Uitgeprobeerd door Womanistical.nl Bezoekers! #3


 photo uitgeprobeerd-door-womanisticalnl-bezoekers_zpsa5ee6b14.png

Eén van de leukste dingen van bloggen vind ik (naast de ontzettend leuke reacties en mailtjes) de foto’s die ik toegestuurd krijg of op de blog zie van bezoekers die iets hebben gemaakt naar aanleiding van een artikel op m’n blog. Dat geeft net dat ene bevestiging dat andere er toch echt wat aan hebben! Helemaal happy word ik dan 😀 Zo ontdek ik ook weleens via jullie weer nieuwe variaties en tips waar ik niet eerder op zou komen. Hieronder zie je weer enkele foto’s en hun ervaringen…

 photo uitgeprobeerd-lemoncurd-taart-kiwi_zpse5893c34.png

Amitaf – Yoghurttaart met kiwi-lemoncurd
”Ik heb de heerlijke kiwi curd yoghurttaart gemaakt van mijn grootste fan wat betreft recepten, White Sugar a.k.a Ikrame. Ik vind maar geen ronde springvormen, overal rot gezocht, dus heb ik besloten om twee kleine vierkant aluminiumbakjes te gebruiken. Verder heb ik er geen groene kleurstof bijgedaan.”

Het ziet er heerlijk uit Amitaf! Ronde springvormen zijn tegenwoordig in best veel winkels verkrijgbaar, kijk maar eens bij de Blokker, Cook&Co, Kookwinkel Oldenhof of de Action. Je zult daar vast wel slagen!

 photo uitgeprobeerd-cake_zps1f06a429.png

Stella van Inclassable – Amerikaanse Chocoladetaart 
”Ik heb echt, echt, eeeecht de allerlekkerste chocoladetaart tot nu toe gehad. Zelfgemaakt zelfs! Het gaat hier om een Amerikaanse chocoladetaart. Als je een chocoladeliefhebber bent, dan weet ik zeker dat je deze taart niet kunt weerstaan! Ik heb (helaas) de nootjes weggelaten, maar die gaan er de volgende keer zeker bij. Heerlijk!”

Oh boy! Ik wil er zowat induiken…deze wil ik zelf nog steeds een keertje proberen!

 photo uitgeprobeerd-cakerol_zpsdf89a3d2.png

Yummi – Boltaart van ijs en cakerollen
”Ik heb hem vandaag gemaakt als toetje. Lijkt ie er een beetje op? Ik heb er niet eens van gegeten, maar gelukkig lusten mijn broertjes alles.”

Hij lijkt er zeker op! Ik zie wel dat die wat is gesmolten, dus een tip voor een eventueel volgende keer is om de ijsboltaart heel goed te laten vriezen en hem vervolgens gelijk te serveren. Verder ziet die er echt superlekker uit!

 photo uitgeprobeerd-kiwilemoncurd_zps59a15e5a.png

 photo uitgeprobeerd-yoghurttaart_zpsc7a3da72.png

Sannie van Zoete Uurtjes – Yoghurttaart met kiwi-lemoncurd
”De taart was heerlijk en goed gelukt! Ik het recept beetje aangepast. Het kiwi mengsel werd niet dik genoeg, dus heb ik dit gebonden met 3 blaadjes gelatine. Dit wilde prima vinden, omdat de verse kiwi’s verhit zijn geweest. Door de yoghurt mengsel heb ik nog wat verse citroenrasp gedaan. Een heerlijke frisse taart met weinig suiker en makkelijk te maken. Een taart die ik zeker vaker gaat maken!”

Goede oplossing heb je ervoor gevonden. Voor degene die geen gelatine eten en ook met dit probleempje te maken hebben kan je het vervangen door agar agar. Dat is een vegetarische bindmiddel dat je net zoals gelatine kunt gebruiken.

 photo uitgeprobeerd-oreo-cupcakes2_zpsfcb887f2.png

 photo uitgeprobeerd-oreo-cupcakes_zps7789de6d.png

Milou van LifestyleLou – Oreo Cupcakes met cream cheese frosting
”Het recept zag er niet al te moeilijk uit (al vervingen wij alle verse ingrediënten voor de cupcakes wel voor een kant-en-klaar cupcake mix). Wij beschikken helaas niet over een professionele spuitzak, wel een soort van spuitfles waarmee we wel eens gevulde eieren maken, maar om hier nu een frosting perfect mee op te spuiten? No one can do. Toch waagde ik me eraan en het resultaat was dramatisch (mede mogelijk gemaakt door vastzittende stukjes Oreo) maar ach, als ‘ie maar lekker is. En lekker waren ze zeker. De combinatie chocolade cupcake, mascarpone en Oreo is wel heel zwaar maar dat had ik wel verwacht. Ik zat na deze cupcake voor de rest van de dag vol. Haha, bij wijze van. Maar ik was blij dat we niet voor de cream cheese waren gegaan. En zeg nou eerlijk, ze zien er zo toch nog best leuk uit met dat mini koekje bovenop?”

Ondanks dat ze niet helemaal zijn geworden net als hoe je ze in eerste instantie wilde, vind ik ze er nog echt heel cute en smakelijk uitzien! In je artikel kon ik lezen dat ze ook wat uitgelopen waren. Een muffin bakvorm is erg handig als je muffins of cupcakes wilt bakken, zonder zo’n houder lopen ze inderdaad uit en zien ze er een stuk minder mooi uit.

Ik heb weer erg genoten van jullie foto’s! Just keep them coming. Heb jij iets gemaakt naar aanleiding van een artikel op Womanistical? Mail dan een foto naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat met weten wat je ervan vond!

25 gedachten over “Uitgeprobeerd door Womanistical.nl Bezoekers! #3”

  1. Echt een superrrrr leuke ‘rubriek’!

    Ik ben altijd ontzettend benieuwd of lezers wel eens iets klaarmaken van mijn blog. En hoe het er dan uitziet. Helaas heb ik tot nu toe alleen nog maar 1 fotootje opgestuurd gekregen, van een vriendin.
    Maar dat is wel super leuk dat ze dan een recept van jou hebben nagemaakt!

  2. .euk dat je hier plaats.. ik heb wel bakvormen, ik was alles opruimen en bewaar in voorraad, ben vergeten waar ik liggen, ik heb gevond bij zolder. Binnenkort weer maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *