BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Een kleine woonkamer inrichten is lastiger dan je denkt. Het kan een hele uitdaging zijn, zeker als je de woonkamer voor veel doelen gebruikt. Wil je er alleen TV kijken, dan is de inrichting niet zo moeilijk.

Maar als je er ook wilt eten of spellen wilt spelen, heb je al meer ruimte nodig. Hoe ga je de kleine woonkamer inrichten? Dit zijn 5 handige tips!

1. Ga voor grote meubels

Wat? In een kleine woonkamer ga je toch juist voor kleine meubels? Het klinkt heel tegenstrijdig om voor grote meubels te gaan. Maar toch is er een goede reden voor. Wist je dat meerdere kleine meubels de kamer kleiner en voller laten lijken dan één groot meubel?

Natuurlijk moet het meubel niet overheersen, maar je mag best gaan voor wat grotere meubels. Kies bijvoorbeeld voor grote eetkamerstoelen, want deze hebben een veel rustigere uitstraling dan kleine stoelen. Dat geldt ook voor de bank, TV kast en tafels.

2. Eenheid creëren in de kamer

In een kleine woonkamer kunnen verschillende stijlen vreselijk botsen. Je hebt er gewoon geen ruimte voor. Creëer dus eenheid in de woonkamer. Ga voor een duidelijke stijl en kies meubels die goed bij elkaar passen. Hoe meer verschillende kleuren of stijlen je hebt, hoe drukker de kamer wordt en hoe kleiner hij lijkt.

Lichte kleuren werken doorgaans een stuk ruimtelijker dan donkere kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een Scandinavisch interieur: dit is gebaseerd op lichte meubels en een open stijl.

3. Een bar in de kleine woonkamer

Heb je eigenlijk weinig ruimte om gezellig te zitten met mensen? Of wil je wel eten in de woonkamer, maar gaat een eettafel echt niet passen? Denk dan eens over een bar. Een bar is smal en kan ook bij een raam worden geplaatst, of tussen de woonkamer en de keuken.

Als je de bar combineert met goede en comfortabele barkrukken kun je er een mooie plaats mee creëren om te eten of te kletsen, zonder dat het veel ruimte kost. Vooral de barkruk bespaart veel ruimte ten opzichte van een stoel.

4. Combineer meubels

Bepaalde combinaties van meubels werken heel goed. Wil je bijvoorbeeld een kast en een eettafel combineren? Zet dan een smalle kast in de hoek en zet er een ronde eettafel bij. Omdat de ronde eettafel geen gebruik maakt van de hoek, zijn deze twee meubels prima te combineren.

Dat geldt ook voor andere meubels, zoals bijzettafeltjes. Denk na over een logische indeling; soms is er een verrassend eenvoudige oplossing om meubels handig te combineren.

5. Rust doet wonderen

In een kleine woonkamer is het extra belangrijk om rust te creëren. Dat betekent niet dat het saai moet zijn! Wel is het belangrijk dat je kiest voor rustige kleuren en goede combinaties. Verder kies je liever voor enkele grote items in plaats van heel veel kleine. Wil je bijvoorbeeld een mooie muurdecoratie ophangen?

Gebruik dan liever één grote foto dan meerdere kleine foto’s. Of ga voor een groot schilderij als eyecatcher. Ga niet voor veel kleine decoraties, zowel aan de muur als op tafels of in kasten. Hoe meer kleine items je hebt, hoe drukker en voller de kamer lijkt.

Door rust en ruimte te creëren en te kiezen voor de juiste meubels, is het inrichten van een kleine woonkamer minder moeilijk. Het is wel de kunst om precies de juiste combinaties te maken en de juiste spullen te vinden. Maar nu je weet waar je op moet letten, wordt dat ook eenvoudiger.

In samenwerking met Sohome

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts