BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Vegan collageen boost: een veelbelovend beauty supplement!

Niet het smeren met crèmes, maar juist de inwendige huidverzorging is een groter thema dan ooit. Zo zien we het aantal collageen supplementen de afgelopen jaren exponentieel toenemen. Collageen is echter afkomstig van dieren en daarom niet voor iedereen geschikt. Gelukkig is er nu ook een vegan collageen boost voor de huidverzorging van binnenuit.

Wat is collageen?
Collageen is een type eiwit dat we allemaal in ons lichaam hebben. Het zorgt onder andere voor de stevigheid van de huid, maar biedt ook structurele ondersteuning in bloedvaten, pezen, botten, banden, gewrichten en kraakbeen. Tevens speelt collageen een rol in weefselherstel en -onderhoud.

Je collageenproductie neemt op den duur af
Naarmate we verouderen, verliest onze huid haar stevigheid. Dit heeft onder andere te maken met de leeftijdsgebonden afname van je lichaamseigen collageenproductie. Hoe snel dit gaat hangt af van je genen, maar ook van externe factoren zoals de blootstelling aan UV-straling uit zonlicht en sigarettenrook. Hoewel er niets mis is met zichtbaar verouderen, doen we dit liever niet sneller dan nodig.

Collageen in supplementen komt altijd van dieren
Collageen supplementen zijn voor inmiddels veel mensen vast onderdeel van hun skincare routine. Toch is het niet voor iedereen geschikt. Collageen komt namelijk altijd uit dierlijke bron. Zo gebruiken ze de huiden van runderen of vissen om van de gelatine collageen te maken. Dat maakt collageen in supplementen ongeschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om je lichaamseigen collageenproductie op natuurlijke wijze en zonder dierlijke producten te ondersteunen!

Je huid van binnenuit voeden: voor vegetariërs en veganisten
Zoals dat geldt voor elk proces in je lichaam, is ook de productie van collageen afhankelijk van bepaalde voedingstoffen.

Vitamine C: heeft in principe een tweevoudige werking op de huid. Het draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen, en helpt als antioxidant de cellen beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.* Vitamine C krijg je binnen door bijvoorbeeld veel citrusvruchten, bessen, aardbeien en aardappelen te eten.

Vitamine B2 (riboflavine): levert net als vitamine C een bijdrage als antioxidant.* Daarnaast voedt het nutriënt de huid van binnenuit en wordt het herstellend vermogen van de huid ondersteund.* Plantaardige bronnen van vitamine B2 zijn onder andere sojabonen, amandelen, lijnzaad, champignons en walnoten.

Vitamine B3 (niacine): zit onder andere in pinda’s, chiazaad, zonnebloempitten, champignons, bruine rijst en doperwten en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.*

Meer voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de huid zijn vitamine B8 (soja, noten en pinda’s), jodium (zeewier, jodiumzout, notenmelk), vitamine A (wortel, paksoi, spinazie en zoete aardappel) en zink (noten, zaden, pitten, cacao en haver).

Verrijk je skincare routine met Vegan Collageen Boost
Vind je het een uitdaging om voedingstoffen voor je huid binnen te krijgen of wil je gewoon meer uit je huidverzorging halen? Vegan Collageen Boost van Smoothly is een veelbelovend beauty supplement met vitamine C, B2, B3 én hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat betrokken is bij de hydratatie van de huid. Een waardevolle toevoeging aan deze formule voor de huid.

Smoothly Skincare is een 100% cruelty-free merk van Nederlandse bodem dat investeert in duurzaamheid en op verschillende manieren bijdraagt aan een toekomstbestendige planeet. Klinkt geweldig, niet waar?

*Op basis van goedgekeurde gezondheidsclaims.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts