BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Tips voor het aanschaffen van een epilady

Meeste dames ontharen hun lichaamsdelen regelmatig. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals met een epilator. Kiezen van de juiste epilator kan nogal lastig zijn, omdat er tegenwoordig zoveel soorten op de markt zijn. Hieronder volgen handige tips en wat informatie die je misschien kunnen helpen met het kiezen van de juiste epilator.

Wat is en doet een epileerapparaat?

Een epileerapparaat, oftewel epilady of epilator, is een elektronisch apparaat dat lichaamshaar verwijderd. Het apparaat heeft een kop dat op de huid moet worden gebracht en vervolgens zorgvuldig moet worden bewogen.

Een verschil tussen een scheerapparaat en een epilator is dat een scheerapparaat slechts de haartjes eraf snijdt, terwijl een epilady de haren er met wortel en al uit trekt. Aangezien de haren met wortel en al wordt verwijdert, blijven ze enkele weken weg en komen de haartjes dunner terug dan bij het scheren. Epileren kan bij heel wat vrouwen nogal pijnlijk zijn (vooral de eerste keren), maar dit nare gevoel wordt in de loop der tijd bij de meeste vrouwen minder.

Netspanning, batterijen of oplaadbaar?

Netspanning:

Een epilator dat op netspanning werkt kan landurig epileren, aangezien de stekker is aangesloten op een stopcontact. Maar wellicht kun je niet altijd een stopcontact in de beurt vinden, zoals wanneer je op reis bent.

Batterijen:

Een epileerapparaat dat op batterijen werkt kun je snoerloos gebruiken, maar vaak is de gebruiksduur van de batterijen heel beperkt en kun je alleen korttijdig epileren. Bovendien hoor je van tijd tot tijd de batterijen te vervangen.

Oplaadbaar:

Ook zijn er draadloze oplaadbare epiladies die voorzien zijn van een accu. Je laadt de epilator simpelweg op via een bijbehorende dockingstation, dat je in het stopcontact steekt. Controleer hoe lang deze werkt op een volle accu en hoe lang het duurt voordat de accu is opgeladen. Het kan nogal verschillen per epilator. Het zou zonde zijn om een apparaat aan te schaffen dat tijdens het ontharen elke keer stopt omdat het opgeladen moet worden.

 photo remington-smooth-and-silky-2-in-1-epilator-scheerapparaat-epileren-benen-review_zps9432169e.png

Tips en aandachtspunten bij het kiezen van een epilady

 • Bij het kiezen van een epilator is het belangrijk om eerst te bedenken voor welke lichaamsdeel je het gaat gebruiken. Een aantal zijn ontworpen voor alle lichaamsdelen, terwijl anderen speciaal zijn gemaakt voor een specifieke lichaamsdeel.
 • Controleer de onderhoudsvorm van diverse epilators en overweeg hoeveel moeite je wilt doen voor het schoonmaken van het apparaat. Sommige epileerapparaten zijn wasbaar, en sommige moeten netjes met een borsteltje worden gereinigd.
 • Als je grote gebieden wilt ontharen is het aan te raden om een groot epileerhoofd te gebruiken. Een groot oppervlak zorgt ervoor dat je meer haren tegelijkertijd kunt weghalen dan een klein oppervlak.
 • Wat is je gewoonlijke ontharing routine? Als je meestal onder de douche of in bad onthaart, overweeg dan om een waterdichte epilator te kopen zodat je het ook kan gebruiken in bad of onder de douche.
 • Hoeveel wil je uitgeven aan een epilator? Je kunt binnen je budget blijven met alle accessoires en functies die je nodig hebt, maar weet ook dat je meestal krijgt waarvoor je betaalt. Een epilator kan veel besparen op lange termijn, aangezien je niet elke keer producten hoeft te kopen, zoals bij het waxen of het scheren met een scheermesje.

Verschillende accessoires

Er zijn diverse soorten epilatoren die met accessoires geleverd worden. Sommige bevatten een apart koelingsysteem om de pijn te verminderen. Ook zijn er epilatoren die extra opzetstukken meeleveren om de gevoelige delen te ontharen of een massage-opzetstuk, zodat het epileren minder pijnlijkt wordt. Daarnaast leveren ze soms een handige reisetui, een schoonmaakborsteltje of een ophangkoord om de epilator op te hangen in bijvoorbeeld de badkamer.

Gebruik jij een epileerapparaat? 

Comments:

 • 23 februari 2015

  Toevallig heb ik laatst die van mijn moeder een keer geleend. BOAAH de eerste minuut had ik zo veel pijn op mijn enkel (gewoon epileren – ja ik epileer mijn enkels altijd – doet veel minder pijn), maar daarna viel het heel erg mee. Eigenlijk voelde ik er niks meer van, het kietelt misschien een beetje.
  Ik denk er aan om er misschien ook een aan te schaffen. Goede tips!

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Handige tips!

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Ik heb ooit eens een epilator gebruikt, maar vond het toen echt pijnlijk. Sindsdien alleen nog maar scheermesjes gebruikt. Maar misschien moet ik het gewoon weer eens gaan uitproberen, he is namelijk best lang geleden dat ik er 1 had gebruikt. Handige tips trouwens!

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Wat een handige tips! Ik heb ooit een epilady gekregen van mijn moeder, mocht die ermee ophouden dan zal ik deze tips erbij pakken als ik een nieuwe aan ga schaffen! 🙂

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Haha mijn moeder heeft zo een ding geprobeerd, maar ze vond het maar niks. Ik denk ik eerlijk gezegd ook niet

  Beantwoorden...
 • Ibtissam

  23 februari 2015

  Ik heb er ook een. Handig hoor, maar het bijhouden vind ik wel wat moeilijker. Met scheren is het gewoon iedere douchebeurt hup scheermesje eroverheen. Nu moet je steeds wachten tot de haren lang genoeg zijn voor de epilator, want anders pakt ie ze niet. Maar het resultaat vind ik altijd wel de pijn en het wachten waard.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Ik gebruik zelf een epilator van Braun. Ik vind het toch fijner dan harsen.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Hele fijne tips! Zelf gebruik ik altijd gewoon een scheermesje, maar zit er al wel een tijdje aan te denken eens naar een epileerapparaat te gaan kijken.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Toevallig heb ik een tijdje geleden de Braun Silk Epil gekocht, maar ik kan er niet mee overweg. Ik durf hem niet te gebruiken haha, omdat het bij de eerste keer testen zoveel pijn deed.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Ik heb er één, maar heb hem eigenlijk al heel lang niet gebruikt. Simpelweg omdat je eerst een bepaalde lengte aan haar moet creëren voordat je hem goed kon gebruiken en scheren net even wat sneller gaat.

  Beantwoorden...
 • Flower

  23 februari 2015

  Ik hars mijn benen en armen altijd, moet er niet aan denken om te gaan epileren. Veel te pijnlijk!
  Met harsen heb je gewoon een hele oppervlak direct schoon.

  groetjes flower

  Beantwoorden...
 • Nynke

  23 februari 2015

  Gebruik ik al jaren. Ik moest er in het begin aan wennen, maar nu heb ik helemaal geen last meer. Zelfs niet als de haartjes op mijn benen wat langer zijn.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Ik heb er twee in huis, maar ik heb maar hele zachte blonde haartjes en het duurt gewoon 100 jaar voordat ik iets opschiet en het doet pijn!! Dus meestal scheer ik toch maar haha.

  Beantwoorden...
 • 23 februari 2015

  Ik heb een epilady en heb het heel lang gebruikt, maar uiteindelijk vind ik het toch handiger om ’s morgen bij het douchen de boel snel te scheren met een scheermesje. Is eigenlijk geen moeite en zit in mijn routine.

  Beantwoorden...
 • Sabrina

  23 februari 2015

  Ik gebruik het al jaren enige nadeel is dat het epileren zoveel tijd kost.

  Beantwoorden...
 • 24 februari 2015

  Ik gebruikte het altijd totdat ik ben gaan harsen. Ik vind het een fijn apparaat en gebruik het liever dan een scheermesje. Nu ga ik elke 5 weken voor een harsbehandeling.

  Beantwoorden...
 • 27 februari 2015

  Ben zelf al een tijdje aan het denken om een epilator aan te schaffen voor mijn benen, omdat je met een epilator heel korte haartjes eruit kunt trekken en bij harsen moet je steeds wachten, dus bedankt voor deze handige tips 🙂

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts