BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Tips voor het kopen van een omafiets

De omafiets, iedereen kent ze wel en dat is niet zo raar. Al sinds de jaren vijftig is de omafiets razend populair. Waar heeft de fiets dat aan te danken? Vooral de eenvoud en de degelijkheid zijn de twee kwaliteiten die goed uit de verf komen bij deze fiets.

Het belangrijkste kenmerk van de omafiets is het frame, dat met een mooie golvende stijl ervoor zorgt dat opstappen en afstappen een fluitje van een cent is. Dit is met name voor de wat oudere dames praktisch, maar dat vinden we allemaal natuurlijk wel handig.

Voordelen van de omafiets

Het grootste voordeel van deze fiets is de hoge kwaliteit. Het frame van de omafiets is stevig en kan jarenlang zijn werk doen. Daarnaast is de fiets ook in prijs erg aantrekkelijk. Hierdoor geniet de fiets niet alleen van een degelijk imago, maar ook nog eens een betaalbaar imago.

Een logische mix voor een populaire fiets binnen onze landsgrenzen. Het stevige frame biedt daarnaast het genot van het eenvoudig op- en afstappen. Dat is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens enorm veilig.

Het meest populaire model omafiets is die van 28 inch. De 28 inch omafiets zien we in gebruik bij vrijwel alle leeftijden. Alleen de wat jongeren rond de tien jaar oud fietsen vaker op het wat kleinere 26 inch model. Je komt er ongetwijfeld dagelijks wel eens eentje tegen en het valt dan ongetwijfeld op dat er niet alleen maar ouderen op fietsen. Talloze jongeren hebben jarenlang plezier van deze kwalitatieve fiets.

Doorgaans hebben omafietsen allemaal dezelfde eigenschappen, maar zo nu en dan kom je er vast eentje tegen die nét even wat anders is. Maar over het algemeen hebben alle omafietsen naast het gracieuze ontwerp van het frame ook een recht stuur, gesloten kettingkast, jasbeschermers en natuurlijk de terugtraprem. Deze noemen we met recht de klassieke eigenschappen van de omafiets.

Advies

Zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen is de gemiddelde omafiets voorzien van alle vereisten. De omafiets is trendy en veilig. Wanneer je een omafiets gaat kopen kan je dan ook het beste kiezen voor de duurzaamheid en veiligheid van de fiets.

Want je hebt natuurlijk niets aan een omafiets met slechte verlichting en een doorgezakt frame. Kies daarom altijd voor de aanschaf van een kwalitatieve omafiets bij een gerenommeerde fietsenwinkel.

In samenwerking met Fietsenopfietsen.nl

Comments:

 • 18 september 2015

  Wat een handige tips.

  Beantwoorden...
 • 19 september 2015

  I love the oma fiets!!
  Ik wil denk ik eentje zonder terugtaprem want
  ik ben gewend met het remmen met de remmen
  aan de stuur! Xx
  http://icepandora.blogspot.com

  Beantwoorden...
 • 19 september 2015

  Hehe, mijn fiets is het aan het begeven dus dit is leuk informatief. Ik vind het vooral handig dat ere zoveel afgedekt is waardoor er minder tussen de spaken terecht kan komen.

  Beantwoorden...
 • 20 september 2015

  Mijn beste vriendin had vroeger zo’n fiets, vond die fiets echt geweldig.

  Beantwoorden...
 • 21 september 2015

  Ik vind een omafiets er heel gaaf uitzien maar met kindjes zit ik toch liever op een “mamafiets” 😉

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts