BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Tips voor een halal barbecue

Er zijn ontzettend veel verschillende varianten van barbecue vlees. Ook met de bereiding kun je allerlei dingen proberen. Zo wordt bijvoorbeeld halal barbecue steeds populairder, ook mensen die normaal gesproken geen halal vlees eten vinden het heerlijk. Wij geven een aantal tips voor de halal barbecue.

Let op met halalvlees

Als je gasten krijgt die alleen halal vlees eten is er wel één ding waar je goed op moet letten: halal vlees mag niet met niet-halal vlees in aanraking komen. Tijdens het bereiden en bakken mag er geen kruisbesmetting ontstaan met bijvoorbeeld (varkens)vlees of alcohol. Het halal vlees mag dus niet op precies dezelfde plek gebakken worden als op de plek waar niet-halal vlees heeft gelegen. Pak het ook niet vast met dezelfde vleestang.

Kies voor een halal pakket

Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je er ook voor kiezen om een barbecue pakket te bestellen. Je hebt dan direct alles in huis voor een gezellige barbecue en hoeft zelf eigenlijk nergens meer aan te denken. Je kunt kiezen voor hoeveel personen het pakket moet zijn en zelfs de barbecue wordt erbij geleverd en na afloop weer opgehaald. Let wel altijd goed op of het vlees ook halal is geslacht als je een pakket besteld. Als je zeker wilt weten of het halal geslacht is, kun je een pakket voor de barbecue bestellen op barbecue.nl

Vlees doorgaren of niet?

Het bereiden van halalvlees gaat ook net even anders. Waar sommige mensen bijvoorbeeld houden van vlees dat nogal rood van binnen is, kan dit voor iemand die halal eet niet altijd het geval zijn. Vraag dus altijd even na of diegene zijn of haar vlees liever helemaal door gaart, zodat het niet rauw van binnen is.

Kies voor lekkere bijgerechten

Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook lekkere bijgerechten. Hierin kun je oneindig variëren. Ook zijn er heerlijke bbq recepten die goed passen bij halal vlees. Lekkere groentes of een salade met couscous is perfect, ook kun je een aantal smeersels voor op brood kopen die hier goed bij passen zoals hummus.

In samenwerking met Barbecue.nl

Bron afbeelding: Aitor Lamadrid Lopez / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts