BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Verschillen tussen natuurlijke en vegan shampoos

We willen er natuurlijk allemaal graag zeker van zijn dat ons haar helemaal goed zit. Om ons haar te verzorgen wassen we ze onder meer regelmatig met shampoo. Door de jaren heen zijn er echter heel wat verschillende soorten shampoos op de markt verschenen. We maken dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld shampoos voor droog haar, voor futloos haar, met of zonder sulfaten, etc. Daarnaast is het zo dat veel mensen zich ook het hoofd breken over de keuze tussen een natuurlijke shampoo en een vegan shampoo.

Wat is nu namelijk precies het verschil tussen beiden? Dat laten we je graag ontdekken hier in dit blogartikel!

Wat is het verschil tussen natuurlijke shampoo en vegan shampoo?
Zowel natuurlijke als vegan shampoos staan erom bekend over een meer dan aardige populariteit te beschikken. Toch zijn ze beiden best verschillend. Voor een natuurlijke shampoo geldt bijvoorbeeld dat de meerderheid van de ingrediënten na het productieproces hun oorspronkelijke structuur hebben weten te behouden. Voor een vegan shampoo geldt op haar beurt dat ze niet is gemaakt van dierlijke ingrediënten. Ze bestaat dan ook niet uit ingrediënten die zijn getest op dieren. Dit geldt niet alleen voor de individuele ingrediënten, maar ook voor het uiteindelijke product.

Bepaalde dierlijke ingrediënten kan je dus wel terugvinden in natuurlijke shampoos?
Wanneer je er zeker van wil zijn dat je kiest voor een shampoo zonder dierlijke ingrediënten zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor jou al snel naar een vegan exemplaar zal gaan. In natuurlijke shampoos kan je dan ook volgende ingrediënten terugvinden:

  • Biotin;
  • Cetyl alcohol;
  • Hyaluronzuur;
  • Keratine;
  • Stearinezuur;

Wel is het zo dat een natuurlijke shampoo dan weer altijd vrij is van sulfaten. Deze reinigers kan je dan weer wel terugvinden in een vegan shampoo. Bovendien geldt voor natuurlijke shampoos dat ze siliconenvrij zijn. Omdat siliconen geen dierlijk ingrediënt zijn kan je ze wel terugvinden in vegan shampoos.

Dit gezegd hebbende is het best mogelijk dat je bij een shampoo het beste van twee werelden aantreft. Een shampoo kan dus perfect zowel over natuurlijke als over vegan eigenschappen beschikken. In ieder geval kan je het karakter van de shampoo die je wenst te kopen perfect bepalen aan de hand van de ingrediëntenlijst achter op de verpakking.

Living Proof speciaal voor krullen
Een geweldige shampoo voor dames met krullen is de shampoo van Living Proof die zich leent voor het gebruik bij de populaire Curly Girl Methode. Voor alle producten van Living Proof Curl geldt dat ze zijn geproduceerd zonder parabenen, sulfaten evenals synthetische ingrediënten. Bovendien beschikken de producten over een geweldige geur en werden ze op geen enkele manier getest op dieren. Dit zorgt ervoor dat we eigenlijk kunnen stellen dat je kan genieten van het beste van twee werelden.

Ben je dus op zoek naar een zeer kwalitatieve shampoo voor krullend haar die ook nog eens beschikt over natuurlijke en vegan eigenschappen? Dan kan het zeker interessant zijn om even te kijken in de richting van de producten van het merk Living Proof!

Bron afbeelding: nastya_ph / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts