BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Van bril naar contactlenzen: de overstap

Brillen kunnen een geweldige manier zijn om een stijlstatement te maken, maar soms wil je misschien de vrijheid ervaren die contactlenzen bieden. Als je overweegt om van een bril naar lenzen over te stappen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Of je nu kiest voor een volledige overstap of alleen lenzen wilt dragen tijdens speciale gelegenheden, deze gids helpt je bij het navigeren door dit proces.

Contactlenzen: een andere ervaring
Contactlenzen geven je een volledig gezichtsveld, zonder het montuur van een bril dat je zicht kan beperken. Daarnaast voorkomen lenzen reflecties en vervormingen die soms bij brilglazen kunnen optreden. Maar, onthoud dat lenzen een andere manier van verzorging vereisen dan brillen. Het vraagt om een dagelijkse routine van inzetten, schoonmaken en verwijderen.

Je ogen laten testen
Voordat je de overstap maakt, is het belangrijk om je ogen opnieuw te laten testen. Een recept voor een bril is niet hetzelfde als een recept voor contactlenzen. De opticien zal je ogen zorgvuldig moeten meten om de juiste pasvorm voor je lenzen te bepalen. En, je leert hoe je ze veilig kunt inzetten en verwijderen.

Proefdraagperiode: testen hoe het voelt
Na de oogtest en met de juiste voorschriften in de hand, zul je meestal een proefperiode doormaken waarin je kunt zien hoe het is om lenzen te dragen. Dit geeft je de kans om te wennen aan het gevoel en te kijken of je ze goed kunt verdragen.

Verschillende soorten lenzen: kies wat bij je past
Er zijn veel verschillende soorten contactlenzen op de markt, dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij jou past. Daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, zachte lenzen, harde lenzen – de keuzes kunnen overweldigend zijn. Overleg met je opticien welke het beste voor jou zijn.

Leren hoe je ze moet verzorgen
Een goede verzorging van je lenzen is essentieel om je ogen gezond te houden. Dit betekent dat je ze elke dag moet schoonmaken en bewaren in een speciale lenzenvloeistof. Ook moet je de lenzenhouder regelmatig vervangen.

Wennen aan het in- en uitzetten
Het kan even duren om te wennen aan het in- en uitzetten van je lenzen, vooral als je nog nooit eerder lenzen hebt gedragen. Neem de tijd om deze nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen. Het wordt na verloop van tijd gemakkelijker.

Hoe het je dagelijkse leven kan beïnvloeden
De overstap van bril naar lenzen kan invloed hebben op je dagelijkse routine. Dit kan zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van je lifestyle en voorkeuren.

Zelf lenzen bestellen: online gemak
Na de initiële fase van het aanpassen aan lenzen, kun je overwegen om online lenzen te bestellen. Bijvoorbeeld, wie bij Hans Anders lenzen bestelt, kan genieten van het gemak van thuisbezorging en hoeft zich geen zorgen te maken over het bijhouden van voorraden.

Is de overstap het waard?
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften. Als je bereid bent om de benodigde tijd en moeite te investeren in de verzorging van je lenzen, kan de overstap van bril naar lenzen een geweldige manier zijn om meer vrijheid te ervaren in je dagelijks leven. Zo niet, dan is een bril misschien de betere keuze voor jou.

Bron afbeelding: Pixel-Shot / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts