BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Verschil tussen liposuctie, liposculptuur en lipofilling

Het kan voorkomen dat je vanwege een medische noodzaak een bepaalde behandeling moet ondergaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mocht je moeten kiezen tussen een liposuctie, liposculptuur of een lipofilling, dan is het uiteraard wel fijn om te weten wat deze behandelingen precies inhouden.

Om je inzage te geven in wat de verschillende soorten ingrepen nu allemaal zijn en ook wat ze van elkaar verschillen, lichten we er een 3-tal voor je uit in dit artikel. Zo vertellen we je een stukje over liposuctie, liposculptuur en lipofilling. Wil jij weten wat het allemaal inhoudt, lees dan verder.

Wat is liposuctie

Liposuctie is bij de meesten van ons waarschijnlijk wel bekend. Toch zien we vaak, dat deze term veelal wordt vergeleken met liposculptuur. In de basis klopt dit ook en kun je ze met elkaar vergelijken. Het enige verschil wat er is, dat zit hem in het stukje voorgeschiedenis van deze twee. In beide gevallen wordt er namelijk vet weggezogen, wat gebeurt doormiddel van een buisje. In het begin waren deze buisjes een stuk groter, dan dat ze tegenwoordig zijn. Tegenwoordig wordt er namelijk een speciale vloeistof in het vet gespoten, waardoor er minder diep vet hoeft te worden weggezogen. Dit vet wat wordt weggezogen, kan eventueel ook weer worden gebruikt op een andere plek in het lichaam. De benaming die we hiervoor gebruiken, dat is lipofilling.

Wat is liposculptuur

Zoals we hierboven al hebben benoemd, is liposculptuur in de basis gelijk aan liposuctie. Echter is er één verschil. De term liposculptuur is in principe een allesomvattende naam voor de bovengenoemde twee termen of terwijl liposuctie en lipofilling. Er is dus tegenwoordig geen enkel verschil meer tussen beide en is het enkel de benaming die elkaar nog scheidt. Waar dit in het verleden wel degelijk van elkaar verschilde, zijn de technieken die vandaag de dag worden gebruikt voor het uitvoeren van dergelijke behandelingen dus volledig gelijk aan elkaar.

Wat is lipofilling

Lipofilling is een techniek, waarbij eigen vet op een andere plek in het lichaam wordt teruggeplaatst. Dit kan op allerlei verschillende plekken gebeuren, zo kan het bijvoorbeeld in de kin worden gedaan als er sprake was van een abnormale groei, maar ook bij gewichtsverlies is het mogelijk dat ze om medische noodzaak gebruik moeten maken van lipofilling.

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen liposuctie, liposculptuur en lipofilling?

De voornaamste verschillen zitten hem met name in het feit dat er bij de één, de liposuctie vet wordt weggehaald en bij de ander lipofilling wordt het vet op een andere plek in het lichaam teruggeplaatst. De term liposculptuur wordt wel eens gebruikt voor liposuctie, maar is in principe een allesomvattende naam voor alles wat te maken heeft met het verwijderen of injecteren van vet. Ondanks het feit dat het wel verschillende benamingen betreft, is het dus in de basis gelijk. Mocht je hier dus over twijfelen, dan weet je nu voor eens en voor altijd het correcte antwoord.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts