BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Vapiano Pasta Pesto Scampi Spinaci – met garnalen en spinazie

Een van de bekendste gerechten van de Italiaanse restaurant Vapiano is zonder twijfel de ‘Vapiano Pasta Scampi e Spinaci’, een heerlijke pasta met garnalen en spinazie in een pesto-roomsaus. Dit gerecht is superlekker en heel makkelijk en snel te bereiden, vooral na een werkdag is het een maaltijd die gauw op tafel staat. Om zo dicht in de buurt van het ‘originele’ recept te komen, wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten. Denk aan verse pasta, garnalen, spinazie etc. maar voel je ook vrij om droge of diepvries ingrediënten te gebruiken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr verse tagliatelle, penne of fussili
  • 20-28 verse garnalen (rond 300/400 gram)
  • 8-11 cherrytomaten, in 4 gesneden
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 320 ml slagroom
  • ± 60 gr Parmezaanse kaas of Parmigiano reggiano poeder
  • 4-6 flinke handen verse bladspinazie
  • 4 volle el verse pesto
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
  • Knoflookolie

Optioneel:

  • Rucola
  • Pijnboompitten (eventueel)

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten. Bereid pasta volgens verpakking. Doe als eerst een scheutje (knoflook)olijfolie in de pan. Bak de gamba’s samen met een beetje zout. Voeg dan knoflook, kleine stukjes rode peper (zaad weghalen) en ui toe. Voeg 1 el knoflookolie en roerbak dit goed.

Voeg dan de room toe in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Rasp hierbij een beetje parmezaanse kaas (of gebruik poeder) en nootmuskaat. Voeg cherrytomaat partjes, pesto en de verse spinazie. Roer dit kort. Voeg gelijk de pasta toe en meng dit goed. Serveer op een bord en werk af met parmezaanse kaas en/of rucola, pijnboompit, basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

107 posts

Culinair

167 posts

Fashion

129 posts

Lifestyle

337 posts

Travel

102 posts