BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Tips voor het kopen van nette heren schoenen

Schoenen vormen het verlengde van onze outfit. Een outfit is in de praktijk dan ook pas echt compleet wanneer er mooie schoenen onder gedragen worden. Voor heel wat mannen geldt dat zij in de praktijk nog wel eens de nodige problemen durven ervaren bij het kopen van nette heren schoenen. Dit is vooral het gevolg van het feit dat ze eigenlijk met enkele belangrijke zaken geen rekening houden.

Ben jij ook benieuwd naar wat deze zaken nu precies zijn en waar je dus met andere woorden zeker aandacht aan moet besteden bij het kopen van nette heren schoenen? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina zeker aan het juiste adres!

1.) Vertrouw op je gevoel

In eerste instantie is het bij het kopen van heren schoenen altijd belangrijk om af te gaan op je gevoel. Schoenen moeten er niet alleen mooi uitzien, ze moeten vooral ook echt goed zitten. Voor nette heren schoenen geldt in de praktijk dat ze vaak zijn vervaardigd uit leer. Dit is een behoorlijk stug materiaal.

Hoe lang je de schoenen uiteindelijk ook mag dragen, het leer zal wellicht maar weinig rekken. Het gevoel dat je tijdens het passen ervaart zal dan ook wellicht blijven bestaan. Moet je tijdens het passen met andere woorden vaststellen dat je een drukpunt voelt of dat bijvoorbeeld je wreef te hoog zit? In dat geval is het wellicht een goed idee om even verder te kijken in de richting van andere schoenen om te kopen.

2.) Kies het pasmoment zorgvuldig uit

Veel mensen weten het niet, maar onze voeten zwellen op in de loop van de dag. Het is dus best mogelijk dat het passen van schoenen in de voormiddag een compleet foutief beeld zal geven. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om je gloednieuwe heren schoenen te passen in de middag of nog beter, in de namiddag.

Alleen op deze manier zal je namelijk met zekerheid kunnen stellen dat je voeten over voldoende beschikbare ruimte zullen beschikken in de schoenen om te kunnen “groeien”. Kies je er toch voor om je schoenen in de voormiddag te passen en ga je op basis van dat gevoel over tot aankoop? Dan bestaat het risico dat de schoenen in de loop van de dag steeds oncomfortabeler gaan zitten.

3.) Trek de stijl van je outfit door in je schoenen

Elke persoon beschikt in de praktijk wel over diens eigen, specifieke voorkeur op vlak van stijl. De één zal bijvoorbeeld kiezen voor een wat eerder klassiek getint maatpak terwijl de ander net een moderner kostuum zal prefereren. Het spreekt voor zich dat het bij het aanschaffen van nette heren schoenen altijd belangrijk is om rekening te houden met deze voorkeur op vlak van stijl en uitstraling.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven moeten schoenen dan ook in de praktijk aanzien worden als het verlengde van je outfit. Wanneer je dan kiest voor een stijl van schoenen die moeilijk combineer is met je voornaamst outfits is dat uiteraard niet bepaald interessant te noemen, in tegendeel.

4.) Draag de juiste sokken tijdens het passen

Bij het passen van nette heren schoenen is het altijd van belang om gepaste sokken te dragen. Het gaat hierbij dan concreet om sokken die je ook zou dragen wanneer je de schoenen gewoon in het dagelijkse leven zou dragen. Kies er dus met andere woorden bij het passen van heren schenen niet voor om wandel- of sportsokken te dragen. Deze zijn namelijk in de praktijk vaak (behoorlijk) dikker dan nette sokken.

Het dragen van dergelijke sokken zorgt er dan ook voor dat het lastig inschatten is hoe de schoenen die je past uiteindelijk zullen zitten. Ook het niet dragen van sokken tijdens het passen van heren schoenen is omwille van dezelfde reden niet aangeraden. Dit kan immers het vermoeden doen ontstaan dat de schoenen die je aan het passen bent te groot zijn terwijl dat eigenlijk helemaal het geval niet is.

5.) Controleer de kwaliteit van de schoenen

Schoenen mogen er nog zo mooi uitzien, het spreekt voor zich dat ze boven alles vooral comfortabel moeten zijn. De kwaliteit waar heren schoenen over beschikken is in de praktijk vooral afhankelijk van twee verschillende factoren. Het gaat hierbij niet alleen om het materiaal waaruit de schoenen zijn vervaardigd, maar ook om het merk dat ze op de markt heeft gebracht.

De nette heren schoenen van een merk als Waldläufer beschikken bijvoorbeeld over een uitstekende reputatie. Deze reputatie kan er in de praktijk voor zorgen dat je bij het aanschaffen van deze heren schoenen eigenlijk steeds op beide oren kan slapen.

In samenwerking met Van den Assem

Bron afbeelding: Karkhut / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts