BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Reistips   >  Tips voor het organiseren van een familievakantie

Je gaat het binnenkort aandurven: die vakantie met de hele familie. Opa’s, oma’s, neefjes, nichten, de schoonfamilie… iedereen gaat mee en aan jou de taak om dit te organiseren. Waar begin je dan en wat is een familievriendelijke vakantie? Voordat de stress het overneemt, zijn hier een aantal kalmeringstips voor die familievakantie: het gaat je lukken.

1. Vakantieparken
Zitten er nog veel kleintjes in de groep? Kies dan gerust voor een vakantiepark in Nederland. Het binnenland blijft vertrouwd en daarnaast zijn er veel parken die super kindvriendelijk zijn. Speeltuin hier, sportveld daar, bezoek het zwembad nog eens of maak vriendjes bij het animatieteam: kortom, een vakantiepark is geweldig voor wanneer kinderen zichzelf moeten kunnen vermaken.

2. Inclusief huisdier
Maakt niet uit met hoeveel mensen je op familievakantie gaat, er kan altijd een huisdier mee. Of deze meekomt met opa en oma, of beide gezinnen: er zijn gelukkig genoeg vakantiehuizen die hiermee rekening houden. De huisdier hoort bij de familie en je zult zien wat een gezelligheid en eenheid zo’n diertje met zich mee kan dragen. Een echte toevoeging aan jullie vakantie is dus een vakantiehuis met huisdier!

3. Planning?
Maak vooral geen strakke planning tijdens de vakantie, iedereen moet lekker zijn of haar gang kunnen gaan. Wat je wel kan oppakken is bijvoorbeeld een spelletjes avond. Organiseer jij de afsluitende bingo avond met prijzen die iedereen zich zal herinneren?

4. Op een kluitje
Nog een puntje voor aandacht: zorg ervoor dat ieder gezin over een eigen accommodatie beschikt als dat binnen het budget valt. Een vakantie moet leuk blijven, dat is geen moment voor familieruzies. Een plek om je als tiener of oudere even terug te trekken, is dan erg prettig. Daarnaast is de plek waar je verblijft, je eigen pakkie aan. Geen mogelijkheid om irritaties op te bouwen over onoplettendheid, rommel of een andere manieren van schoonmaken. Als gezin heb je gewoon je eigen plekje.

5. Geef wat uit handen
Jij mag de vakantie dan wel organiseren, maar tijdens de vakantie kunnen anderen ook prima wat op hun nemen. Naast dat het voor jou stress ontnemend kan werken, is het ook nog eens leuk: een dagleider. De dagleider bepaald waar wordt gegeten en welke activiteiten op de planning komen voor die dag! Dat kan opa zijn, maar ook je neefje van 9 kan worden verkozen als dagleider. Maak er iets leuks van waar iedereen het gevoel heeft dat hij of zij gehoord wordt.

Met deze tips maak jij er een familievakantie van om nooit te vergeten. Over tien jaar zal je ze nog horen over ‘die vakantie toen’. Verzamel je moed en begin met organiseren!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts