BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Tips voor het aanbrengen van je foundation

Voor veel vrouwen vormt een foundation één van de meest favoriete beautyproducten. Dit betekent dat we er al snel voor kiezen om de meest uiteenlopende soorten uit te proberen. Toch weet elke vrouw dat lang niet elke foundation even mooi op de huid ligt.

Bovendien is het ook nog eens zo dat er wel eens enkele trucjes moeten worden toegepast om een foundation er echt natuurlijk uit te laten zien.

Ben jij nog op zoek naar enkele tips die je foundation aanbrengen mogelijk maakt zonder zorgen? Dan is dit artikel ongetwijfeld iets voor jou!

Tip 1: Maak gebruik van een olie en niet van dagcrème
Niet veel vrouwen hebben het waarschijnlijk geprobeerd, maar het aanbrengen van een olie onder je foundation kan echt wonderen doen. Je foundation aanbrengen boven een olie zal er niet alleen voor zorgen dat ze nog nooit zo mooi heeft gezeten, daarnaast wordt er een gezonde gloed gecreëerd.

Als klap op de vuurpijl ziet je huid er ook nog eens mooi glad uit. In het bijzonder tijdens de barre wintermaanden is het aanbrengen van foundation op deze manier absoluut de moeite meer dan waard!

foundation-aanbrengen-kwast

Tip 2: Maak altijd gebruik van de juiste kwast!
De ene foundation aanbrengen is de andere niet. Foundations zijn dan ook op de markt terug te vinden in tal van verschillende structuren. We maken op dit vlak een onderscheid van een bijna waterige foundation tot een dikke crème.

Welke nu het meest geschikt is voor jouw huid is steeds afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Bovendien speelt ook de dekking die je wenst te realiseren uiteraard een niet onbelangrijke rol. Twee verschillende situaties die een andere aanpak vereisen zijn:

• Het gebruik van een stevige kwast of een sponsje bij een dikkere (crème)foundation;
• Het gebruik van je vingers of een luchtige stippling brush bij een dunne foundation;

Wist je bovendien dat een groot aantal foundations na het aanbrengen nog mooier ogen als je ze nog even aandrukt met je handen? De warmte van je handpalm zorgt er namelijk voor dat ze nog net wat mooier in de huid smelt.

foundation-aanbrengen-spons-beautyblender-egaal

Tip 3: De juiste beweging hanteren is belangrijk!
Ongeacht waar je nu precies gebruik van maakt voor het aanbrengen van foundation, de juiste beweging is steeds van cruciaal belang. Voor nagenoeg alle foundations geldt dat het mooiste eindresultaat kan worden bereikt indien je er voor kiest om ze door middel van dempende bewegingen aan te brengen.

Deze wijze van aanbrengen heeft een grote populariteit verkregen door de BeautyBlender of de Stippling Brush. Echter geldt dit eveneens bij het gebruik van gewone sponsjes evenals bij de klassieke, platte foundationkwast.

Tip 4: Controleer of je foundation en dagcrème wel samen gaan
Last but not least, ga altijd na of je dagcrème en foundation wel ‘compatibel’ zijn met elkaar. Veel vrouwen worden bij het uitwrijven van hun foundation geconfronteerd met ‘rolletjes’ die loskomen. Dat is erg vervelend en altijd het geval van een foundation en dagcrème die niet compatibel zijn met elkaar.

Een klassiek voorbeeld op dit vlak is het gebruik van een dagcrème op siliconenbasis met een foundation of waterbasis. De kans dat het bij deze combinatie fout gaat is bijzonder groot te noemen.

Hou je hier voldoende rekening mee en ga je, je foundation aanbrengen met aandacht voor de bovenstaande tips? Dan zal je alleen maar kunnen vaststellen dat je zal stralen als nooit tevoren!

Bron afbeeldingen

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts