Tips voor het kopen van tuinmeubelen


 photo 539065_240041169425224_110837702_n_zpsb8697dd3.jpg

Als de zon eindelijk in Nederland schijnt vind ik het heerlijk om even buiten in de tuin te zitten of te zonnen. In de ochtend met een kommetje yoghurt of ’s middags met een maaltijdsalade en een goed boek. Maar ja, waar ga je precies opzitten? Meubels in je tuin zijn dan wel handig. In dit artikel lees je tips en ideeën over tuinmeubelen, handig als je ze wilt aanschaffen!

Materialen voor tuinmeubelen

Bij het kiezen van het materiaal van een tuinmeubel, bestaat de keuze uit verschillende materialen. De een heeft meer onderhoud en bescherming nodig dan de ander. Bedenk dus van te voren hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan het onderhouden van je tuinset. Enkele voorbeelden:

Hout: Dit materiaal maakt robuuste en comfortabele tuinmeubelen. Vooral steigerhout, ceder, teakhout en cipres zijn erg populair voor in de tuin. Houtsoorten vragen wel meer onderhoud en UV-bescherming dan bijvoorbeeld kunststof.

Aluminium en kunststof: Beide materialen zijn roestvrij, goed bestand tegen (regen)water, onderhoudsarm en gemakkelijk verplaatsbaar. De prijs en kwaliteit van het gebruikte materiaal kan enorm verschillen. Het is dan ook belangrijk om je vooraf goed te informeren.

Rotan en riet: Zowel rotan als riet zijn bekend om hun duurzaamheid. Het beste is als tuinmeubelen van deze materialen van een beschermende laklaag zijn voorzien. Het is daarnaast raadzaam deze meubelen elk jaar te onderhouden.

Staal: Staal is zwaar en stevig, maar zal van nature snel roesten. Mocht je voor een stalen tuinmeubel willen gaan, neem dan een met een dikke en duurzame coating.

 photo 526691_240040006092007_1711776088_n_zpsd9cdbd3a.jpg

Meer dan alleen stoelen en tafels

Naast stoelen en tafels zijn er ook heel wat andere tuinmeubels beschikbaar die het tuincomfort sterk verhogen. Heb je al eens aan volgende eyecatchers gedacht?

Loungeset: Heerlijk om even in weg te dromen met een goed boek en een kopje thee.

Parasol: Handig om te gebruiken als je op diverse plekken in jouw tuin een schaduw plek wilt creëren.

Schommelbank: Zeer geschikt om gezellig in te relaxen na een dag hard werken.

Voetenbank: Wanneer je even met de benen omhoog wilt zitten, komt zo’n voetenbank goed van pas.

Wanneer kan je het beste tuinmeubelen kopen?

Je zou denken dat de zomer de meest logische tijd is om een tuinmeubel te kopen, maar niets is minder waar. Probeer eens om buiten het seizoen (bijvoorbeeld na de zomervakantie) acties in de gaten te houden. Winkels willen heel graag van hun overgebleven voorraad af en bieden tuinmeubelen aan die vaak heel wat goedkoper zijn dan in de zomer. In het najaar lopen de hoge kortingen alleen maar verder op.

Online tuinmeubelen kopen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om tuinmeubelen online te kopen. Zo bezorgt bijvoorbeeld Garden Gallery vanaf € 50,- je bestelling helemaal gratis thuis. Bij Garden Gallery vindt je naast grote collectie loungesets, ook tuinsets, buitenkeukens, parasols, terrasverwarmers, partytenten, barbecues en meer leuke meubelen voor in je tuin. Daarnaast hebben ze onder eigen merk ook tuinmeubelen met een mooie prijs-kwaliteit verhouding.
 photo gardengallery_zpsbe230a42.png

5 gedachten over “Tips voor het kopen van tuinmeubelen”

  1. Er is zoveel moois in tuinmeubelland te koop!
    Kijk maar eens bij de diverse tuinmeubelcentra en woonwinkels 😉
    De eerste set op de foto is schitterend voor als je een ruime serre hebt.

  2. Tegenwoordig ook helemaal verkocht aan de lounge meubels. Je merkt dat we door de jaren heen een tuin veel sfeervoller kunnen inrichten. Althans, we hebben er meer keus voor! Zo heb ik sinds kort ook een hoekbank voor in de tuin besteld. Dit idee was voorheen nooit bij me opgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *