BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Tips voor als je mobiele telefoon in het water is gevallen

De nieuwste mobiele telefoons kunnen wel honderden euro’s kosten en veel mensen zijn er dan ook zeer voorzichtig mee. Toch kan het gebeuren dat je per ongeluk je telefoon laat vallen. Wat moet je dan eigenlijk precies doen als jouw mobieltje in het water is gevallen? Geen paniek. Vaak valt het nog te redden!

Uitschakelen en drogen

Het is uiteraard vanzelfsprekend om als eerste de telefoon uit de vloeistof te halen. Schakel je mobiel dan zo snel mogelijk uit om kortsluiting te voorkomen. Dit kan je doen door het powerknopje in te drukken of door de batterij eruit te halen. Haal vervolgens de simkaart uit de telefoon en dep deze samen met de batterij met een goed absorberende zachte doek (theedoek, handdoek of keukenpapier) droog. Vergeet niet om ook de binnenkant van de telefoon voorzichtig droog te deppen.

Geen slim idee

Probeer je mobiele telefoon vooral niet te drogen met een föhn (zelfs niet op de ‘koude’ stand), omdat het gebruik van een haardroger ertoe kan leiden dat het vocht nog dieper in het mobieltje gaat dringen. Daarnaast kan de warmte die gegenereerd wordt alleen maar meer schade berokkenen. Dat willen we natuurlijk niet!

Als je telefoon in het water is beland, zet hem dan NIET aan. Laat je er niet toe verleiden om na enkele uren of een dag al te kijken of je mobieltje het nog doet, dit kan namelijk kortsluiting geven doordat het apparaat nog steeds vochtig is van binnen. Laat de telefoon zo lang mogelijk drogen, minstens 72 uur.

Stofzuiger

Probeer eens een stofzuiger te gebruiken om alle vloeistof uit het binnenste van je mobiel te zuigen. Dit is een snelle methode om de telefoon helemaal droog te krijgen. Houd alleen de stofzuiger niet al te dicht bij de telefoon, aangezien een stofzuiger statische elektriciteit kan veroorzaken.

telefoon-in-water-gevallen

Rijst

Het overtollige vocht die eventueel is achtergebleven kan je onttrekken door de telefoon in een zak of schaal met ongekookte, droge rijst te leggen. Doe dit alleen met de telefoon, de batterij en simkaart kun je beter op een absorberende doek laten drogen. Laat dit allemaal op zijn minst 72 uur drogen.

Testen

Controleer of elk deel van je telefoon schoon en droog is. Plaats dan de simkaart en batterij terug in het mobieltje en probeer de telefoon aan te zetten.

Toch kapot: wat nu?

Heeft al het bovenstaande geen nut gehad, ga dan naar een telefoonwinkel. Vaak kunnen ze de telefoon nog repareren. Misschien is alleen de batterij stuk en hoeft alleen deze vervangen te worden.

Heb je een smartphone die zijn duik in het waterbad jammer genoeg niet heeft overleefd? Dan kun je eens kijken of je verzekerd bent tegen waterschade. Ben je dat niet? Dan kun je in combinatie met een abonnement met toestel een verzekering afsluiten, of tot 14 dagen daarna in de T-Mobile Shop.. Denk aan bijvoorbeeld een goedkoop iPhone abonnement. Daarna vervalt deze optie en valt het toestel onder de reparatievoorwaarden van T-Mobile.

In samenwerking met T-Mobile

Comments:

 • 30 januari 2015

  Hele handige tips!’
  Je zal het maar in je broekzak hebben en er vergeten uit te halen als men naar de toilet moet gaan.

  Beantwoorden...
  • LOL

   23 november 2015

   PRECIES DIT!

   Beantwoorden...
  • Hanne

   5 mei 2016

   Hoe stom kan je zijn. Vandaag voor de 3e keer gebeurd. Moet toch echt de laatste keer zijn. Tot nog toe was de schade alleen maar dat de camera het niet meer doet. Nu leek hij wel aan te gaan maar na het invoeren van de pin meteen zwart. Ik kan de batterij er niet uithalen want het ‘sleuteltje’ is zoek. Nog nooit hoeven te gebruiken. Dus nu 72 u in de Basmati. Zo onhandig!

   Beantwoorden...
  • pieter

   29 mei 2017

   ik ben zo handig geweest met mijn zeilbootje te water laten als die weg drijft om er achteraan te springen met telefoon in broekzak

   Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Ik hoop echt dat het nooit gebeurd maar zo wel dan zijn dit zeker handige tips x

  Beantwoorden...
  • Yasmineke

   9 mei 2016

   Het werkt helemaal niet ik heb da al 2keer gedaan niks nada

   Beantwoorden...
 • Denise

  30 januari 2015

  Handige tips! Ik heb laats mijn telefoon in het toilet bij de sportschool laten vallen. Wat een schok. Gelukkig alles nog heel, batterij en simkaart zaten goed opgesloten (kun je zonder tools ook niet bij) dus daar is geen water in gekomen. Alleen in de lens van de camera, de speakers en de micro.

  Beantwoorden...
  • Anna

   18 november 2016

   deden je speakers het daarna wel weer of bleef dit zo?

   Beantwoorden...
  • debruynefien

   29 maart 2017

   wat heb jij gedaan voor het vocht uit je camera te halen???
   t is mij ook voorgekomen …

   Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Handige tips. Dat van rijst wist ik wel.. Gelukkig nog nooit gehad.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  haha, die van mij is een keer uit mijn achterzak in de wc gevallen, maar ik heb het niet laten drogen, hij deed het nog ! ik had zo geluk.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Hahhaa zo toevallig, een vriendin van me heeft eergisteren haar telefoon in de wc laten vallen. :’)

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Rijst helpt echt! Ik heb het ooit een keer geprobeerd. Handig artikel.

  Ik heb het gezin hier goed verzekerd (twee jonge kinderen 😉 ) en weer eigenlijk niet of waterschade aan telefoon gedekt is.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt, maar als het gebeurt weet ik nu wat ik moet doen!

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Ik heb het zelf gelukkig nog nooit mee gemaakt, maar mensen in mijn omgeving wel en dan zijn dit super handige tips.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2015

  Mijn moeder heeft dit is meegemaakt. Ze heeft haar telefoon voor dagen in een kommetje rijst gelaten en daarna op de vensterbank gelegd. Haar telefoon had even tijd nodig haha, maar kwam na een week weer tot leven.

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2015

  Goed om te weten dat je geen fohn moet gebruiken, haha dat zou wel mijn eerste reactie zijn geweest 😛

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2015

  Mijn zusjes mobiel is van de week nog kapot gegaan. Hij doet het nu wel nadat ze het meteen in de rijst heeft gelegd. Ook op de verwarming is geen goed idee dan krijg je condens en dat zie je dan op je scherm hihi. Stofzuiger tip lijkt me ook een goeie!

  Beantwoorden...
 • 13 juli 2015

  ik had mijn zwembroek aan in sprong in het water 2 minuten later had ik pas in de gaten dat ik mijn mobiel in mijn broekzakje had. nu doet hij niets meer!

  Beantwoorden...
 • 5 januari 2016

  Moet je je telefoon met het achterkantje erop of eraf in de rijst leggen, mijn zoons telefoon was net in een bak water gevallen. Alvast bedankt.

  Beantwoorden...
 • isa

  30 maart 2016

  het is mij een uur geleden gebeurd! ik heb het in de rijst gedaan maar nu moet ik 3 dagen wachten dat overleef ik echt niet!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden...
  • janet

   28 juni 2016

   heeft het gewerkt? mij is het namelijk ook gebeurd vandaag.

   Beantwoorden...
 • Denise

  3 mei 2016

  Ik heb hem net in een emmer laten vallen heb hem in een bak met rijst gedaan hoop dat het werkt!

  Beantwoorden...
 • 21 augustus 2016

  ik heb zonet men gsm in de wc laten vallen er direct uitgehaald hij kan nog opstarten ik kan nog sms sturen maar internet lukt niet meer en hij blokt en valt uit helppp

  Beantwoorden...
 • Sanne

  12 september 2016

  Ik heb net mijn mobiel in de wc laten vallen en heb hem er gelijk uit gehaald, ik heb hem nu in een lucht dichtte zak zitten, hoelang zou ik moeten wachten??

  Beantwoorden...
 • René

  14 oktober 2016

  Ik had mijn telefoon in de sloot laten vallen. Heeft een half uur geduurd voor ik hem gevonden had! Heb vervolgens het advies van hierboven opgevolgd. Heb i.p.v. 72 uur de telefoon 64 uur in de rijst gehad. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag dat alles gewoon nog werkte. Respect voor Samsung!!!

  Beantwoorden...
 • Kyra

  23 oktober 2016

  Ik heb mijn telefoon in de wc laten vallen en toen deed die het niet meer maar ligt nu ongeveer 35 uiringen de rijst hoop dat die het binnenkort weer doet??????

  Beantwoorden...
 • 28 oktober 2016

  Handige tips! Nu maar hopen dat ze nog effectief zijn, aangezien ik mijn telefoon in het water heb laten vallen net en totaal geen zin heb om naar de GSM reparatie te gaan. Bij voorbaat dank!

  Beantwoorden...
 • Gwyneth

  18 april 2017

  Ik heb per ongeluk mijn mobiel voor de 2de keer in het water laten vallen. Ik probeerde in de avond mijn mobiel op te laden maar dat deed ie niet meer… wat nu?

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts