TRAVEL: Uit eten in Indonesië


Image Hosted by PicturePush

Ik zat zoal te kijken op Facebook en kwam op de FB-pagina terecht van Yasmina. Wellicht dat je haar creaties weleens voorbij hebt zien komen, want ze maakt nu al een tijdje verschillende taarten en cupcakes voor andere mensen. Anywho, ik keek in haar albums en kwam prachtige foto’s tegen van haar huwelijksreis naar Bali. Ik vond ze zo prachtig dat ik haar vroeg of ze haar reisverslag wou delen op womanistical.nl. Gelukkig stemde ze toe…

Door Yasmina – Mij is gevraagd of ik mijn ervaring wilde delen over mijn huwelijksreis in Bali. Ik ben echter niet alleen in Bali geweest, maar ook in andere delen van Indonesië zoals Java. Het is nu al bijna een jaar geleden dat ik er was. Dit was een geweldige ervaring die ik graag met jullie wil delen. Als het zou kunnen zou ik alles willen delen over mijn reis, maar dat zou gewoon te veel zijn. Ik beperk het tot vier categorieën: culinair, verblijf, bezienswaardigheden en activiteiten. Vandaag laat ik jullie kennismaken met enkele plaatsen waar je lekker kunt eten in Indonesië.

Image Hosted by PicturePush

Khaima

Khaima is een Marokkaanse restaurant in Semniyak (Bali). Het menu is hier lekker uitgebreid. Je hebt namelijk keuze uit de Marokkaanse, Indonesische en Westerse keuken. Tijdens onze bezoeken aan dit restaurant viel het me op dat er vaak dezelfde toeristen zaten. Wanneer je hier eenmaal hebt gegeten, wil je nooit meer iets anders. Het eten is hier verrukkelijk! Ik en mijn man hebben vrijwel alles geprobeerd, we hebben werkelijk waar ons buikje rond gegeten. Elk diner begint met een goed voorgerecht. Wij hebben tijdens onze bezoeken de volgende voorgerechten gehad:

Image Hosted by PicturePush

Vegetarische loempia’s gevuld met feta en spinazie, en gefrituurde garnalen in een jasje van noedels. Na het voorgerecht is het natuurlijk tijd voor het echte werk. Wij werden super vriendelijk bediend en hebben de volgende hoofdgerechten gegeten:

Image Hosted by PicturePush

Pittige pasta met gegrilde kipfilet en nasi goreng.

Image Hosted by PicturePush

Nasi campur en kung pao chicken. Na het hoofdgerecht is er geen plekje meer over, maar een nagerecht kan natuurlijk niet ontbreken. Wij waren werkelijk bevoorrecht en hebben van hemelse nagerechten mogen smullen, zoals apple crumble, crème brûlée en chocolate lava cake.

Image Hosted by PicturePush

Als je in Semniyak bent, moet je vooral dit restaurant niet overslaan! Dit zijn hun gegevens:

 • Jalan Kayu Aya
  Seminyak 80361, Indonesië
  (0)36 17423925
  www.khaima.com‎

Image Hosted by PicturePush

Kali Opak Resto

Wij besloten om naar Yogyakarta te gaan. Eenmaal aangekomen vroegen wij aan de chauffeur of hij wist waar wij goed konden eten. De chauffeur wist wel een goed plekje waar we konden eten. Kali Opak Resto is een afgelegen restaurant aan een rivier. Op het eerste gezicht lijkt het niet eens op een restaurant, want het is heel pittoresk gelegen aan een rivier en het was rustgevend. Het eten is wel heerlijk! We hadden hier een aantal gerechten geprobeerd en echt alles was goed bevallen. De karper was toch wel onze hoogte punt van die dag, wat was die verrukkelijk voorbereid! Ik had niet verwacht dat vis zo geweldig kon smaken. Mocht ik nog ooit eens terug gaan naar Yogyakarta zou ik de zoete gebakken vis zeker nog een keer willen nemen.

Gegevens:

 • Bokoharjo village
  Ngablak, Prambanan
  Yogyakarta, Indonesië

  +62 (0) 274 652 2976

Image Hosted by PicturePush
Bron foto: quietgirl.net

J.CO Donuts & Coffee

Mocht je ooit in Azië zijn, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan dit koffiehuis. De donuts hier zijn verrukkelijk! Helaas heb ik geen foto’s meer van deze prachtige tent, want op wonderbaarlijke wijze was mijn geheugenkaart leeg. Ik heb even vals gespeeld en een foto van het internet geplukt. We waren in een winkelcentrum in Yogyakarta toen we toevallig voorbij J.CO Donuts & Coffee liepen. Onze ogen vielen meteen op al die heerlijke donuts, zelfs de lange rij weerhield ons er niet van. We hebben eerst samen een donut geproefd en dit beviel ons zo goed dat we ons weer in de rij aansloten. Wij wilden nog een aantal van die overheerlijke donuts proeven en zelfs meenemen voor in het vliegtuig. Dit zijn echt donuts om helemaal verliefd op te worden!

Twee verkooppunten:

 • Jl. By Pass I Gusti Ngurah Rai Benoa
  Kuta Badung Bali, Indonesië
  +62 361 767025
 • Malioboro Mall
  Jl. Malioboro No. 52 – 58
  Yogyakarta, Indonesië

Image Hosted by PicturePush

The Junction

The Junction is een lunchroom die is gelegen in Semniyak (Bali). Ook hier heeft het menu een breed scala aan keuzes. Wanneer je het menu voor je hebt, weet je gewoon niet wat je moet kiezen. Mocht je hier eens langskomen dan raad ik je de salades aan. Die zijn daar gewoon heerlijk! Hieronder zie je een aantal gerechten waarvan wij flink hebben gesmuld.

Image Hosted by PicturePush

Traditionele Indonesische kippensoep, ook wel bekend als Soto Ayam.

Image Hosted by PicturePush

Gegrilde tonijn en gemengde salade (Tuna Tataki) en Thaise biefstuksalade.

Image Hosted by PicturePush

Risotto met kip, en tagliatelle met truffelolie en spinazie. The Junction heeft ook heerlijke drinkwaren, zoals drankjes van vers geperste watermeloen en ananas.

Image Hosted by PicturePush

Restaurant Khaima en The Junction bieden ook vegetarische gerechten dus vegetariërs kunnen er met een gerust hart heen! In het volgende artikel over mijn huwelijksreis vertel ik meer over het verblijf in Indonesië.

Ben jij bekend met de Indonesische keuken?

31 gedachten over “TRAVEL: Uit eten in Indonesië”

 1. wat ziet het er allemaal zo mooi uit zeg !
  ze hebben vast een geweldige huwelijksreis gehad (:
  oeeeh en ik zou best graag eens een donutje willen eten bij J.CO donuts & coffe ^^
  xoxo

 2. Whow alles ziet er zo lekker uit, zal wel een topreis zijn geweest! Ik hou van de Indonesische keuken en zou ook nog wel eens naar Indonesië willen. ooit…. 🙂

 3. Wauw, dat ziet er allemaal hemels uit zeg! Zo’n huwelijksreis wil ik ook wel! Mijn oma is ook in Indonesie geweest en sindsdien kan ik geen bezoekje meer brengen zonder dat het over Indonesie gaat! Hij staat op mijn travel wishlist!!

 4. Het klinkt en ziet er heel goed uit! Ik heb het eigenlijk nog nooit gegeten haha! binnenkort ga ik wel uit eten naar een restaurant waar ze indische rijssttafels hebben, ik ben benieuwd!

 5. Moet ook zeggen dat de gerechten niet alleen een lust voor het oog waren, maar ook voor onze maag. Wat had ik toch genoten van al het lekkers!

 6. Bali is prachtig. Ben er afgelopen november geweest. Indonesie is prachtig en de mensen zijn zo vriendelijk daar. Het eten is lekker en het uitzicht. Heel erg genoten daar.
  xx Dounia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *