BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor een rustgevende slaapkamer

In de slaapkamer wil je natuurlijk helemaal tot rust komen. Een stijlvol interieur kan daarbij helpen! Door de juiste keuzes te maken, kan de slaapkamer een hele rustgevende uitstraling krijgen.

Hierdoor krijg je minder prikkels binnen en val je (hopelijk) sneller in slaap. Het is zeker de moeite waard om de onderstaande tips toe te passen in je eigen slaapkamer.

Tip 1. Maak gebruik van zachte en gedempte kleuren

Felle kleuren zijn eigenlijk niet geschikt voor in de slaapkamer. Een zachte en gedempte kleur op de muur straalt veel meer rust uit. Aardetinten komen minder hard binnen dan neon groen en springend-tandglazuur-roze. Wil je toch heel graag wat kleur verwerken in de kamer? Kies dan voor pasteltinten of een paar kleine gekleurde accessoires.

Tip 2. Kies de juiste verlichting

Verlichting kan de sfeer in een ruimte verbeteren of helemaal verpesten. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste lampen. Koop een mooie plafondlamp voor de algemene verlichting en breng meer warmte in de kamer met accentverlichting en sfeerverlichting. Kies bij voorkeur voor verlichting met een dimmer zodat je zelf de felheid van de lamp kunt bepalen.

Tip 3. Creëer genoeg opbergruimte

Opgeruimd staat netjes. In een rommelige slaapkamer kun je waarschijnlijk lastig tot rust komen. Er gebeurt van alles om je heen waardoor je hoofd maar blijft doorratelen.

Dit kun je eenvoudig voorkomen door extra opbergruimte te creëren. Als je meer kasten, lades en opbergdozen hebt, ben je ook eerder geneigd om alles netjes op te ruimen. Geef alle spullen meteen een vaste plek zodat je het snel kunt terugvinden. Lees ook ons artikel met tips van Marie Kondo om je huis op te ruimen.

Tip 4. Koop goede en mooie raamdecoratie

Slaap jij het beste in een hele donkere slaapkamer of vind je het fijner als er nog een beetje licht naar binnen schijnt? Voor een goede nachtrust is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Pas de raamdecoratie aan op je persoonlijke voorkeur en let daarnaast op de look van de (rol)gordijnen of jaloezieën.

Denk aan het rustige kleurenpalet en blijf weg bij hele drukke prints. Kijk eens naar alle mogelijkheden bij bijvoorbeeld Kwantum, zowel online als in de winkel. Hier kun je meteen terecht voor mooie verlichting, een grote kast en verf in een rustgevende kleur.

Tip 5. Investeer in een goed bed en matras

Het heeft misschien weinig te maken met een mooie inrichting, maar het is wel van groot belang: een goed bed en een comfortabel matras. Hier kun je je het beste over laten adviseren in een winkel zodat je meteen kunt ‘proefliggen’.

Bron afbeelding: Edvard Nalbantjan / Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts