BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Tips voor een weekend weg naar Amsterdam: dingen om te doen!

Amsterdam, de boeiende hoofdstad van Nederland, heeft een unieke aantrekkingskracht die reizigers van over de hele wereld trekt. Onze persreis naar deze geweldige stad bood ons de gelegenheid om enkele van de meest gedenkwaardige ervaringen te ontdekken, en we zijn verheugd om onze persoonlijke tips en aanbevelingen met jou te delen. Lees verder en ontdek allerlei leuke dingen om te doen tijdens je weekend weg naar Amsterdam.

 

Gratis pont pakken

Amsterdam staat bekend om zijn grachten, en een van de leukste manieren om de stad te verkennen is per veerpont. Het beste deel? Het is helemaal gratis. Tijdens ons verblijf in Amsterdam moesten we herhaaldelijk van het stadscentrum naar Amsterdam Noord en vice versa reizen vanwege onze accommodatie, en het feit dat de veerpont gratis was, maakte dit vervoermiddel extra aantrekkelijk.

Pink Beach by WONDR

Nadat we onze bagage bij onze accommodatie BUNK Amsterdam hadden achtergelaten, was ons allereerste bezoek Pink Beach by WONDR. Deze locatie bevindt zich namelijk vlak bij onze accommodatie, en na onze reis hadden we wel wat honger gekregen. Ons bezoek aan Pink Beach by WONDR was als een sprong in een roze droomwereld.

Het heerlijke eten maakte onze ervaring nog completer. We mochten genieten van de Bottomless Brunch, waarbij je één brunchgerecht en onbeperkte drankjes kunt bestellen. Onze keuze viel op Amerikaanse pannenkoeken met fruit, een vegetarische burger met cheddar en verfrissende alcoholvrije drankjes. De prijs per persoon bedraagt hier €39,50.

 

WONDR Experience

We gingen toen meteen door naar WONDR Experience. Daar werden we omringd door kleurrijke en interactieve kunstinstallaties die perfect waren voor foto’s. We vonden het een leuke en levendige plek waar we onze creativiteit konden uiten en leuke beelden konden vastleggen. Het was moeilijk om niet te glimlachen en je innerlijke kind naar boven te halen in dit Amsterdamse Instagram museum. We verlieten WONDR Experience met een reeks prachtige foto’s en een vrolijke stemming. Tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via hun officiële website.

 

NEMO Science Museum

Hoewel een bezoek aan het NEMO Science Museum op ons schema stond, slaagden we helaas niet in om deze attractie te bezoeken. Het is een interactief museum in Amsterdam dat gewijd is aan wetenschap en technologie. Het schijnt een boeiende en hands-on ervaring aan te bieden, waar bezoekers kunnen deelnemen aan wetenschappelijke experimenten en ontdekkingen.

We hadden graag de fascinerende wereld van wetenschap verkend, maar helaas moesten we deze ervaring bewaren voor een volgend bezoek aan Amsterdam. We hebben het alsnog in dit artikel verwerkt, wellicht dat jij wel kan. Niettemin hebben we deze tip alsnog in het artikel opgenomen, zodat jullie er wellicht van kunnen profiteren.

THIS IS HOLLAND – The Ultimate 5D Flight Experience

Wij persoonlijk beschouwden ”This is Holland – The Ultimate 5D Flight Experience” als een van de hoogtepunten van onze stedentrip. Deze attractie is vooral boeiend voor toeristen die minder bekend zijn met Nederland, en het is een geweldige bestemming om met kinderen te verkennen.

Tijdens deze 5D-vluchtsimulatie werden we meegenomen op een verbluffende reis door Nederland. Het voelde bijna alsof we echt zweefden boven de prachtige landschappen, dankzij de indrukwekkende special effects, zoals wind, nevel en geur, die een realistische vliegervaring creëerden. Absoluut een aanrader!

 

Overnachten in BUNK Hotel in Amsterdam Noord

We werden uitgenodigd door BUNK om een overnachting te ervaren in het BUNK Hotel in Amsterdam. Deze accommodatie is gelegen in Amsterdam Noord, dichtbij WONDR Experience en Pink Beach. We konden dus ook op loopafstand naar deze plekken. De voormalige kerk heeft zich getransformeerd tot een veelzijdige locatie waar elementen van een hostel, hotel, restaurant en werkruimtes samenkomen, met een variatie aan kamers en pods.

De kamers en pods in BUNK zijn compact, maar voorzien van basisfaciliteiten zoals een eigen douche, toilet en handdoeken. Voor ons was dit prima, maar als je behoefte hebt aan meer ruimte, is BUNK wellicht niet de beste keuze om in te overnachten. Verder vonden we dat BUNK goed bereikbaar was via de veerdiensten vanuit Centraal Station. Aangezien het weer heerlijk zonnig was, hebben we de rest van de afstand te voet afgelegd. Prima te doen!

 

Rijksmuseum

We waren ons ervan bewust dat het Rijksmuseum erg druk kon zijn, dus na onze overnachting in BUNK besloten we om het museum op een vroege zaterdagochtend te bezoeken. We hadden met onze City Card vooraf een tijdslot gereserveerd via hun website. Desondanks overtrof de drukte onze verwachtingen, dus we raden aan hiermee rekening te houden.

Het Rijksmuseum, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Amsterdam, herbergt een schat aan Nederlandse kunst en geschiedenis. Naast een uitgebreide collectie schilderijen is er ook een indrukwekkende bibliotheek te vinden, waar boeken, manuscripten en kunstwerken te bewonderen zijn.

 

Moco Museum

We waren nieuwsgierig naar het Moco Museum, dus besloten we het ook meteen die dag te verkennen. Het is een eigentijds museum dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Een van de opvallende kenmerken van het Moco Museum vonden wij de mix van street art en pop art. Al is het een kleine museum, is er genoeg te zien!

 

Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus was een van onze favoriete plekjes tijdens onze stedentrip naar Amsterdam. Dit prachtige botanische tuincomplex bood een oase van rust en groen te midden van de bruisende stad. Na veel heen en weer lopen waren we moe en besloten even bij te komen door iets te drinken en te genieten van de pracht van de natuur.

Het Hortus Botanicus herbergt een indrukwekkende verzameling van exotische planten en oude bomen, verspreid over verschillende kassen en tuinen. We koesterden de tijd die we daar doorbrachten en raden het ten zeerste aan iedereen die de natuurlijke pracht van Amsterdam wil ervaren.

 

Boottocht door de Amsterdamse grachten

De dagen waarop we Amsterdam bezochten waren warm en zonnig. We verlangden naar wat verkoeling en besloten om een boottocht door de Amsterdamse grachten te maken. Het was een heerlijke manier om te ontspannen en tegelijkertijd te genieten van de mooie bezienswaardigheden van de stad. We dobberden langs historische gebouwen, bruggen en pittoreske hoekjes van de stad, en konden zo Amsterdam vanuit een ander perspectief bewonderen.

Met de I Amsterdam City Card krijg je toegang tot tal van activiteiten en bezienswaardigheden. De rondvaart door de grachten is slechts een van de vele voordelen van de kaart. Het biedt namelijk een handige en voordelige manier om het meeste uit je bezoek aan de stad te halen. Je hebt toegang tot musea, attracties, openbaar vervoer en zelfs korting op bepaalde restaurants. Vaak kun je ook de wachtrij overslaan. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijdens je verblijf in Amsterdam.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts