BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het inrichten van je waskamer

De waskamer staat er om bekend niet zelden de meest verwaarloosde en slordige ruimte te zijn van de hele woning. Dat is jammer, want het wassen kan zoveel aangenamer zijn wanneer de wasruimte goed is ingericht. Enkele praktische tips en leuke weetjes kunnen er voor zorgen dat ook de waskamer in jouw huis in een mum van niet alleen uitnodigender, maar ook praktischer zal worden.

Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan is het echt de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie in dit interessante artikel.

 

1.) Realiseer een aantrekkelijke wasmachine / droger ombouw
In het merendeel van de waskamers is het zo dat de wasmachine en de wasdroger naast of op elkaar staan. De ruimte die eromheen is terug te vinden wordt in principe niet of nauwelijks benut. Dit valt eenvoudig aan te passen door het realiseren van een ombouw. Op deze manier wordt er als het ware een kast om de wasmachine en / of wasdroger heen geplaatst. Niet alleen oogt dit veel netter, daarnaast wordt er meteen ook voor gezorgd dat je over heel wat extra praktische ruimte beschikt om spullen in op te bergen. Op deze manier kan je ook op andere plaatsen in huis weer extra ruimte besparen.

 

2.) Maak handig gebruik van kasten en laden
De indeling waar kasten en laden over kunnen beschikken kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat er verrassende en tevens ook zeer efficiënte oplossingen kunnen worden geboden voor irritante problemen. Wat bijvoorbeeld te denken van het opbergen van de strijkplank die eigenlijk anders overal in huis maar in de weg staat? Een opklapbare strijkplank zou je zeer eenvoudig kunnen opbergen in een lade in je waskamer. Op het ogenblik dat je de lade opentrekt zal de strijkplank automatisch uittrekken in haar volledige lengte.

Ook de wasmand aan de binnenkant van een kastdeur plaatsen kan interessant zijn. Zo staat ze uit het zicht waardoor niemand jouw vuile was hoeft te zien. Doe je de kast open? Dan heb je de wasmand toch meteen bij de hand. Bij voorkeur plaats je ze uiteraard in de directe omgeving van de wasmachine. Zo kan je vuile was zo de machine in! Dit geldt natuurlijk ook voor het mondmasker dat je hebt gedragen en je liefst niet zomaar overal laat rondslingeren.

3.) Vrolijk je waskamer op met schilderijen en / of canvassen
De muren staan er doorgaans maar troosteloos bij in een washok. Dat is vervelend, want het nodigt nu niet bepaald uit om in de kamer te vertoeven… Sowieso spreekt het voor zich dat veel mensen het alles behalve fijn vinden om de was te doen. Dat geldt niet in het minst voor mannen die dit vervelende karwei steeds vaker toebedeeld krijgen van vrouwlief. Het opvrolijken van de muren in de waskamer met de nodige decoratie kan helpen om je tijd in deze ruimte een stukje aangenamer te maken. Bovendien kan een dergelijke decoratie niet alleen een visuele, maar ook een praktische meerwaarde met zich meebrengen.

Je zou in de wasruimte bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een foto op canvas. Hierbij kan er worden gekozen voor passende woorden zoals “Wash, Dry, Fold, Repeat”. Daarnaast is het ook mogelijk om een foto met een laundry guide op te hangen of wat ook te denken van een heuse gebruiksaanwijzing die je aangeeft hoe je nu precies de was moet doen? Handig als manlief toch plots besluit om je te helpen bij de was, maar je niet graag wil dat al je kledingstukken alleen nog maar geschikt zullen zijn voor de poppen van dochterlief! Een dergelijke foto op canvas bestellen is mogelijk bij BesteCanvas.nl. Met code ‘WOMANISTICAL10’ krijg je 10% korting op al hun producten.

 

4.) Een droogrek-raam kan bijzonder praktisch zijn
Last but not least kan je bij de inrichting van je wasruimte eventueel ook gebruikmaken van een droogrek-raam. Het gaat hierbij om een droogrek welke wordt bevestigd aan de onderste raamstijl. Heb je het droogrek niet nodig? Dan kan je hem eenvoudig opklappen. Heb je hem wel nodig om bepaalde was op te drogen? Dan hoef je ze maar alleen te laten zakken.

In samenwerking met Bestecanvas

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts