeet natuurlijk niet om na te checken of alle belangrijke documenten up-to-date zijn.

licht-op-reis-tips

De juiste koffer
Een koffer is een koffer toch? Niet echt, zorg dat je de juiste soort koffer meeneemt. Reis je voor een stedentrip of een zakentrip en heb je geboekt met alleen handbagage, dan is het wel zo handig om te weten wat de afmeting van je koffer moet zijn.

Afmetingen van handbagage variëren vaak rond de 50x40x20. Dit verschilt vaak per vliegmaatschappij. Bepaalde vliegtuigmaatschappijen laten zelfs een tweede tas toe. Het is dus handig om hier naar te informeren.

Het laatste wat je wilt is voor verrassingen te staan wanneer je op het vliegveld aankomt. Verder is een reistrolley erg handig, tenzij je reist naar een plek waar de wegen niet echt trolley-proof zijn. Dan is het beste om te investeren in een lichte koffer aangezien je je koffer zal moeten dragen. Een stevige rugzak is dan overigens geen overbodige luxe.

Kleding
Het liefst neem je je hele kledingkast mee, want ja, stel je eens voor dat je iets nodig zou hebben en het niet bij je hebt. Dat gaat helaas niet, dus neem vooral kleding die goed met elkaar matchen.

Zorg dat de kleuren goed bij elkaar passen en dat ze lekker zitten. Niemand zit te wachten op knellende broeken tijdens zijn vakantie. Vouw je kleding niet, maar rol ze juist op. Zo bespaar je veel ruimte. Laat je sokken en onderbroeken tot het laatst, want daar vind je altijd wel een hoekje voor.

koffer-inpakken-tips

Schoenen
Schoenen nemen de grootste plek in je koffer. Zorg dus dat je niet teveel schoenen meeneemt. Gaan er grote schoenen zoals laarzen of wandelschoenen mee? Trek deze dan bij vertrek aan. Zo nemen ze geen onnodige ruimte in beslag.

Sokken en ondergoed kun je ook prima in je schoenen proppen. Zo is de kans kleiner dat ze plat gedrukt worden. Het meest ideale is natuurlijk om één paar schoenen mee te nemen die bij al je kleding past.

Als dit je lukt is het helemaal geweldig, maar dit is jammer genoeg niet altijd zo makkelijk. Probeer dus schoenen mee te nemen die zo min mogelijk plek innemen. Denk aan instappers, sneakertjes of sandalen. Stevige wandelschoenen of sleehakken kun je dus het beste aandoen bij vertrek.

In samenwerking met Sacha.nl

Bron afbeeldingen

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts