BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Tirol: 6 tips voor een lang weekend Innsbruck, Oostenrijk

Na anderhalf jaar thuis te hebben gezeten hebben we eindelijk weer onze koffers gepakt om op reis te gaan. Wij bezochten de middeleeuwse stad Innsbruck in hartje zomer! Ondanks het wispelturige karakter van het zomerweer in Tirol hebben wij onwijs genoten van onze lange weekend in Innsbruck.

Alleen al het feit dat de stad aan alle kanten omringd is door spectaculaire bergen is al een bezoekje waard. Terwijl je midden in het centrum loopt – door de drukke winkelstraten – blijf je het zicht hebben op de indrukwekkende bergketen. Zeg eerlijk; hoevaak kom je zoiets tegen? Het is dan ook een stad als geen ander.

In dit artikel delen wij 6 tips (en nog wat extraatjes!) die je op weg kunnen helpen als je van plan bent om deze Oostenrijkse vakantiebestemming te bezoeken.

Tip 1: Bezoek de oude stad met haar talrijke, kleurrijke huisjes
Ons hotel bevond zich middenin de hoofdstraat van Innsbruck; de Maria-Theresien-Strasse. Het is zonder enige twijfel de bekendste straat van de stad en je vindt er vele winkels, cafés en terrasjes. Hiernaast kom je ook monumentale gebouwen, prachtige torens en kleurrijke gebouwen tegen.

Een van de eerste dingen die we bij onze aankomst in Innsbruck deden is samen met een tourgids een wandeling door de oude stad maken. Tijdens deze wandeling vielen ons meteen de kleurrijke huisjes op die ons een instant vakantiegevoel gaven. Het werd ons aangeraden om ook tijdens de wandeling even kennis te maken met Munding. Dit is een traditioneel bakkerijtje dat niet alleen ongelofelijk populair is bij de locals, maar ook bij toeristen.

Vergeet zeker niet om Mariahilfe te bezoeken; een wijk die aan de rivier de Inn ligt. Innsbruck is namelijk vernoemd naar de oude brug die over de Inn loopt, de Innsbrücke. Wij wandelde over deze brug en tegelijkertijd genoten we van de beroemde gekleurde huizen waar Innsbruck o.a. bekend om staat.

Tip 2: Ontdek het ‘Gouden Dak’
Het Gouden Dak, ook wel ‘Goldenes Dachl’ genoemd, is toch wel een van de grootste publiekstrekkers van Innsbruck. We konden het natuurlijk niet laten om hem zelf in het echt te bewonderen. Het Gouden Dak werd in opdracht van keizer Maximiliaan I gerealiseerd. Het dak werd gebouwd aan de voormalige woning van Hertog Frederik IV evenals de ambtswoning van de Tiroler vorsten. De realisatie van het dak gebeurde naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, namelijk het huwelijk van de keizer met Bianca Maria Sforza.

In eerste instantie bestond het dak van de woning uit 2738 koperen pannen. Uiteindelijk werden al deze pannen verguld. Het balkon werd in vroegere tijden gebruikt om toernooien te kunnen volgen die werden gehouden tussen ridders. In het gebouw is tegenwoordig een museum terug te vinden. Zo vind je daar de beruchte schatkamer, een waardevolle collectie portret- evenals goudsmeedkunst. Het Gouden Dak staat sinds jaar en dag bekend als één van de bekendste bezienswaardigheden van Innsbruck.

Tip 3: Maak een ritje met de kabelbaan naar de ‘Nordkette’
Tijdens een weekendje weg naar Innsbruck mag je eigenlijk ook niet vergeten om even met de kabelbaan een ritje te maken naar de zogenaamde ‘Nordkette’. Hier keken wij ontzettend naar uit! Deze kabelbaan is zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintermaanden te nemen. In het bijzonder voor mensen die houden van prachtige uitzichten is dit een aanrader.

Heb je ervoor gekozen om deze kabelbaan tijdens de wintermaanden te nemen en kan je best een beetje skiën? Dan kan je gewoon terug naar beneden glijden over een doorgaans parelwit sneeuwtapijt. Is de trip te lang om in één keer te ondernemen? Dat is geen probleem. Op je weg zal je namelijk het tussenstation Seegrubbe tegenkomen waar je kan genieten van een lekkere maaltijd.

Je kunt een terrasje pakken of een Nordkette picknickrugzak bestellen om zo op de bergen te genieten van een lekkere picknick met Tiroolse lekkernijen. Wil je graag kunnen genieten van nog een extra mooi uitzicht? Dan is het ook zeker een aanrader om nog even verder te gaan richting het Hafelekar station. Dit is het hoogste en eigenlijk tevens ook het mooiste punt van allemaal.

Tip 4: Bezoek het Slot Ambras
Maak kennis met het kasteel ‘Schloss Ambras’! Dit prachtige kasteel beschikt over een belangrijke cultuurhistorische waarde. Ze werd gebouwd tijdens de Renaissance-periode tussen 1567 en 1595. Rondom het renaissancekasteel heen vind je een prachtige kasteeltuin, eendenvijver en een speeltuin. Schloss Ambras ligt buiten het centrum, maar je kunt het makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Dat is dan ook wat we deden en het is zeker prima te doen.

Tip 5: Stuif de bergen af met de Mutterer mountaincarts
Wanneer iemand de vraag stelt “wat te doen in Innsbruck” is de kans erg groot dat hij of zij als antwoord zal krijgen met de Mutterer mountaincarts de berg afstuiven! Toegegeven, dit vonden wij de leukste activiteit die we deze trip hadden gedaan. We vonden het zo leuk, dat we deze activiteit twee keer achterelkaar hebben gedaan. Niet voor niets is dit sinds jaar en dag één van de absolute topattracties aan de poorten van Innsbruck.

De mountaincart is eigenlijk een nieuw ontworpen funsport-toestel dat het mogelijk maakt om het hele jaar door te “rodelen”. De Mutterer mountaincarts maken het mogelijk om de afstand van vijf kilometer naar het dal razendsnel (of misschien wat minder snel, naargelang jouw voorkeur) af te leggen. Naast mountainkarten kun je hier ook mountainbiken. Zeker een aanrader!

Tip 6: Maak kennis met de Bergisel Schanze
Vroeg in de ochtend bezochten wij de Bergisel Schanze. We hadden geluk dat er schansspringers aanwezig waren en konden meekijken hoe ze van de schans afsprongen. De Bergisel Schanze kan rekenen op een wereldwijde bekendheid en heeft de mogelijkheid om in totaal ongeveer 26.000 bezoekers te ontvangen.

Hier worden verschillende zeer belangrijke toernooien georganiseerd waaronder natuurlijk het bekende ‘Vierschansentoernooi’. Het is mogelijk om hier gewoon rond te wandelen op het terrein, maar je kan uiteraard ook de kabelbaan nemen om onder het genot van een maaltijd van het prachtige uitzicht te genieten.

Extra tips voor een lang weekend in Innsbruck in Tirol
Ben je van plan om een lang weekend te boeken naar Innsbruck in Tirol in Oostenrijk? Dan hebben we buiten bovenstaande 6 tips nog enkele extra aanraders voor jou in petto. Wij hebben zelf de ‘Swarovski Kristallwelten’ niet bezocht, maar het kan de moeite waard zijn om ook deze bezienswaardigheid te bezoeken.

Het bezoekersgedeelte dat je bij de Swarovski Kristallwelten aantreft bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk een binnen- en een buitengedeelte. Binnen is het mogelijk om kennis te maken met verschillende wonderkamers. Hier schijn je als het ware verblind worden door de schoonheid van kunst en kristal. Je treft hier niet alleen verschillende sculpturen aan, maar ook fijne kristallen evenals een grote weerspiegelende koepel.

In het buitengedeelte kan je wandelen door een tuin waar zich nog meer kristallen bevinden. Het gaat hierbij dan niet alleen om kristallen wolken, maar ook om bijvoorbeeld een draaimolen en een heuse speeltuin. Het spreekt bovendien voor zich dat je hier ook de bekende waterval kan ontdekken.

Tot slot is het bij een langer verblijf in Innsbruck ook altijd een goed idee om de Welcome Card / Innsbruck Card te gebruiken. Zo maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en kan je ook gratis toegang krijgen tot verschillende bezienswaardigheden. Wil je jouw verblijf in deze prachtige stad extra onvergetelijk maken? Kies dan bij voorkeur voor een overnachtingsplaats met uitzicht op de bergen.

Deze persreis werd mede mogelijk gemaakt door Innsbruck Tourismus; hét toerismebureau waar je alle informatie over jouw verblijf in de regio Innsbruck kunt vinden.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts