BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Trouwpak kopen: waar moet je op letten?

Het is eindelijk zover. Je hebt je partner ten huwelijk gevraagd en de datum is geprikt. Nu is het belangrijk om alles te gaan regelen rondom de grote dag. En daar valt ook het aanschaffen van een trouwpak onder. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven graag een aantal tips.

Oriënteren

Als eerste is het handig om te weten welke trends er zijn binnen de trouwpakken, welke kleuren en wat jij zelf mooi vindt. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met je partner. Maak bijvoorbeeld een moodboard zodat je een idee hebt in welke stijl je een trouwpak kunt uitzoeken.

Doordat je van te voren al weet wat voor soort pak je wilt en ook zeker wat je niet wilt wordt het in de winkel zelf een stuk makkelijker kiezen.

Wat zijn de maten

Het is ook goed om te weten wat jouw maten zijn zodat je trouwpak de juiste pasvorm heeft. Weet je niet zo goed hoe je dit op moet meten? Laat het dan iemand anders doen, bijvoorbeeld bij een winkel voor Bruidsmode. Zij kunnen je hier zeker mee helpen.

Zorg dat het matcht

Met alleen een trouwpak ben je er nog niet. Het is belangrijk dat ook de schoenen en de riem bij het pak passen. En vergeet ook de stropdas of strik niet. Misschien wil je ook wel bijpassende manchetknopen en een klassiek horloge erbij dragen.

Zorg er in ieder geval voor dat het allemaal bij elkaar past. Denk daarbij dan ook aan de veters in je schoenen, je sokken, bretels en allerlei andere accessoires die bij een trouwpak passen.

Extra tips

Ondanks dat je voor het uitzoeken van een trouwpak minder tijd kwijt bent dan voor bijvoorbeeld een trouwjurk, is het toch goed om er op tijd mee te beginnen. Maak minimaal 2 tot 9 maanden voor de grote datum een afspraak bij een trouwpakkenwinkel. Op die manier zorg je ervoor dat je genoeg tijd hebt om te beslissen en om eventuele aanpassingen te laten doen.

Wil je dat je jasje op de dag zelf niet kreukt dan is het slim om hem in de auto uit te trekken. Ga je, met colbert aan, ergens zitten trek dan beide revers naar voren zodat de rug van het jasje glas tegen de leuning van de stoel komt.

Vervoer je trouwpak altijd in een kledinghoes en laat hem na de grote dag reinigen bij een erkend bedrijf.

In samenwerking met Koonings

Bron afbeelding: Sweet Marshmallow/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts