BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Tips over hoe je geverfd haar mooi kunt houden

Om hun mooiste uitstraling te kunnen realiseren en behouden kiezen heel wat dames er tegenwoordig voor om hun haren te laten kleuren. Geverfd haar is interessant omdat het precies die look creëert waar jij naar op zoek bent. Echter spreekt het voor zich dat je graag zo lang mogelijk van deze optimale uitstraling zal willen kunnen genieten.

Omwille van deze reden hebben wij in dit interessante blogartikel alvast enkele leuke tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om je geverfd haar echt mooi te houden!

Haren wassen

Het spreekt voor zich dat elke dame graag wil uitpakken met schoon en luchtig haar. Het is mede omwille van deze reden dat heel wat vrouwen het belangrijk vinden om hun haren regelmatig te wassen. Echter gebeurt geverfd haar wassen bij voorkeur niet te vaak, in tegendeel. Eén keer per week je haren wassen is bijvoorbeeld reeds voldoende.

Ben jij toch van mening dat dit nog te weinig is? Dan kan je er eventueel voor kiezen om twee keer je haren te wassen, maar meer is echt niet nodig. Maak bovendien tijdens het douchen gebruik van een shampoo welke speciaal is gericht op jouw specifieke haarkleur. Ook dit kan structureel bijdragen aan de uitstraling en de gezondheid van jouw gekleurd haar.

Hitte vermijden

Eén van de belangrijkste oorzaken die aan de basis ligt van een snel vervagende kleur bij geverfd haar is hitte. Dit kan je bijzonder ruim zien. Denk dus niet alleen aan de hitte die wordt veroorzaakt door de zon, maar wat ook te denken van deze die afkomstig is van haartangen zoals bijvoorbeeld een föhn of een stijl- en krultang?

Het wordt dan ook aangeraden om je haren zoveel mogelijk natuurlijk te laten drogen. Bovendien is ook het gebruik van no heat-methodes om je haar te krullen een aanrader.

Droogshampoo gebruiken

Het mooi houden van je geverfd haar betekent ook dat je soms naar specifieke producten zal moeten grijpen. Ben jij bijvoorbeeld iemand die last blijft hebben van vettige haarwortels? In dat geval kan het interessant zijn om gebruik te maken van een droogshampoo.

Dit product zorgt er voor dat je het wassen van je gekleurde haren zomaar even met nog een dag extra kan uitstellen. Dat is echt een zege voor de gebruikte haarverf! Wist je bovendien dat er voor zowel brunettes als blondines speciale droogshampoos op de markt zijn terug te vinden? Deze zorgen er voor dat er geen gekke waas zal achterblijven bij de haaraanzet.

Haarverzorging voor gekleurd haar

Wat veel mensen niet beseffen is dat het kleuren van hun haren eigenlijk een beetje overeenkomt met zelfbruinen. Een soepele evenals gehydrateerde huid zal het bruine kleurtje veel langer weten vast te houden. Dit geldt eigenlijk ook voor je haren. De kleur zal er heel wat beter uit komen te zien wanneer je, je best doet om je gekleurd haar tot in de puntjes te verzorgen.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door gebruik te maken van een conditioner of een haarmasker. Wist je dat je gekleurd haar verzorgen ook perfect mogelijk is door gebruik te maken van een huis, tuin en keuken middeltje? Het verwarmen van één eetlepel kokosolie en de vloeistof vervolgens over de lengte van het haar verdelen voor het wassen kan bijvoorbeeld de gezondheid van je haar een stevige boost geven.

Als je opzoek bent naar haarverzorging voor gekleurd haar zou je een kijkje kunnen nemen bij de producten van WECOLOUR. Hun doel was vanaf het begin af aan duidelijk: kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs, zo puur mogelijk, met een uitstekende grijsdekking. Naast haarverf hebben zij ook shampoo, conditioner, volume mousse, haarserum en een zuiverende haar treatment in hun assortiment.

Zwemmen vermijden

Eigenlijk wordt het voor mensen met geverfd haar vaak aangeraden om zwemmen te vermijden. Je kan er echter lang niet altijd omheen, in tegendeel. In de zomermaanden kan het bijvoorbeeld heerlijk zijn om een lekker frisse duik in het zwembad te nemen. Doe je dat? Wees er dan zeker van dat je, je haren goed gaat uitspoelen.

Alleen op deze manier kan je immers groene lokken vermijden. Is het eigenlijk al te laat daarvoor? Dan bestaat er gelukkig nog een efficiënte oplossing! De groene tint die in je haar is ontstaan kan je immers perfect verwijderen door gebruik te maken van baby olie. Slechts enkele druppels van deze olie voor het wassen kunnen reeds wonderen verrichten.

In samenwerking met WECOLOUR

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts