BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Tips voor het kopen van een winterjas

Het is herfst. De dagen worden korter, het weer kouder en frisser. Vooral in ons klein landje kan het weer ons snel verrassen en omschakelen van aangenaam naar heel erg koud.

Het is dus rustig tijd om op zoek te gaan naar een winterjas. Je kunt er het beste vroeg mee beginnen, zodat je ruim de tijd en de keus hebt om te kijken wat het beste bij je past.

Investeren

Een winterjas mag je gerust als investering zien. Het is een kledingstuk wat in vergelijking met een trui of broek veel vaker wordt gedragen. Daarnaast gaat het ook de hele winter mee.

Je kunt van een goede kwaliteit winterjas gerust verwachten dat het zelfs meerdere jaren meegaat. Gelukkig hoeft kwaliteit niet altijd heel duur te zijn en zijn er genoeg winkels en webshops (bv. Style Italy) waar je terecht kunt voor een goede winterjas met een mooi prijsje.

Pasvorm

Naast kwaliteit is het natuurlijk ook heel belangrijk om te kijken of de jas wel goed bij je figuur past. Heb je brede schouders, dan is het belangrijk dat je jas niet nog eens extra schoudervulling bevat.

Het dient mooi aan te sluiten bij je schouders. Bij volle borsten is een jas die niet helemaal sluit tot aan je nek de beste keus. Zo heeft iedereen wel iets en wilt iedereen weer wat anders.

Stijl

Winterjassen heb je natuurlijk in veel verschillende stijlen. Er is voor ieder wat wils. Sluit de stijl van je winterjas aan bij de stijl van je garderobe. Als je vooral spijkerbroeken en sneakers draagt, dan heb je meer keus en kun je meerdere kanten op.

Zowel een korte winterjack als een lange mantel zou bijvoorbeeld prima passen. Draag je vooral jurken? Dan is een mantel of een wollen trenchcoat een mooie item voor in je garderobe.

Kleur

De kleur is niet geheel onbelangrijk. De meeste winterjassen zijn vooral in donkere kleuren verkrijgbaar zoals zwart, grijs, bruin of marineblauw. Het is misschien juist in de winter wel fijn om voor een mooie pastelkleur of een vrolijke print te kiezen. Ook kleding heeft invloed op je humeur en gemoedstoestand. Kies dus voor een leuke kleur die je zo de winter door loodst.

Wat vooral heel belangrijk is, is je niet door regels te laten beperken. Kies waar je je het beste in voelt. Iedereen is uniek en er is gelukkig genoeg keus voor iedereen.

In samenwerking met Style Italy

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts