BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Entertainment   >  Verrassingsfeest organiseren voor een zwangere vrouw

Is jouw zus, vriendin of collega zwanger en ben jij degene die een verrassingsfeest mag regelen? Dat is natuurlijk een grote eer, maar er komt ook een hoop werk bij kijken. Het organiseren van een feest is namelijk vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken om het een groot succes te laten worden. Waar je allemaal aan moet denken? Wij zetten het hieronder op een rij.

Begin op tijd
Een eerste goede tip voor het organiseren van een verrassingsfeest is om op tijd te beginnen met regelen. Hoe eerder je begint met het plannen hiervan, hoe groter de kans dat leveranciers nog beschikbaar zijn en dat er veel mensen aanwezig kunnen zijn. Stel dit dus niet uit tot het laatste moment, want dan kan het plannen ervan alleen maar moeilijker worden.

Bepaal wie er komen
Een van de eerste dingen waar je over na moet denken, is bepalen wie er komen. Het is goed om een gastenlijst op te stellen, zodat je precies weet hoeveel mensen er aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt het namelijk makkelijker om een locatie te zoeken en hapjes en drankjes te regelen. Denk goed na wie de dierbaren zijn van de persoon voor wie je het verrassingsfeest organiseert. Familieleden, vriendinnen, kennissen, collega’s: je hebt vast een idee van wie zij er graag wel en niet bij wil hebben. Probeer hierbij geen belangrijke mensen te vergeten.

De locatie kiezen
Als je een verrassingsfeest gaat organiseren is een van de belangrijkste dingen om te regelen de locatie. Waar wil jij het feest graag geven? Hierbij is van alles mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om deel van een restaurant af te huren, om het bij iemand thuis te doen of op een andere bijzondere feestlocatie.

De decoratie
Ook niet onbelangrijk bij een verrassingsfeest voor een zwangere vrouw is uiteraard de decoratie. Dit speelt tenslotte een grote rol in hoe het er allemaal uit komt te zien op de grote dag. Probeer bij het kiezen van decoratie rekening te houden met de wensen van de persoon voor wie jij het feest organiseert. Is ze gek op glitter en glamour, of houdt ze het juist liever allemaal simpel?

Op basis hiervan kun jij bepalen wat wel en niet past op de dag van het feest. Je kunt er ook voor kiezen om een thema te hanteren. Als de persoon in kwestie al weet of het een jongetje of meisje gaat worden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor het thema blauw of roze. Dit kun je dan overal in laten terugkomen. Niet alleen in de dresscode, maar ook in de decoratie en hapjes en drankjes. Qua decoratie kun je denken aan ballonnen, slingers, confetti, lampjes en ga zo maar door.

De activiteiten
Waar je ook over na moet denken bij het organiseren van een verrassingsfeest, zijn de activiteiten die gaan plaatsvinden. Hierbij is het wederom goed om de wensen van de persoon in kwestie in gedachten te houden. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met hoe zij zich op het moment voelt. Als ze bijvoorbeeld veel last heeft van haar zwangerschap, is het geen aanrader om activiteiten te doen die veel moeite vragen. Je kunt qua activiteiten voor het feest bijvoorbeeld denken aan spelletjes, een high tea, workshop of beautydag.

Als jij verantwoordelijk bent voor het plannen van een surprisefeest, dan zijn deze dingen hierboven in ieder geval goed om over na te denken. Het kan een proces zijn dat best veel tijd in beslag neemt, dus begin hier vooral op tijd mee. Dan heb jij tijd genoeg om alles tot in detail goed te regelen.

Bron afbeelding: Africa Studio / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts