BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Top 10 reisbestemmingen 2016

Veel reisliefhebbers hebben een bucketlist met droombestemmingen waar zij koste wat het kost een keer in hun leven een bezoek aan willen brengen. Beetje bij beetje strepen zij de landen of steden van hun lijstje af. Wat zijn dit jaar de top 10 reisbestemmingen? Trendwatcher Tessa aan de Stegge tipt zelf Iran als dé bestemming voor 2016 en raadpleegde andere experts welke bestemmingen of steden must visits zijn.

1. Cornwall

Rianne Romijn,Vakantiebeurs: “Cornwall is het Nieuw Zeeland van Europa: overweldigende natuur, mooie stranden, dynamische ruige kustpaden (voor eindeloze trailruns) en hippe restaurants in authentieke plaatsjes. En niet te vergeten: zeer hippe accommodaties (zoals omgebouwde zeecontainers).”

2. Chicago

Noël van Bemmel, De Volkskrant: “Na de ijzige winter, vieren Chicagoans uitbundig hun zwoele zomer. Aan bistrotafeltjes op straat, op de brede stadsstranden en op hele hoge dakterrassen. De derde stad van de VS wil af van haar imago als ongure gangsterstad. Chicago is juist warm, vriendelijk en fijnzinnig.”

3. Botswana

Lonely Planet: “Wild Africa at its best with some of the greatest wildlife spectacles on Earth, from elephants and antelopes, to big cats and African wild dogs. The Okavango Delta and Kalahari desert are both iconic African landscapes and vast stretches of wilderness.”

4. Cuba

Matthijs de winter, Reiz& magazine: “Ga nu. Het land staat al met een slipper in een nieuw tijdperk. Alles waarin het land nu afwijkt kan straks verdwenen zijn. Veramerikanisering ligt op de loer. Nu kun je nog wifiloos bij Cubanen thuis eten en slapen, en genieten van muziek, natuur, stranden en sigaren.”

5. Ljubljana

Paul Rômer, National Geographic Traveler: “Ljubljana is verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa. Van een stad die dreigde dicht te slibben door te veel auto’s ontwikkelde Ljubljana zich tot een milieu- en fietsvriendelijke gemeente, met hippe bars en prachtige historische architectuur. Zie de stad als een mix van Praag en Wenen.”

6. Nepal

Laura Coolen, What About Her: “Nepal vecht. Ze staan met open armen en een warm hart te wachten. Het is één van de mooiste landen waar ik ben geweest en heeft zoveel te bieden, van levendige steden vol cultuur tot de Himalaya, van ongerepte natuur tot de meest gastvrije en lieve bevolking ooit, kleurrijke festivals en heerlijk eten, avontuurlijke must-do’s en onontdekte regio’s.”

7. Bilbao

Frank Oostdam, ANVR: “Bilbao in Baskenland is uit de as verrezen en nu de perfecte citytrip. Bilboa heeft de hoogste dichtheid van sterrenrestaurants en is de tapashemel voor de liefhebber. Als je even uit de stad wil ontsnappen biedt Baskenland heel veel: hiken, cultuur, prachtige kust en visser plaatsjes en veel, heel veel rioja.”

8. Myanmar, Merqui archipel

Conde Nast Traveler: “Tourism to Myanmar is already on a meteoric rise—and the political situation seems to be improving by the day—meaning Myanmar is once again a trending destination.”

9. Belfast

Theo de Reus, TravMagazine: “De meeste mensen kennen Belfast van de burgeroorlog die Noord-Ierland tussen 1966 en 1998 in zijn greep hield en die tegenwoordig eufemistisch wordt aangeduid als The Troubles. Belfast is de geboorteplaats van de Titanic, terwijl de omgeving van de stad als decor diende voor de tv-serie Game of Thrones. In Belfast is het elke avond zaterdagavond.”

1o. Iran

Tessa aan de Stegge, LAB: “Iran opent je hart. De highlight van dit land is de bevolking. De meest warme, geïnteresseerde en directe mensen die ik ooit ben tegengekomen. Sinds kort kun je het land in met een visum upon arrival, dus waar wacht je op?”

Comments:

 • 24 februari 2016

  Het zijn stuk voor stuk prachtige landen om een fijne holiday te hebben….
  Leuk artikel.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 25 februari 2016

  Cuba en Myanmar lijken me super.

  Beantwoorden...
 • Dounia

  25 februari 2016

  Erg leuk om te lezen! Ik hou van reizen. Iran lijkt me een mooie bestemming 🙂

  Beantwoorden...
 • 29 februari 2016

  Echt allemaal landen waar ik nooit ben geweest!

  Beantwoorden...
 • 29 februari 2016

  Ik wil heel graag nog naar Cuba, Los Angeles en Miami!

  Beantwoorden...
 • 1 maart 2016

  Ljubljana, daar wilde ik als kind altijd naartoe alleen al om de naam. Ik vind dat zo mooi klinken.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts