BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Top drie best bereikbare luchthavens in Europa

Als je op vliegvakantie gaat wil je het liefst op een luchthaven landen welke enigszins goed bereikbaar is. De ervaring leert helaas dat je vanaf behoorlijk wat luchthavens niet makkelijk naar het centrum van de stad kunt komen. En dat is nu meestal het eerste dat je wilt doen nadat je bent geland.

Om je wat moeite te besparen is Omio op onderzoek uitgegaan om erachter te komen wat de best bereikbare luchthavens in Europa zijn. Hierbij is er gekeken naar de afstand, hoe lang de reis naar het stadscentrum duurt en hoeveel je daarvoor moet afrekenen.

Populaire luchthaven Praag het beste te bereiken

Als eerste is gekeken naar de populairste luchthavens onder Nederlandse reizigers. Als beste kwam de luchthaven in Praag (PRG) uit de test. Dat komt goed uit, want de Tsjechische hoofdstad wordt als één van de mooiste steden in Europa beschouwd.

Het stadscentrum ligt op ongeveer 15 kilometer van de luchthaven. Met de bus doe je daar slechts een kwartiertje over en het mooiste is dat je voor je busreis maar 90 cent kwijt bent.

Berlijn en Venetië maken de top drie af van populaire luchthavens

Liefhebbers van Duitsland zullen blij zijn te horen dat op nummer twee de luchthaven Berlijn Tegel (TXL) staat. Hoewel het centrum vanaf deze luchthaven met 10 km iets dichterbij is dan in Praag, doe je er toch 20 minuten over. Dat is nog steeds goed te doen, van de 2,90 euro voor je buskaartje lig je ook niet wakker. De top drie wordt afgemaakt door de luchthaven VCE in het prachtige Venetië.

Go-Euro-Infographic-Best-Bereikbare-Luchthavens-Europa

Algemene lijst best bereikbare luchthavens

Naast het onderzoek naar de populaire luchthavens heeft Omio ook een algemene lijst opgesteld van de best bereikbare Europese luchthavens. Hierbij is dus niet gekeken naar de populariteit van de luchthavens. Verrassend genoeg heeft dit een hele andere top drie opgeleverd.

Nice heeft de meest bereikbare luchthaven in Europa

Het blijkt namelijk dat Nice (NCE) de meest bereikbare luchthaven is in heel Europa. Om in deze schitterende Franse stad naar het centrum te komen zit je slechts vijf minuten in de trein en je bent er maar 1,80 euro aan kwijt.

Op nummer twee het tropische Lanzarote

Voor nummer twee moeten we naar het Canarische eiland Lanzarote vliegen. Lanzarote Arrecife Airport (ACE) zit namelijk maar 7 minuten van het stadscentrum verwijderd en binnen 10 minuten kun je al lekker gaan genieten van een verkoelend drankje in het centrum.

Birmingham Airport sluit de algemene Europese lijst af

De lijst wordt afgesloten met Birmingham Airport (BHX) in het wat koudere Engeland. Net als in Nice ben je in Birmingham het snelst met de trein. In 9 minuten leg je de trip van 10 kilometer tussen de luchthaven en het centrum af. Met een prijs van 4 euro voor de rit is Birmingham wel het duurst, maar de prijs valt alsnog ontzettend mee.

Omio, voorheen bekend als GoEuro, is een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken. GoEuro revolutioneert samen met meer dan 800 Europese vervoerders de reiservaring van reizigers door voortdurend meer keuze, transparante prijzen en boekingsgemak aan te bieden.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts