BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Azie   >  Bezienswaardigheden van Indonesië (Bali)

Door Yasmina – Daar ben ik weer met mijn volgende verslag over wat ik allemaal heb gezien in Indonesië. Elke keer als ik de foto’s terugkijk die ik heb gemaakt op mijn huwelijksreis, krijg ik gewoon spontaan heimwee. IK WIL TERUG!! Wanneer je in Indonesië bent, kun je gewoon geen genoeg krijgen van al het moois dat er is. In dit artikel zal ik een aantal bezienswaardigheden van Indonesië, vooral Bali, bespreken die je wat mij betreft echt moet zien.

 photo Pura-Tanah-Lot-Temple-tempel-indonesie-bali-canggu_zps6dd7fd64.png photo Pura-Tanah-Lot-tempel-indonesie-bali-canggu-bezienswaardigheid_zps868ada02.png photo Pura-Tanah-Lot-temple-indonesie-bali-canggu-bezienswaardigheid_zps63a526e1.png

 Pura Tanah Lot Temple

Dit was de eerste plaats die wij hadden bezocht in Bali. De Pura Tanah Lot Temple die zich bevindt in Canggu. Het ligt in zee boven op een rots. Tanah Lot is een van de drukst bezochte toeristische attracties op Bali, maar toen wij daar aankwamen was het best wel rustig. Het was er niet zo druk als ons vooraf verteld werd. Ik heb dus volop foto’s kunnen maken! Wij kwamen op het moment van een ceremonie, dat was heel erg mooi om mee te maken. Een hapje eten kun je hier gewoonweg niet missen. Zelf hadden wij gebarbecuede kip en konijn geprobeerd, vooral het konijn werd ons erg aangeraden. Dit hebben wij dus (wel met heel veel twijfel) besteld, maar ik moet zeggen dat de smaak ons heel erg heeft verrast. We hebben hierna meteen nog een bord besteld. De Tanah Lot tempel is geheel vrijblijvend te bezoeken, je hoeft geen entreekosten te betalen. Wanneer je in Bali bent moet je deze plek dus echt niet missen!

 photo Desa-jatiluwih-bali-rijstvelden-indonesie-groen-uitzicht_zpse744413a.png photo Desa-jatiluwih-bali-indonesische-rijstvelden-1_zps485a613f.png photo Desa-jatiluwih-bali-indonesische-rijstvelden-groen_zps848a599c.png

 Desa Jatiluwih

Wat ik iedereen wel aanraad is om een van de rijstvelden in Indonesië te bezoeken. Het is gewoon een must! In Jatiluwih bevinden zich de mooiste rijstvelden (sawa’s) van Bali. Zelf vond ik dat echt geweldig om te zien. Je kunt hier werkelijk prachtige foto’s maken en ook kun je fietsen huren en daarmee door de rijstvelden toeren. Kijk alleen al naar de foto’s, die zullen wel meer dan genoeg zeggen.

 photo Pura-Ulun-Danau-Bratan-schiereiland-bali-bratan-ganung-catur_zps149a6cc5.png photo Pura-Ulun-Danau-Bratan-schiereiland-bali-bratan-ganung-catur-tempel_zps0064f8e3.png photo Pura-Ulun-Danau-Bratan-schiereiland-bali-bratan-ganung-catur-indonesie_zps34e152dd.png

Pura Ulun Danu Bratan

De Pura Ulun Danu Bratan is een Hindoeïstische tempel dat gelegen is in Bali. Deze tempel staat op een klein schiereiland in het Meer van Bratan. Om deze tempel binnen te treden hoef je ook hier niks te betalen. De tempel ligt in een meer, tussen groene heuvels waar je heerlijk kunt wandelen. De Ulun Danu Bratan tempel is hoog gelegen en daardoor is het er een stuk koeler dan op de lager gelegen gebieden op het eiland. Vergeet je camera vooral niet, want de Pura Ulun Danu Bratan is één van de meest gefotografeerde (en dus mooiste) tempels op Bali!

 photo Prambanan-temple-indonesie-bali-1_zps2e5ea58f.png photo Prambanan-temple-indonesie-bali_zps5b777d42.png

 Prambanan

Prambanan, het grootste hindoe-tempelcomplex van Indonesië, ligt ongeveer 18 km ten oosten van Yogyakarta. Het tempelcomplex bestaat uit drie zones; de buitenste ring, de middelste ring en de binnenring. Het Prambanan complex hebben ik en mijn man wel erg vroeg bezocht. We stonden al om acht uur ’s ochtends bij de ingang om onze ticket te betalen. Wij waren niet de enige die zo vroeg waren, het was er namelijk aardig druk. Je hebt in dit complex een aantal tempels en sommige kun je zelf betreden. Het ruikt er alleen wel heel erg muf, maar het blijft wel indrukwekkend om de tempels van de binnenkant te bezichtigen.

Dit was mijn verslag over de bezienswaardigheden van Indonesië. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bezienswaardigheden, maar dit zijn de plaatsen die ik aanraad en die ik en mijn man hebben bezocht. Mijn volgende verslag zal over de activiteiten gaan die wij in onze vakantieperiode hebben gedaan. Dat zal dan ook mijn laatste verslag zijn over mijn huwelijksreis in Indonesië. Heb je mijn andere artikelen gemist? Dan kun je ze hier en hier lezen.

Comments:

 • 15 april 2013

  Wat leuk! Het meeste heb ik allemaal gezien. De apen tempel is ook erg leuk 🙂

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Mm, wat heerlijk om naar te kijken en weg te dromen! Ik.wil.vakantie…nu! 🙂

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Ik wil er ook een keertje naar toe..!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Waauuww het ziet er zo mooi uit!
  Liefs,
  Mariele

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  het lijkt me echt prachtig daar, wil er ook heel graag eens heen

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Jaa, ik wil ook terug, B ali is zo mooi!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Wauw wat een mooie foto’s en leuk verslag. Ik heb nooit echt de behoefte gehad om naar Indonesië te gaan, maar nu vind ik het er toch wel erg mooi uit zien!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Wauw wat prachtig allemaal. Ik wil zo graag een keertje naar Bali, lijkt me echt helemaal super.

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Super leuk!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Ziet er prachtig uit!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  waaaaaauw <3

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Oh wauw: het lijken wel foto’s uit een reisgids! Bali komt nu gelijk op mijn wishlist!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Wat tof om te lezen! Heel mooi om te zien, ziet eruit als een mooi deel van Indonesië 🙂

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Wat een geweldige mooie foto’s!

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Je foto’s zijn uitstekend! Als dit enkele sfeerbeelden zijn wil ik er zeker eens heen, vooral Desa Jatiluwih lijkt me prachtig en rustiek.

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Prachtige foto’s, ik wil zo graag een keer naar Indonesië! 🙂

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Ik weet eerlijk gezegd niet zo heel veel van Indonesië (what a shame, ik weet het) maarje maakt me wel nieuwsgierig. Wat een PRACHTIGE foto’s, echt waar. Ik vind vooral Prambanan mooi, het straalt echt cultuur en rust uit!

  Beantwoorden...
 • Yasmina

  15 april 2013

  Wanneer jullie de mogelijkheid hebben om te gaan, dan zeg doen!
  Wij hebben weer besloten om volgend jaar die kant op te gaan. Ik hoop nu echt wel dat dit jaar nog sneller voorbij gaat. Hahah

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Wauw dit zou mijn ultieme droomvakantie zijn. <3

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  just wow <3

  Beantwoorden...
 • 15 april 2013

  Bali lijkt me echt geweldig om een keer heen te gaan, heb er al zoveel goeds en mooie foto’s en verhalen over gehoord..! 😀

  Beantwoorden...
 • 16 april 2013

  Wat een paradijs!

  Beantwoorden...
 • 16 april 2013

  Wow, prachtige foto’s!

  Beantwoorden...
 • 16 april 2013

  Ik ben ook in indonesie geweest en op Bali het is daar zo ontzettend mooi!:D

  Beantwoorden...
 • 16 april 2013

  Wauw, het lijkt me echt zo onwijs mooi daar.
  Bali staat dan ook niet voor niets op mn lijstje waar ik graag een keer naartoe wil!

  Beantwoorden...
 • 16 april 2013

  Wauw, wat lijk het me prachtig daar! Vrienden van mij hebben er een huisje en hun vakantiefoto’s zijn altijd AMAZING en jaloersmakend mooi :p Deze zomer mag ik bij hen op bezoek, maar dan moet ik wel mijn eigen vliegticket betalen – wat ook al gemakkelijk 1000 euro kost 🙁

  Beantwoorden...
 • DQ

  16 april 2013

  Wat een prachtige foto’s! Wat een ervaring om daar heen te gaan 🙂

  Beantwoorden...
 • Faiza

  16 april 2013

  Leuke tips! Ik heb deze en van je vorige verslag opgeschreven en die nemen we mee in shaa allah voor over 3/4 maandjes.

  Je laatste bezienswaardigheid, je geeft aan dat dat in de buurt is van Yogyakarta. Yogyakarta ligt op Java, niet op Bali 😉

  Beantwoorden...
  • Yasmina

   17 april 2013

   Mijn laatste verslag komt er ook bijna aan. Moet alleen de foto’s van een activiteit erbij voegen. Die staan op een cd.

   Yogyakarta ligt inderdaad in Java.

   Beantwoorden...
 • 18 april 2013

  Ik hou van dit soort aparte landen, meeste meiden kiezen voor een vakantie in blanes, lloret etc. maar ik zou eerder naar dit soort landen gaan, wat ontzettend gaaf!

  liefs.
  en een goed weekend.

  Beantwoorden...
 • Amal

  19 april 2013

  Hallo, welke camera heb jij?
  Je trekt echt mooie scherpe foto’s.
  Groetjes!

  Kan je daar trouwens halal eten?

  Beantwoorden...
  • Yasmina

   20 april 2013

   Ik heb een nikon d3100.
   Je kunt er inderdaad halal eten. Je moet even mijn andere verslag lezen.

   Beantwoorden...
 • 19 april 2013

  Mooie foto’s! Indonesië staat op mijn bucket list, ga er graag een keertje heen.

  Beantwoorden...
 • 5 juni 2013

  Ik ga er van de zomer ook heen 😀

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts