BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor een vintage interieur

Het creëren van een vintage interieur brengt voor zeer veel mensen een zeker, nostalgisch gevoel met zich mee. Een vintage interieur wordt dan ook vaak vergeleken met een samensmelting van (persoonlijke) verhalen die een goede reflectie geeft van het leven van de eigenaar of huurder van de woonst.

Een vintage interieur is in de praktijk dan ook steeds opgebouwd uit tal van verschillende elementen. De talrijke spulletjes die in deze interieurvorm zijn terug te vinden vertellen allen een verhaal waardoor er telkens een zeer unieke sfeer en uitstraling wordt gecreëerd.

Wil jij ook graag een vintage interieur realiseren in je huis, maar ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante tips? Je ontdekt ze in dit artikel!

Neem je herinneringen op in je interieur

Ben je op vakantie in Zuid-Frankrijk en bezoek je daar een plaatselijke markt? Zie je één of misschien zelfs meerdere leuke spulletjes die in jouw interieur uitstekend tot hun recht zouden kunnen komen? In dat geval hoef je niet te twijfelen!

Koop het artikel in kwestie en neem ze mee naar huis. Door ze te integreren in je vintage interieur beschik je niet alleen over een mooie blikvanger, daarnaast gaat er ook een fijne herinnering naar een onvergetelijke tijd in schuil. Dit is waar het bij het creëren van een vintage interieur uiteindelijk allemaal om draait.

vintage-retro-interieur-tips

Industrieel vintage, dè trend van het moment

Vintage en industrieel, het zijn twee stijlen die voor elkaar gemaakt lijken te zijn. Combineer je vintage vondsten niet alleen met een betonnen vloer, maar ook met bijvoorbeeld opengewerkte muren en lederen of verweerde materialen.

De smeltkroes van enerzijds stoere en robuust uitziende materialen zoals metaal en geborsteld hout en anderzijds bijvoorbeeld een cognackleurig leer zullen je interieur ongetwijfeld van die bijzondere en bovendien nostalgische uitstraling voorzien waar jij naar op zoek bent.

vintage-interieur-tips

Online vintage spulletjes shoppen

De leukste (industriële) vintage spulletjes shop je tegenwoordig ook online. Een zeer populaire webshop die dit mogelijk maakt is PIB-home.nl. Wil je een vintage of een industrieel vintage interieur creëren bij je thuis die sfeer en geschiedenis uitstraalt?

Dan heeft deze leuke webshop je op dit vlak heel wat moois te bieden. Je vindt er niet alleen meubels en lampen, maar ook verschillende interieur accessoires in industriële stijl die stuk voor stuk zijn geïnspireerd op de stijl van oude werkplaatsen.

Wil je graag wat extra sfeer creëren binnen je interieur en ben je daarvoor op zoek naar echt bijzondere stukken? Dan moet je beslist eens een duik nemen in het online assortiment van de webwinkel PIB-home.nl!

vintage-kast-accessoires

Een vintage interieur kan zowel bescheiden als extreem vormgegeven worden

Voor veel mensen staat vintage gelijk aan een volledige levenswijze. Dat betekent dat ze deze stijl op vrij extreme wijze in hun interieur willen integreren. Dat is zeker een optie, maar geen vereiste.

Ben je bijvoorbeeld wel te vinden voor een vintage interieur, maar wil je niet dat dit de overwegende norm wordt in je woning?

In dat geval kan je altijd kiezen voor het integreren van een paar eye-catchers. Kies op dit vlak bijvoorbeeld voor een vintage lamp of geef de voorkeur aan een vintage bureau en / of grove sierkussens.

Zou je toch de vintage stijl wat meer willen laten doorwegen in de globale uitstraling van je interieur? In dat geval is kiezen voor stoere, vintage meubelen wellicht een interessante keuze.

In samenwerking met PIB-home

Comments:

  • 13 maart 2018

    Ik vind het vind het zo mooi bij anderen!
    Alleen hou ik meer van felle kleuren.

    Xoxo

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts