BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Trainen met een kettlebell? Welk gewicht en hoe?

Een full-body work-out, afvallen, je conditie verbeteren of je spiermassa vergroten? Het kan allemaal met de kettlebell en dat allemaal in je eigen huis! Tijdens een kettlebell training train je altijd zowel conditie als spieren. Door de oefeningen verschillend uit te voeren kan je bij de ene work-out meer de nadruk leggen op conditie en bij de andere op spiermassa.


Welke kettlebell heb ik nodig?

Niet alleen de uitvoering heeft invloed op de training, ook het gewicht van de kettlebell speelt een rol. Door met lichtere gewichten, op een hogere frequentie, meer herhalingen te doen kun je goed je conditie verbeteren.

Aan de andere kant kun je met zwaardere gewichten en een krachtige en langzamere uitvoering meer nadruk leggen op spierkracht en spiermassa. Op deze oefeningen pagina vind je de volgende richtlijnen om het juiste gewicht te bepalen.

Gewicht Richtlijnen

  • 4 kg – beginnend, afslanken, conditie
  • 8 kg – beginnend, gemiddeld, afslanken, conditie
  • 12 kg – gemiddeld, gevorderd, spiermassa
  • 16 kg – gevorderd, spiermassa

 

Veel gemaakte fouten

Fouten zijn snel gemaakt en een verkeerde uitvoering zorgt voor blessures. Onderstaande fouten komen veel voor bij beginnende sporters dus let er goed op!

Kettlebell row - Matchu Sports 2

Holle en bolle rug
Je traint met extra gewicht en zeker je rug is erg vatbaar voor blessures. Vaak merk je pas later dat je verkeerd getraind hebt, maar rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten. Zorg er altijd voor dat je traint met een actieve en rechte houding om klachten te voorkomen.

Turkisch get up kettlebell - Matchu Sports

Niet aanspannen van de buikspieren
Wanneer je je buikspieren niet aanspant wordt er al snel veel van de rugspieren gevraagd. Door je buikspieren aan te spannen voorkom je dat je rug een holle of bolle houding aanneemt.

Kettlebell squat - Matchu Sports 2

Billen naar de hak
Bij oefeningen zoals de squat maken veel mensen de fout om met de billen naar de hakken te zakken. Hierdoor bewegen de knieën automatisch te ver naar voren. Wanneer je de billen schuin naar achteren beweegt, alsof je op de wc gaat zitten, voorkom je dat je knieën over het punt van je tenen komen en voorkom je knieblessures.

Bekijk bovenstaande video van Matchu Sports voor 4 oefeningen om je hele lichaam te trainen!

In samenwerking met Matchu Sports

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts