BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Tips voor mobiel internet in het buitenland

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Je komt terug van je twee weken vakantie in zonnig buitenland. Thuis lijkt niets te zijn veranderd, totdat je telefoonrekening op de mat valt.

De honderden euro’s die je had uitgegeven tijdens je luxe trip naar de zon, worden nu nog eens bijna verdubbeld door een gigantische telefoonrekening. Had je blijkbaar toch je roaming ergens nog aan laten staan, of had je mobiele aanbieder je toch een beetje gefopt met de tarieven.

Hoe het ook gebeurt is, het is gewoon alles behalve leuk als een toffe vakantie zo’n nare ervaring met zich meebrengt als een onverwachts hoge telefoonrekening. Eerlijk is eerlijk, die extra paar tientjes kun je toch best gebruiken na die vakantie!

Om toekomstige teleurstellingen te voorkomen hebben wij dan ook 4 handige tips voor mobiel internet in het buitenland voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Check je datalimiet!

Voorkom onaangename verrassingen door eerst je datalimiet te checken met je aanbieder. Het standaard limiet is ingesteld op zo’n 60 euro per maand, maar je kan dit zelf naar boven, of naar beneden aanpassen. Stel ook meteen een reminder in. Zo krijg je een waarschuwing zodra je op 60 en 80 procent van je limiet zit. Op deze manier weet je precies hoeveel je nog te besteden hebt.

mobiel-internet-tips-besparen

Tip 2: Sluit een databundel af

Om nu helemaal zeker te zijn van je telefoonrekening na vakantie sluit je een databundel af. Het is een stukje essentiële voorbereiding, net als het inpakken van je tas. Veel aanbieders hebben verschillende vakantie opties. Zo kun je bijvoorbeeld een 125 MB vakantie bundel afsluiten voor 4 euro per dag.

Daarmee kun je dan 125 minuten bellen, 125 sms’jes versturen en 125 MB internet gebruiken. Stel ook bij een databundel weer een limiet herinnering in om zeker te zijn dat je niet over je bundel heen belt of appt.

Tip 3: Check je aanbieder

Mocht je nu niet helemaal zeker zijn of jouw aanbieder je wel de scherpste tarieven aanbiedt, vergelijk het dan met andere mogelijkheden via de website Vergelijk.com. Zo kun je in 1 oogopslag zien of je überhaupt wel bij de juiste aanbieder aangesloten bent.

Check ook meteen het verschil in de aangeboden bundels voor het buitenland om zeker te zijn dat je voordelig kunt bellen en internetten in het buitenland.

tips-mobiel-internet-buitenland-apps

Tip 4: Bereid je telefoon voor

Om zo min mogelijk internet te gebruiken voor ‘onnodige’ zaken, bereid je je telefoon voor op een vakantie. Schakel de automatische updates uit, laat filmpjes op Facebook niet automatisch afspelen, begrens het mobiele datagebruik voor je apps (gemakkelijk te doen via instellingen) en stop het automatisch binnenhalen van foto’s via WhatsApp.

Beperk ook het kijken van interessante filmpjes totdat je weer thuis bent. Door up- en downloaden zoveel mogelijk te beperken, houd je het dataverbruik laag!

Comments:

 • 2 december 2017

  Dank je hier heb ik veel aan als ik op holiday ga….
  Dit zijn zeer goede tips.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 9 december 2017

  Goede tips voor een digibeet die een paar maanden op reis gaat!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts