BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het kiezen van een vloerkleed 

Een vloerkleed kiezen om in je woning te plaatsen lijkt op het eerste zicht helemaal niet zo moeilijk te zijn. In de praktijk kan dat echter zomaar even helemaal anders gaan uitpakken. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden of de uitstraling van je vloerkleed wel aansluit op de rest van je interieur.

Kies je er daarnaast voor om een vloerkleed te kopen welke zich hoofdzakelijk kenmerkt door opvallende kleuren? Dan doe je er ook goed aan om je de vraag te stellen of je deze kleuren na enige tijd alweer niet zat zal zijn.

Het mag nu al duidelijk zijn, het uitkiezen van een vloerkleed heeft vaak heel wat meer voeten in de aarde dan je in eerste instantie zou verwachten. Gelukkig wordt dat een stuk eenvoudiger gemaakt door deze tips!

 

Tip 1: Denk goed na over de plaatsing van je vloerkleed

In eerste instantie moet je goed nadenken over de plaats waar je vloerkleed komt te liggen. Wil je bijvoorbeeld je vloerkleed onder de bank of ervoor leggen? Denk bovendien ook goed na over de mogelijke afmetingen van een vloerkleed.

Tenzij je een exemplaar op maat wil laten maken (wat weer heel wat duurder is) zal je immers rekening moeten houden met de standaard afmetingen waar vloerkleden in aangekocht kunnen worden. De vloerkleed gangbare maten die door veel fabrikanten worden gehanteerd zijn onder meer 160 x 230 centimeter en 170 x 230 centimeter.

Wanneer je een dergelijk vloerkleed op een nette manier in de gewenste ruimte kan integreren is dat prijs-kwaliteit altijd de meest interessante keuze.

 

Tip 2: Welk materiaal kiezen voor jouw vloerkleed?

Wanneer je een vloerkleed of een tapijt wenst te kopen zal je niet alleen maar rekening willen houden met de uitstraling waarover ze beschikt. Wat bovendien ook te denken van het onderhoudsvriendelijke aspect?

Om een zo optimaal mogelijke hygiëne te kunnen garanderen is het belangrijk dat een vloerkleed ook onderhoudsvriendelijk is. Eén van de belangrijkste tips vloerkleed is dan ook om goed te kijken naar de eigenschappen van de verschillende materialen waarin ze kan worden aangekocht.

Wil je kiezen voor een echt onderhoudsvriendelijk vloerkleed? Dan kies je best voor wol. Deze is immers eenvoudiger te onderhouden in vergelijking met andere materialen zoals viscose, zijde en katoen.

 

Tip 3: Een vloerverwarming en vloerkleed combineren? Het kan!

Een vaak gestelde vraag is of het nu wel of niet interessant is om een vloerkleed te plaatsen in een ruimte waarin er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Laat ons beginnen met te zeggen dat dit perfect mogelijk is.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de warmte zich op de plaats waar het vloerkleed is gelegen minder eenvoudig kan verspreiden. Dit probleem kan je echter grotendeels oplossen door geen ondertapijt te gebruiken.

 

Tip 4: Denk goed na over de plaatsing binnen jouw interieur

Net als bij het stylen van je kleding is het in je interieur ook belangrijk dat één en ander met elkaar in overeenstemming is. Heb je bijvoorbeeld een strakke inrichting, dan kun je ervoor kiezen dit terug te laten komen in je vloerkleed.

Maar je kunt het ook omdraaien, als je een vloerkleed aanschaft dat je helemaal te gek vindt, kun je vervolgens ook een aantal andere dingen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bank of nieuwe raambekleding.

Het zijn vooral deze grotere elementen die bepalend zijn voor jouw stijl en meestal werkt het goed als ze op elkaar aansluiten. Maar uiteindelijk is natuurlijk het allerbelangrijkst dat jij je er prettig bij voelt.

 

In samenwerking met GAMMA

Bron afbeelding: WorldWide/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts